Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Winter in de Alpen / Oberwallis

Het is sinds 1 december winter in de Alpen met vooral aan de zuidkant veel sneeuw. Helaas heeft een wat zachtere periode van een paar dagen met veel wind en regen ook hier in Oberwallis een behoorlijke aanslag gepleegd op een heel mooi sneeuwdek wat was opgebouwd. Gelukkig kwam er echter snel weer “Nachschub” en ligt er nu meer dan genoeg deels mooiste pulver sneeuw.

Sneeuw genoeg, met name de zuidelijke Alpen en aangrenzende inner alpine regio’s profiteerden van de 2 Südstau periodes met sneeuwval. Beel Oberwallis Simplon gistermiddag

Diepvries temperaturen

De ingevangen polaire lucht binnen de lagedruk die ons al weken in zijn greep heeft kon de afgelopen nachten onder een heldere hemel en boven de sneeuw verder sterk afkoelen met op uitgebreide schaal strenge tot zeer strenge vorst (-15 tot -27 graden)

Temperaturen vanmorgen. Ook op dit moment 13h30 vriest het nog matig tot (zeer) streng

Ook hier in Termen was het voor de tweede nacht op rij zeer koud met strenge vorst en ook overdag vriest het matig. Langzaam maar zeker is het dus tijd om in actie te komen om de de vijvervissen een handje te helpen om te overleven onder een dikke met sneeuw bedekte laag ijs. Kijk even mee en geniet ook van wat (nog experimentele) drone opnames.

Weerbericht / Stratosfeer

Voor wat betreft de weersverwachtingen voor de Alpen (en Benelux) verwijs ik graag naar het weerbericht van Sander Engelen van vanmorgen. Later op de dag volgt er nog een extra blog door onze weerman en specialist op het gebied van de hogere atmosfeer Lars van Galen.

Lars heeft o.a als researcher gewerkt bij de Cornell University in Ihaca (NY /VS) en daar onderzoek gedaan naar “Sudden Stratospheric Warmings and their coupling to the troposphere“) en kan ons dus “alles” vertellen over deze complexe maar ook interessante materie. Hij gaat dan dieper in op onder andere de hogere stratosfeer en de sudden stratospheric warming (SSW) en (mogelijke) gevolgen. Stay tuned zou ik zeggen

Zo, weer opgewarmd en nu ook nog even de kerstverlichting demonteren. Time flies,  Laters……….

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-2021

(Visited 893 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

4 Reactie op “Diepvries Alpen (Sneeuw (IJs) vrij maken vijver)”

 • casper
  8 januari 2021 at 20:06

  Laat je niet gek maken Johann, alleen slecht nieuws verkoopt, zeker als de gemiddelde lezer niet verder dan de kop komt.

 • Johann
  8 januari 2021 at 20:20

  Klopt Casper, is jammer. Zal mij en het team er echter niet van weerhouden om onze koers verder te volgen 😉

 • Clairetounk
  14 januari 2021 at 01:34

  Cannabisolie – Krachtige immuunversterker – http://shakpotokes.com/fd5d/////

 • Clairetounk
  14 januari 2021 at 01:35

  Detonic – ’s werelds beste remedie tegen blaasontsteking – http://shakpotokes.com/fd5f/////

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer