Wat mag je van een wintersportvakantie verwachten? Ten eerste goed geprepareerde, afwisselende pistes en natuurlijk sneeuwzekerheid. Verder voldoende hellingen voor freeriders, fun parks met jumps en moderne comfortabele liften. Skilessen voor kinderen in leeftijdsgebonden groepen waarbij de kids hun skitechniek kunnen verbeteren, maar ook vooral plezier hebben. En tenslotte een uitgebreid aanbod aan overige winteractiviteiten voor een afwisselende wintersportvakantie. Precies zo beleef je in het Stubaital een geslaagde wintersportvakantie. Kom deze winter ook naar het Stubai en overtuig jezelf.

SCHLICK 2000

Afwisselende pistes, met 26,6 km aan pistes van alle moeilijkheidsgraden, met een indrukwekkend bergpanorama vind je in Fulpmes. Het skigebied Schlick 2000, op slechts vijftien minuten van Innsbruck, presenteert zich als een juweel voor actieve skiërs en levensgenieters. Hier vindt je sneeuwzekerheid tot Pasen dankzij de uitgebreid netwerk sneeuwmachines en zijn ligging hoog in het dal.

Schlick 2000. Foto: André Schönherr

Terwijl rustige skiërs de 22 gevarieerde pistekilometers ontdekken, worden snelheidduivels aangetrokken door het Stubai Park Schlick 2000. Een snelheidspiste en de hoogteprofielmeting Skiline maken extra ambities los. In BIG RON’s Kinderland op het middenstation Froneben krijgen ook de kleintjes waar voor hun geld. Bovendien reizen skiërs onder de 8 jaar gratis onder begeleiding van een betalende ouder!

En ook als het  “gezelligste” skigebied in het Stubaital, doet de Schlick 2000 zijn naam eer aan. In maar liefst negen originele hutten & bars wordt je verwend, na of tijdens een actieve en uitbundige skidag volTiroler lekkernijen.

STUBAIER GLETSJER

Slechts 45 minuten rijden van Innsbruck, bevindt zich het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Een paradijs voor wintersporters met sneeuwgarantie en 35 makkelijke tot uitdagende pistes.

Stubaier gletsjer. Foto: André Schönherr

in het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk genieten wintersporters van een kwaliteitsprogramma met moderne 26 kabelbanen en liften. Gasten van over de hele wereld kunnen met de auto in slechts 45 minuten van Innsbruck een van de meest fascinerende berglandschappen van Tirol bereiken.

Absoluut hoogtepunt voor zeer fitte skiërs: de 10 km lange (!) afdaling van het bergstation Wildspitz (3.210 m) naar het dalstation (1750 m).

35 afdalingen in het skigebied, dat zich te midden van indrukwekkende toppen van 3.000 m bevindt, bieden een perfecte uitdaging voor skiërs van alle niveaus. Iedereen, beginners, gevorderde skiërs en pro’s zullen blij zijn met het maken van bochten in natuurlijke sneeuw en in de fijnste poedersneeuw. Absoluut hoogtepunt voor zeer fitte skiërs: de 10 km lange (!) afdaling van het bergstation Wildspitz (3.210 m) naar het dalstation (1750 m). Meer informatie.

SERLESBAHNEN

Brede, makkelijke pistes, een gemoedelijke sfeer en veel ruimte om brede bochten te maken – het skigebied aan de voet van de berg de Serles in Mieders is bijzonder geschikt voor kinderen en beginnende skiërs. De omgeving van de 2717 meter hoge berg Serles, door Goethe het hoogaltaar van de Alpen genoemd, is één van de meest populaire recreatiegebieden in de buurt van Innsbruck. Dankzij de gondelliften in het Stubaital, die toeristen en de lokale bevolking in Mieders comfortabel omhoog brengen, kan je zowel in de zomer als in de winter van het mooie berglandschap genieten.

Mieders. Foto: André Schönherr

Er is een ruim aanbod aan sportieve activiteiten, zoals wandelen, fietsen, zomerrodelen, skiën, sleeën en sneeuwschoenwandelen. In de Tiroolse bergen kun je het schitterende uitzicht op Innsbruck en het Karwendelgebergte bewonderen en een bezoekje brengen aan één van de vele gezellige berghutten.

ELFERBAHNEN

Het skigebied Elferliften beschikt over tal van schitterende pistes met natuursneeuw. Dankzij de uitdagende en uitstekend geprepareerde pistes komen skiërs en snowboarders graag naar deze skiregio bij Neustift in Tirol. Bijzonder geliefd – vooral onder sportieve wintersporters – is de lange dalafdaling, waarbij je bij voldoende sneeuw maar liefst 1000 hoogtemeters overwint. Andere leuke winteractiviteiten zijn rodelen, winterwandelen en sneeuwschoenwandelen. Rechtstreeks vanuit het centrum van Neustift, brengt de kabelbaan je omhoog naar het wandel- en skigebied van de 2505 meter hoge berg Elferspitze.

De grootste zonnewijzer. Foto: Christoph Malin

Een bezoekje aan de grootste zonnewijzer in de Alpen mag vanwege de architectuur en het unieke uitzicht niet ontbreken. In het wandelgebied vind je talloze wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden, leuke wandelroutes en bergtochten op de bergen Elfer, Zwölferspitz en Habicht. Liefhebbers van de klimsport zijn enthousiast over de klimroutes in de regio. Rond de berg Elfer bevinden zich de langste natuurrodelbanen in Tirol.

In de regio zijn er vele goed geruimde wandelpaden voor een heerlijke winterwandeling door het prachtige winterlandschap. Onderweg kom je langs diverse gezellige berghutten, waar je kunt genieten van een lekker hapje en een drankje. Het hele jaar door kun je in de lucht boven Neustift bontgekleurde paragliders en deltavliegers zien, die dankzij de uitstekende thermiek graag naar deze regio komen.


Lees alles over de skigebieden in het Stubaital op Stubai.at/nl/

Hoofdfoto: André Schönherr

(Visited 110 times, 1 visits today)