Deze week gaat het gebeuren! Update uit het Salzburgerland

Eindelijk lijkt het dan toch te gaan gebeuren voor het Salzburgerland aldus de weermevrouw van de ORF. Het einde van vorige week en de zaterdag kenmerkte zich bij ons in het Salzburger Saalachtal vooral door regen en een hoge sneeuwvalgrens. Net buiten het dal richting de skigebieden Saalbach Hinterglemm, Maria Alm, Zell am See overigens een beduidend lagere sneeuwvalgrens.

Dit grote verschil heeft te maken met de ligging van de dalen, micro klimaatjes dus! Zoals ik afgelopen week al aangaf gaan de temperaturen deze week naar beneden en kunnen we neerslag verwachten. Inmiddels ben ik wel in de fase aangekomen van ‘eerst zien en dan geloven’ en vertrouw ik geen enkele weerkaart meer. Hoe dan ook het wordt tijd voor de noordoostkant van Tirol en het Salzburgerland dat er een keer serieus sneeuw gaat vallen, dus I‘ll keep my fingers crossed!!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Loferer Alm eerste januari week – © landhaus Sonnheim

De sneeuwarme kwakkelwinter die we tot nu toe hebben beleefd aan de noordoostkant van de Alpen heeft inmiddels veel geld gekost,…. Dagtoerisme dat grotendeels is ingestort in de grensregio, bars en restaurants langs niet geopende pistes die geen of nauwelijks omzet draaien maar wel doorlopende bedrijfskosten hebben, liftbedrijven die veel minder skipassen verkopen en zich geconfronteerd zien met hogere exploitatiekosten omdat op veel plaatsen de pistes volledig zijn opgebouwd uit technische sneeuw, sportzaken die minder verhuren en verkopen etc. etc.

Een klaagzang,…. nee, maar veel mensen realiseren zich niet dat het in 6 tot 8 weken verdient moeten worden in de meeste wintersportregio’s. Het grote geld wordt verdiend in de weken van kerst en oud en nieuw en de laatste week van januari tot en met de eerste week van maart. De overige weken zijn vaak geen weken die gekenmerkt worden door hoge omzetten en winsten (de laagseizoenperiode). Deze winter moet het dus verdiend gaan worden in 5 weken,……

Wat kunnen we verwachten deze week v.w.b. het weer? Morgen tot donderdag hebben we af en toe te maken met krachtige wind die uit de west tot noordwesthoek zal komen. Met een dalende temperatuur zal ook de sneeuwvalgrens uiteindelijk eind van de week tot in de dalen terugkeren. De meeste sneeuwkansen voor onze regio verwacht ik pas richting het weekend.
Op vrijdag draait de ‘Strömung in Richtung Norden‘. Dat betekent koude lucht en nordstau.

Nu is het alleen te hopen dat de neerslagmomenten die voor het weekend op de kaarten staan er vrijdag ook nog staan,…. Ik stap morgen in het vliegtuig voor 2 dagen nederland, donderdag rijd ik met de auto terug. Ik hoop een mooie rit te hebben met veel sneeuw! Vrijdag meld ik mij weer om jullie te vertellen of de Schneefräse, die tot op heden werkloos langs de kant heeft gestaan, de eerste rondjes weer heeft gedraaid! Gruß vanuit een, op dit moment,  zeer regenachtig Lofer, maar op de alm sneeuw het!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties