Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Onze live reporter Henk is vandaag in de Wintersport Arena Sauerland. En wel in het deelgebied van Skilift Karussel Winterberg. Het was vandaag een prima dag in Winterberg, op 2 na waren alle liften open.

In de ochtend was de sneeuw nog prima te doen, wel was het aan de zijde van het centrum van Winterberg matig gesteld met de sneeuwkwaliteit, ondanks dat er toch de nodige centimeters gevallen waren. Al deze centimeters waren wel mooi meegenomen om er toch nog een mooi sneeuwdek van te maken door de bergbahnen en de pisteurs die de veiligheid proberen te garanderen.

Met de komst van de zon en temperaturen ver boven het vriespunt kon je vandaag heerlijk met je kop in de zon. Een kanttekening is dat het sneeuwdek hier niet zo vrolijk van wordt. Na 14:00 uur werd het dan ook een stuk minder, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Morgen wordt het helaas wat anders zoals eerder in ons weerbericht werd vermeld. Laten we hopen dat het toch nog wat mee zal vallen.

Update weerbericht:

De zondag ziet er helaas niet goed uit voor de sneeuw. Het is zeer zacht met temperaturen van 10-12 graden en bovendien valt, met een sneeuwgrens van 1300 meter, in Winterberg geregeld regen. Zo nu en dan schijnt ook de zon, maar er waait ook een harde tot stormachtige zuidwestenwind, windkracht 7 tot 8.

Maandag is het bewolkt en valt nog af en toe wat regen, maar met het dalen van de temperatuur valt ook geleidelijk wat natte sneeuw. De temperatuur stijgt naar 4-6 graden.

Vanaf dinsdag is het weer prima wintersportweer. De sneeuwgrens daalt naar 400-600 meter en overal valt weer een aantal centimeter verse sneeuw. Op de top ligt het kwik rond het vriespunt, in het dal is het iets boven nul. De sneeuwkanonnen kunnen ook hun werk doen, want het kwik ligt in de nacht enkele graden onder nul.

Pas aan het eind van de week en volgend weekend wordt het weer wat zachter, maar daarover meer in een later bericht.

(Visited 4.981 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier