klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Op de school van mijn dochters gaan de nodige mails de deur uit om iedereen te waarschuwen om een speciaal “eclipse” bril aan te schaffen. Vele winkelketens zoals de Pearl gaven ze weg aan kinderen, helaas heb ik er geen kunnen bemachtigen voor de meiden. Maar krijgen we ook daadwerkelijk de kans om de eclipse van ruime vorm te aanschouwen?

Het begint er op te lijken dat we zoals vele keren in Europa minder bedeeld zullen worden qua zicht van dit natuurverschijnsel. De bewolking is vrijdag dik en al in de ochtend trekt er een zwakke storing vanuit het zuidwesten over ons land met flinke wolkenvelden. Toch is er ook kans op een lichter ietwat dunnen wolkendek waar de eclipse doorheen te zien zal zijn. Dus met een slag om de arm kan het nog gunstig uitpakken op bepaalde plekken in het land. Voordeel van de bewolking is dat je heel af en toe even zonder bril kan kijken en het is gunstiger om foto’s te maken. Voorzorgsmaatregelen blijven natuurlijk altijd want als de zon door het wolkendekje heen prikt is het absoluut noodzakelijk om een dergelijke bril te dragen om beschadiging aan de ogen te voorkomen.

Ook wordt er gezegd dat je door een cd kunt kijken maar ook dit is sterk af te raden. Mocht je nou echt geen bril hebben kunnen bemachtigen dan zijn er oplossingen. Je kunt wel 6 of 7 cd’s over elkaar heen leggen en daar doorheen kijken. Wat ook werkt is een klein gaatje te prikken in en stuk karton en op het moment dat de zon door het gaatje schijnt zie je de zon op de grond verschijnen. Na vrijdag moeten we onze hoop vestigen op 12 augustus 2026, die gedurende de eerste helft van deze eeuw, de allergrootste verduistering oplevert.

Allemaal veel plezier en hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

(Visited 341 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer