Zuivere berglucht, een adembenemend panorama en daarbovenop een exclusief zwembad- en wellnesslandschap van 1.500 m². Vlak voor de deur van het hotel: een bergwereld voor wandel- en fietstochten. Aan de voet van de Hintertuxer Gletscher – waar je het hele jaar door kunt skiën – vind je in het imposante natuurlandschap van de bergen van Tux een uiterst charmant toevluchtsoord voor wellness. Alpinhotel Berghaus Spa & Suites & Green Living**** biedt in- en outdoor een exclusief zwembad- en wellnesslandschap – je blik zwevend over de bergen, je hart verwarmd door de herfstzon. In het nieuwe Green Living gebouw breng je een heerlijke vakantie door in een gezond binnenklimaat.

Alpinhotel Berghaus ligt pal aan een wandel- en fietsroutenetwerk. Liefhebbers van de bergen kiezen het hotel als uitvalsbasis voor avontuurlijke tochten (de wandelbus vertrekt aan het hotel en is gratis). Van maandag tot en met vrijdag nodigen de wandelgidsen van Alpinhotel Berghaus en gastheer Thomas je uit voor vijf begeleide wandeltochten met twee tot drie moeilijkheidsniveaus.

Je gaat naar kristalheldere bergmeren, naar kruizen op bergtoppen en naar rustieke berghutten. De juiste contactpersoon voor de fietsers is bikegids Markus. Samen met hem verkennen de fietsers de heerlijke routes van de streek. In het hotel zelf kun je moderne e-bikes huren. Een afsluitbare fietsenstalling is gratis beschikbaar voor degenen die hun eigen fietsen meebrengen.

Ontspanning naar hartenlust

Wat is er mooier dan van de eerste tot de laatste minuut genieten van de milde herfstzon? In de nazomer is de natuurlijke zwemvijver van Alpinhotel Berghaus met zijn houten zonneterras en mooie ligweide een populaire plek. Het ruime binnenzwembad vormt met zijn smaakvol ontworpen relaxzone een uitnodigende zwem- en waterwereld.

Tijdens het gezonde zweten kun je vanuit de bloksauna buiten je blik omhoog laten afdwalen op de Hintertuxer Gletscher. Van de ‘Vitalbar’ en een nieuwe massageruimte tot binnensauna’s, belevenisdouches en gezellige ontspanningsruimtes – zoals de Berghaus-alm met lekkere waterbedden: in Alpinhotel Berghaus betreden de gasten een wereld vol wellness.

Duurzaamheid

Een highlight zijn de tien nieuwe Green Living appartementen van Alpinhotel Berghaus met een oppervlakte van ca. 35 m². Breng een ontspannende time-out door in dit duurzame passiefhuis in houtbouwwijze. Zonnepanelen, luchtwarmtewisselaars, een zeer efficiënte thermische isolatie en nog veel meer: over de hele lijn werd aandacht besteed aan toekomstgericht, energiebesparend wonen.

Een bijzonder interessant detail: de vloerbekleding in het ski- en fietsdepot en in de gangen van de Green Living appartementen is een zogenaamd Health Seas & Object Carpet, dat is gemaakt van plasticafval uit de oceanen. De nieuwe appartementen zijn boekbaar met self-catering, ontbijtof ¾ verwenpension. Via een verbindingsgang kom je van het nieuwe Green Living gebouw en de parkeergarage rechtstreeks in het hoofdgebouw, waar zich ook de wellnesszone bevindt.

Ook de luxueuze appartementen met eigen sauna in de „Berghaussuites” zijn ideaal voor een time-out. Extra troeven van het hotel zijn de Lifestylestudio’s, de gezellige kamers in het hoofdgebouw en het panoramarestaurant. In de keuken wordt voornamelijk gewerkt met producten van het eigen landbouwbedrijf van de familie. Er is een oplaadpunt voor elektrische wagens.

Actiefpakket (tot 22.10.22) | 7 overnachtingen met ¾ ‘verwenpension’, wandelingen en fietstochten met een gids (ma–vr), 1.500 m2 wellness & spa, wellnessdagen met korting op massagebehandelingen, verhuur van e-bikes in het hotel. Vanaf 656 euro p.p.

Madseit 711, 6293 Tux, Oostenrijk | +43 5287 87364 | info@hotel-berghaus.at | www.hotel-berghaus.at

(Visited 258 times, 1 visits today)