Ga je als gezin met (kleine) kinderen op pad? Dan is Innsbruck een geweldige tip voor een actieve vakantie. De natuur rond de stad is prachtig en je geniet daarnaast van de bedrijvigheid, winkels, musea en restaurants van Innsbruck zelf. En zoek je opnieuw de rust? De gondel begint al in de stad! Ook fijn als je met kinderen reist: Innsbruck is gemakkelijk aan te reizen, zowel met de auto, de trein, als het vliegtuig.

In of uit de stad? Jij kiest in Innsbruck! © Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

De Nordkette staat sowieso op de lijst

Je bent niet in Innsbruck geweest als je niet op de Nordkette hebt gestaan. Ook voor gezinnen is de berg een absolute must. Letterlijk om de hoek van de stad ligt daarmee de ‘hoogste stadswandeling van de Alpen’, met sparrenbossen, rotsen en steenbokken. Het zicht is geweldig, want vanaf de Hafelekar kun je bij helder weer tot ver in het Karwendelgebergte kijken. Natuurlijk verveelt het zicht op de stad in het dal nooit!

Om er te komen ga je vanuit het centrum omhoog met de futuristische Hungerburgbaan naar het Innsbrucker hoogplateau. Daar stap je over op de Seegrubebahn, en een station verder op de Nordkette, bij de Seegrube, door naar de Hafelekar. Binnen een half uurtje ben je er al! Ook leuk: wandel vanaf het bergstation een kwartiertje door naar het klimpad waarover je van top naar top kunt klauteren.

Meer over de Nordkette

Op naar wandelgebied Muttereralm

Gezinnen met kinderen genieten zeker in de zomer van de Muttereralm. Deze ‘avonturenberg’ heeft vele wandelmogelijkheden, een alpenspeeltuin, panoramameer en natuurlijk verschillende authentieke berghutten. Je komt er trouwens ook genoeg mensen uit de buurt tegen, altijd een goed teken!

Doe bijvoorbeeld de Mutterer Almweg. Dit een een fijn bospad met prachtig uitzicht over het gebied. Je wandelt vanaf het Muttereralm dalstation door weides en bossen naar de Muttereralm. Neem lekker de tijd voor een hapje en een drankje bij restaurant Mutterer Alm, terwijl de kinderen zich vermaken in de avonturenspeelplaats. Vlakbij heb je een super mooi uitzicht vanaf het stuwmeer.

Let op: de gondel gaat van eind mei tot eind oktober en aan het begin en einde van het seizoen alleen in de weekenden. In juli en augustus gaat de gondel extra lang op de woensdagen: tot 8 uur ’s avonds.

Lees meer over de Muttereralm

Lol op de Muttereralm. © Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Bekijk de dieren in de Alpenzoo

De bergen rond Innsbruck zijn geweldig, maar voor een hoogtepunt hoef je zeker niet altijd letterlijk de hoogte in. De Alpenzoo is de grote openluchtdierentuin aan de voet van de Nordkette. Je ziet er bijzondere dieren, zoals lynxen, adelaars en marmotten.

Of wat dacht je van een grote bruine beer? Hij is ook één van de bewoners van de dierentuin, net als visotters en een baardgier. De dierentuin levert een waardevolle bijdrage aan het behoud van de diersoorten, die vaak bedreigd zijn. Iedereen, maar zeker gezinnen met kinderen, genieten hier van de roofvogels, gemzen en wolven. Een hoogtepunt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor volwassenen een uitstapje waard!

Lees meer over de Alpenzoo

Een bezoekje aan de Alpenzoo. TVB Innsbruck / Christof Lackner

Gebruik de Welcome Card of Innsbruck Card voor korting

Een vakantie met het hele gezin is al duur genoeg. Bekijk dus zeker even de kortingskaarten van Innsbruck. Bij twee overnachtingen bij één van de deelnemende accommodaties krijg je de Welcome Card en bij drie of meer de Welcome Card Plus. Die laatste kun je uitbreiden met een upgrade voor € 69 (kinderen van 4-14 jaar € 34,50) voor de “Welcome Card unlimited”.

Je krijgt met de kaart veel voordeel. Bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer binnen de regio Innsbruck, in de zomer begeleide wandeltochten en e-biketochten gratis, korting op e-bike-verhuur & -materiaal bij geselecteerde verhuurpartners, kortingen op zwembaden en bezienswaardigheden. Met de Welcome Card plus krijg je ook nog eens vier gratis ritten met geselecteerde kabelbanen. De Welcome Card unlimited geldt als toegangskaart voor zeven andere topattracties in Tirol – buiten de grenzen van de regio Innsbruck.

Een andere optie is de Innsbruck Card, die je niet krijgt zoals de Welcome Card, maar koopt. Daarmee kun je gratis naar 22 musea en bezienswaardigheden, telkens één berg- en dalrit bij geselecteerde kabelbanen, gratis openbaar vervoer en de Sightseer Hop on–Hop off bus.

Lees hier alles over de Welcome Card en de Innsbruck Card

Wandelen met zicht op de stad. Foto: Innsbruck Tourismus

Meer over Innsbruck

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en wat ons betreft een perfecte bestemming voor een korte of juist langere trip. Je combineert stad en natuur en je bent er zo! Ideaal met kinderen, zeker als je met de trein reist. Dat is nog eens relaxt op vakantie. Overdag met de ICE International (2x overstappen), of ’s nachts én rechtstreeks met de Nightjet. Als je vroeg boekt, zijn de tarieven gunstig.

Vliegen kan natuurlijk ook, rechtstreeks naar Innsbruck. Of pak de auto, het is zo’n 900 kilometer vanaf Utrecht.

Lees hier alles over Innsbruck

Hoofdfoto: © Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer


(Visited 1.569 times, 1 visits today)