Advertentie 

Innsbruck is voor mij een stad met bijzondere herinneringen. In de winter van ’16-’17 heb ik hier gestudeerd (inderdaad de winter met witte linten tijdens Kerst). Deze zomer had ik de kans om de stad en omgeving op een andere manier te leren kennen. Zo zijn we, naast een bezoek aan de oude binnenstad, ook de bergen ingegaan op de mountainbike en hebben we kennis gemaakt met een nieuwe sport op de rivier de Inn.

De bekende kleurrijke huizen van Innsbruck aan de Inn met de Nordkette op de achtergrond.

Wettergipfel

Dit keer geen sneeuw en korte dagen, maar zomerse omstandigheden tijdens het bezoek aan Innsbruck. Roy en ik waren aanwezig op de Wettergipfel. Een bijeenkomst van meteorologen uit Europa. Het weer was in ieder geval niet saai: regen, wat (natte) sneeuw op de toppen en zomerweer kwamen allemaal voorbij. Naast het praten met andere collega’s over het weer, materiaal verzamelen over een speciaal item over het weer rondom Innsbruck, hadden we ook de tijd om de stad en omgeving te verkennen.

Wie weleens in Innsbruck is geweest herkent dit misschien wel: de bossen en bergen liggen vanuit de oude binnenstad binnen handbereik. Vanuit de stad sta je in vijftien minuten al op driehonderd meter boven de stad op de Hungerburg. Kabelbanen brengen je vanaf daar naar 1900 meter of hoger de Nordkette op. Naast genieten van het uitzicht kan dit een startpunt zijn van een korte of lange wandeltocht.

Niet alleen wandelaars kunnen zich uitleven op deze berg boven de stad. Ook fietsers komen niets tekort. Naast de trails (downhill) zijn er ook vele gravelwegen die je naar boven door bossen en langs Alpenweides leiden. Ook in het dal geeft de Inn, die dwars door de stad stroomt, extra mogelijkheden. Deze video geeft een korte impressie wat er buiten de stad te beleven is: (tekst gaat verder na de video en foto’s)

Zo stapten we in de ochtend op onze gehuurde mountainbikes in het centrum. Via fietspaden en tussen andere fietsers door kwamen we al binnen 10 minuten bij de rivier de Inn. Nadat we een wandel- en fietsbrug overstaken kon het klimmen direct beginnen. Diverse almen liggen op de Nordkette en hiermee ook vele wegen. Als fietser heb je dus meerdere opties om omhoog te fietsen en een route uit te stippelen. Eenmaal op een hoogte van zo’n 1100 meter zijn er wegen die parallel aan de berg lopen en is het vooral genieten van het uitzicht.

Ons einddoel lag op de Raushbrunnen Alm waarbij een steile weg (18-24%) ons naar een prachtig uitzicht bracht. Een pittige klim als je het vlakke Nederland op de racefiets gewend bent, maar het uitzicht is de moeite waard! Voor wie dit niet ziet zitten zijn er op de Nordkette ook genoeg wegen die niet zo steil zijn en je ook langs Almen brengen.

Ook op de rivier de Inn is er genoeg te beleven voor de actieveling. Zo kan er aan raften gedaan worden waarbij je door de stad komt. Ook is er een nieuwe sport net buiten de stad te beoefenen: Upstream river surfing. Het idee is eigenlijk simpel maar wel effectief: met behulp van kabels, katrollen, een brug, het eigen gewicht van de surfers en de stroming kan er gesurft worden. Het heeft veel weg van wakeboarden waarbij er nu alleen geen boot of andere energiebron nodig is om te kunnen surfen. Met een groot opblaasbaar eiland laat iemand zich meevoeren met de stroming van de rivier. Dankzij de kabels die vastzitten aan dit eiland, de brug en de surfer kan er tegen de stroom in gesurft worden. In het principe kunnen alle niveaus dit proberen (beginner tot ervaren) als je maar goed kunt zwemmen.

Klaar met de sportieve activiteiten of zit het weer tegen? Dan heeft de oude binnenstad weer genoeg te bieden aan musea, winkels en horeca.

Lees hier meer over de stad Innsbruck en de directe omgeving.

(Visited 305 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier