klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Onze live reporter Henk is vandaag in de Wintersport Arena Sauerland. En wel in het deelgebied van Skilift Karussel Winterberg. Het was vandaag een prima dag in Winterberg, op 2 na waren alle liften open.

In de ochtend was de sneeuw nog prima te doen, wel was het aan de zijde van het centrum van Winterberg matig gesteld met de sneeuwkwaliteit, ondanks dat er toch de nodige centimeters gevallen waren. Al deze centimeters waren wel mooi meegenomen om er toch nog een mooi sneeuwdek van te maken door de bergbahnen en de pisteurs die de veiligheid proberen te garanderen.

Met de komst van de zon en temperaturen ver boven het vriespunt kon je vandaag heerlijk met je kop in de zon. Een kanttekening is dat het sneeuwdek hier niet zo vrolijk van wordt. Na 14:00 uur werd het dan ook een stuk minder, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Morgen wordt het helaas wat anders zoals eerder in ons weerbericht werd vermeld. Laten we hopen dat het toch nog wat mee zal vallen.

Update weerbericht:

De zondag ziet er helaas niet goed uit voor de sneeuw. Het is zeer zacht met temperaturen van 10-12 graden en bovendien valt, met een sneeuwgrens van 1300 meter, in Winterberg geregeld regen. Zo nu en dan schijnt ook de zon, maar er waait ook een harde tot stormachtige zuidwestenwind, windkracht 7 tot 8.

Maandag is het bewolkt en valt nog af en toe wat regen, maar met het dalen van de temperatuur valt ook geleidelijk wat natte sneeuw. De temperatuur stijgt naar 4-6 graden.

Vanaf dinsdag is het weer prima wintersportweer. De sneeuwgrens daalt naar 400-600 meter en overal valt weer een aantal centimeter verse sneeuw. Op de top ligt het kwik rond het vriespunt, in het dal is het iets boven nul. De sneeuwkanonnen kunnen ook hun werk doen, want het kwik ligt in de nacht enkele graden onder nul.

Pas aan het eind van de week en volgend weekend wordt het weer wat zachter, maar daarover meer in een later bericht.

(Visited 4.999 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer