Debbie test artikel

Een ieder weet dat dennennaalden in het bos in deze periode zeer glad kunnen zijn. Probeer maar eens een heuvel omhoog te klimmen die bezaaid is met een flinke laag dennennaalden. Hetzelfde gevoel ervaar je wanneer je een besneeuwde berg probeert op te klimmen. Wanneer je een paar oude ski’s hebt staan is het erg leuk en zelfs ‘vernieuwend’ omdat eens van dennennaalden te skiën.  Natuurlijk heb je geen lange afdalingen en zal het wat lastiger zijn maar het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan proberen.

Ik spreek uit ervaring dat het echt enorm leuk is. Zeker wanneer je dit jaar wellicht helemaal niet in de echte sneeuw op de latten komt te staan is dit een leuke ‘dare’ actie in deze vreemde tijden. Waarom niet! Let wel op dat je een helm op doet en dat alles totaal op eigen risico is natuurlijk. De bomen staan wat meer op elkaar. Het zou toch bijzonder mooi zijn wanneer de Vaalserberg, Gulbergen in Brabant, of het klimduin in het Noord Hollandse Schoorl bezaaid is met een halve meter poeder! Om daar dan vanaf te poederen. Fantastisch! Wie weet.

Het is niet eens zo vreemd om op dennennaalden te gaan skiën. De Biltse duinen zijn bijvoorbeeld ook belangrijk geweest voor de skibaan op landgoed Duinrell. in 1938 gleden hier al diverse mensen naar beneden om zich voor te bereiden op de wintersport. Van wie krijgen we een filmpje of afbeelding toegestuurd die dit net zoals ik ten uitvoering gaat brengen? stuur die dan hierheen🙂


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.