Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Op de school van mijn dochters gaan de nodige mails de deur uit om iedereen te waarschuwen om een speciaal “eclipse” bril aan te schaffen. Vele winkelketens zoals de Pearl gaven ze weg aan kinderen, helaas heb ik er geen kunnen bemachtigen voor de meiden. Maar krijgen we ook daadwerkelijk de kans om de eclipse van ruime vorm te aanschouwen?

Het begint er op te lijken dat we zoals vele keren in Europa minder bedeeld zullen worden qua zicht van dit natuurverschijnsel. De bewolking is vrijdag dik en al in de ochtend trekt er een zwakke storing vanuit het zuidwesten over ons land met flinke wolkenvelden. Toch is er ook kans op een lichter ietwat dunnen wolkendek waar de eclipse doorheen te zien zal zijn. Dus met een slag om de arm kan het nog gunstig uitpakken op bepaalde plekken in het land. Voordeel van de bewolking is dat je heel af en toe even zonder bril kan kijken en het is gunstiger om foto’s te maken. Voorzorgsmaatregelen blijven natuurlijk altijd want als de zon door het wolkendekje heen prikt is het absoluut noodzakelijk om een dergelijke bril te dragen om beschadiging aan de ogen te voorkomen.

Ook wordt er gezegd dat je door een cd kunt kijken maar ook dit is sterk af te raden. Mocht je nou echt geen bril hebben kunnen bemachtigen dan zijn er oplossingen. Je kunt wel 6 of 7 cd’s over elkaar heen leggen en daar doorheen kijken. Wat ook werkt is een klein gaatje te prikken in en stuk karton en op het moment dat de zon door het gaatje schijnt zie je de zon op de grond verschijnen. Na vrijdag moeten we onze hoop vestigen op 12 augustus 2026, die gedurende de eerste helft van deze eeuw, de allergrootste verduistering oplevert.

Allemaal veel plezier en hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.