Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een droom van een bergwereld omringt het MY ALPENWELT Resort in Königsleiten in SalzburgerLand. Daarom heeft dit wellness- en lifestyleresort een duurzaam “Go Green” concept in het leven geroepen. “De natuur waarin we hierboven op de Gerlospas wonen, is een juweel. We moeten haar respecteren en in stand houden”, vindt de gastheer. Actueler en belangrijker dan ooit: Hannes Kröll-Schnell zet zich in zijn exclusieve resort in voor de bescherming van het klimaat en voor hernieuwbare energie.

Een ultramodern thermisch zonne-energiesysteem verwarmt de hele zwembadzone van het resort en grote delen van het hotel. Deze grote output van energie is te danken aan de intense hoogtezon en de talrijke mistvrije dagen in de Zillertal Arena. Sinds enkele jaren beschikt MY ALPENWELT Resort over een eigen warmtekrachtkoppelingsinstallatie voor de opwekking van warmte en elektriciteit.

“In 55.000 bedrijfsuren hebben we al meer dan een miljoen kilowattuur energie kunnen produceren”, aldus de manager van het resort. Van het e-autopark voor het personeel en de gasten tot het eigen zonne-energiesysteem voor het opladen van de e-voertuigen: MY ALPENWELT Resort gaat voor groene mobiliteit. Met een nieuwsysteem voor het verzamelen van herbruikbare afvalstoffen recyclet het hotel belangrijke grondstoffen. Opmerkelijk: dankzij een doeltreffend noodstroomconcept kan MY ALPENWELT Resort bij een stroomstoring veilig de hele werking van het hotel voortzetten.   

Zonneplateau middenin Nationaal Park Hohe Tauern

Met zijn ligging op een zonneplateau midden in het Nationaal Park Hohe Tauern staat het MY ALPENWELT Resort garant voor bergliefde en momenten van geluk. Het hotel behoort tot de Leading Spa Resorts en verleidt je met zijn luxueuze wellnesswereld tot grenzeloos chillen en relaxen. Vóór de deur van het resort starten talloze wandelingen, bergtopbeklimmingen en (e)-biketochten. Het uitzicht op de winter: MY ALPENWELT Resort****s ligt direct aan de piste van het grootste skigebied van het Zillertal.

Het hotel behoort tot de Leading Spa Resorts en verleidt je met zijn luxueuze wellnesswereld tot grenzeloos chillen en relaxen. Vóór de deur van het resort starten talloze wandelingen, bergtopbeklimmingen en (e)-biketochten.

Königsleiten 81, 5742 Königsleiten, Oostenrijk | +43 (0) 6564 828282 | holiday@alpenwelt.net | www.alpenwelt.net

(Visited 64 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer