Wat een enorm mooi uitzicht denk je. Hier wil ik eigenlijk een foto van maken! Als een ware chirurg probeer je met uiterste precisie je handschoenen uit te doen en die naast je neer te leggen zonder dat ze in de afgrond vallen. Niemand mag jou storen als je ook nog eens je telefoon uit je binnenzak probeert te pakken. Herken je dit stukje?

En als je jouw telefoon dan in je handen hebt, behandel je deze alsof je een nucleaire bom in je handen hebt die ieder moment af kan gaan. Niet laten vallen! Niet laten vallen! Voorzichtig! Ik ga het niet eens hebben over een telefoon op een selfiestick, want dat is gewoonweg pijniging. Maar het kan ook heel relaxt. En weet je hoe?

10 jaar geleden kreeg ik een artikel toegestuurd. Enorm fijn elastisch koord waar ik mijn telefoon aan kon hangen en aan mijn jas of broek kon bevestigen. Dit werkte perfect. Ik kon rustig een foto nemen en bellen met 2g netwerk en nog een sms tikken ook, zonder dokter Bibber te hoeven spelen.


Met een smartphone werkt dit dus niet meer, dus ik was weer terug bij af. Nu is er eindelijk een goede vervanger voor de smartphones. Het is de Koala Bungee. Een soort van harnas voor je telefoon. En dit werkt haast perfect. Niet alleen om een selfie te nemen in de skilift maar ook wanneer je aan het bergbeklimmen bent en ergens aan een klif hangt. (Ik noem even iets geks).

De lens blijft vrij aan de achterkant en het hele scherm blijft vrij aan de voorkant. Het is het beste product wat ik heb gezien en het werkt precies met hetzelfde systeem als de oude voorganger. Ideaal en voor maar €13.- De clip waaraan het tuigje bevestigt zit kan maar liefst 20 kilo hebben en de elasticiteit gaat door tot 4 meter. Nou, dan moet je echt een bakbeest van een telefoon hebben.


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.