Advertentie



 

Ja, ik baal als een stekker. Ik weet gerust dat we alleen met z’n alle de oplossing in handen hebben om misschien toch nog ‘veilig’ op wintersport te kunnen/mogen. Of je het met de maatregelen eens bent of niet, we zitten als wintersporter met z’n alle in hetzelfde schuitje. Skiërs, snowboarders, wandelaars, langlaufers etc.. bij elkaar op de reserve bank. Normaal gesproken balen we soms dat die snowboarders niet uit hun doppen kijken en dat die skiërs zonder ervaring van een rode piste gaan en de pisteregels niet kennen. “Wat staat die skiër nou midden op de piste?” , “Wat zitten die snowboarders nou met z’n twintigen op hun reet op die skiweg, ze nemen de hele weg in beslag”. En hoe nu anders.

Zelfpijniging..

In de ochtend kijk ik nu met lede ogen naar winterbeelden op Canvas. Ik pijnig mezelf hiermee. Ik zie de mooiste plaatjes langskomen op de socials. De bergen en sneeuw verlangen ernaar dat mensen door hun heen glijden, de sporen trekken en dat ze in de nacht weer mooi ‘gekamd’ worden om de volgende ochtend weer voor ons klaar te staan. de webcampagina’s sla ik tegenwoordig iedere ochtend over. Zelfs de kunstsneeuw in mijn kerstboom heb ik dit jaar overgeslagen. Het is ronduit klote. En dat mag best gezegd worden!

Ik zag een verouderde RTL Snowmagazine uitzending langskomen op de beeldbuis afgelopen weekend. Ik merk dat ik er niet eens naar kan kijken. Er kwam serieuze boosheidn in me naar boven. Bijna teneergeslagen. De kerstclip van Wham-Last Cristmas in de sneeuw met z’n alle gaat ook na 3 sec uit.

Mooiste wat er is..

De voorpret van een wintersport is misschien wel het mooiste deel van de hele weg naar de wintersport toe. Een groepsapp aanmaken, elkaar helemaal gek maken. Weken van te voren al in spanning of er wel genoeg sneeuw zou liggen. De enorme hoop dat jouw vakantie het beste weer van het hele seizoen zou zijn. “Er ligt maar 135cm, als dat maar niet weg dooit”. 2 maanden van te voren al je spullen controleren. Elkaar de nieuwste apres-ski hits sturen en de mafste afbeeldingen door sturen. De tikkies voor de vlucht, boeking, of skihuur naar elkaar overmaken, waar er altijd weer één persoon bij zit die altijd pas op het allerlaatste moment betaald.. Om doodmoe van te worden. Volgend jaar gaat hij niet mee!! En toch een bijzonder toffe wintersport gehad te hebben achteraf die weer de boeken in gaat als ‘de beste ooit’.

Ja, het is allemaal wat dit seizoen, en het is goed om eens even flink te balen en dat het gewoon allemaal klote is op dit moment. Maar om even te relativeren. Er zijn zoveel bedrijven omgevallen, ZZP’ers die nog amper hun kinderen te vreten kunnen geven, op een houtje moeten bijten. oudere mensen die echt momenteel meer eenzaam zijn dan anders in deze tijd van het jaar.

Was ik nu die ene eikel maar..

Ik zou nu zo graag diegene zijn die altijd te laat betaald, die skiër die de snowboarder met onvoorspelbare bochten in de weg skiet, of die snowboarder die een maffe sprong maakt vanaf de zijkant van de piste waarbij ik maar net een skiër kan ontwijken. Dat ik diegene nu ben die mijn stokken verliest tijdens het opstappen in een schoteltjes-lift en er dan ook nog tijdens het slepen uitvalt waardoor er een rij ontstaat en iedereen van alles vloekt. Wat zou ik die persoon nu graag zijn. Herkenbaar?
wees gezegend en blijf gezond.

(Visited 5.053 times, 1 visits today)
Advertentie

6 Reactie op “Een baal blog gezien vanuit een wintersporter”

 • Marina
  21 december 2020 at 18:08

  Zo hartgrondig mee eens😭

 • Johann
  21 december 2020 at 18:18

  Sorry voor al die mooie plaatjes die je steeds weer ook vanaf hier moet aanschouwen @Marco. Buiten sneeuwt het en inmiddels al weer een paar centimeter erbij! lG aus dem Oberwallis

 • Antoinette de Graaff
  21 december 2020 at 18:54

  Beste Marco, ik baal ook maar aan de andere kant! Wij hebben zo ons best gedaan om het mogelijk te maken dat jullie kunnen komen. Half oktober de restaurants en bars dicht, allemaal overal een mondkap op zonder protesten of zeuren om het seizoen te redden. Handen stuk gewassen en altijd de afstand gehouden. Resultaat: Wij zijn in Wallis weer, na een enorme dip, het beste kind in de klas! Allemaal om het seizoen te redden en het was geen opoffering hoor, wij deden het graag. Nu zie ik Luxemburgers en Engelsen, die laatsen hebben nog net de ferry gehaald, naar boven rijden. Die gaan echt niet in de verplichte 10 dagen quarantaine. Nu baal ik dus aan de andere kant want ik ben bang dat het skiseizoen om zeep geholpen wordt. Ik gun het jullie zo om in het voorjaar te komen genieten, frisse gezonde lucht te tanken, in een positieve wereld te komen en de zorgen te vergeten. Het is een rare tijd in een rare wereld met heel veel rare mensen, blijf gezond en verheug je op betere tijden!

  • Marco
   21 december 2020 at 19:41

   Mooi bericht van je Antoinette. Raakt me best wel. Jullie doen je uiterste best…. ik denk ieder gebied wel. En dat het vervolg kan wederom dramatisch zijn.. ik hoop echt op nog wat inkomsten voor jullie die op een juiste manier binnenkomen en binnen blijven mogen komen. Tot volgend jaar!! Zeer zeker!

 • Corne
  21 december 2020 at 20:02

  Heel sneu ja, doet veel mensen pijn. En of je het er nu wel mee eens bent of niet, we moeten hier weer uit zien te komen, ik wil hier geen coronadiscussie hebben, maar wil toch een filmpje met jullie delen waarin het psychologische aspect erg naar voren komt, ik denk dat dit veel mensen rust geeft door elkaars denkwijze te snappen, dit is NIET een filmpje met 5g, bilgates of we worden allemaal robots,!
  Begin is misschien even wat saai, maar je bent blij als je gezien hebt, dus ik zou zeggen, dwing jezelf er even toe om 45 minuten van je tijd hier aan te besteden. https://youtu.be/YOLhF9fyjkk

 • Willem
  22 december 2020 at 13:26

  Beetje jammere reactie sommige mensen hebben nu eenmaal een beroep waardoor er wel gereisd moet worden denkend aan alle chauffeurs die vastzitten zijn daar niet voor de lol of een vakantie oid dus zeg niet dat zij degene zijn die het verpesten de wintersport was vorig jaar zelf verantwoordelijk voor een groot deel van de ellende en verspreiding hiervan maar hopelijk krijgen we nu toch echt een wintertijd met koude en sneeuw zie uit naar volgende week

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier