Met nog een week te gaan zit het winterseizoen er bijna weer op in de lagere gebieden. Ook bij ons in Lofer sluit eind van de week het skigebied haar poorten. Voor wat betreft de sneeuwhoeveelheden in het skigebied hadden we nog wel 2 weken open kunnen blijven,… de ervaring leert echter dat het na de Pasen gewoon voorbij is met het wintertoerisme. Afgelopen week was een wisselvallige week met weinig zon. Heel af en toe een klein zonnevenstertje, maar dat was het dan ook. Een week die anders is verlopen dan dat de lokale stations begin van de week aangaven. Aan het begin van de week leek het er nog op dat donderdag en vrijdag de zon toch weer regelmatig te zien zou zijn. Zo zie je maar weer hoe moeilijk het weer zich soms laat voorspellen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Nieuwe sneeuw op de Loferer Alm gisteren en vanochtend,…

Gisteren heeft het een groot deel van de dag bij ons geregend. In het skigebied (boven de 1000 meter) viel de neerslag gelukkig in vaste vorm alhoewel dat in de loop van de middag toch erg op sneeuwregen begon te lijken. Gisterenavond intensiveerde de regen in het dorp, koelde het af, en dus de sneeuwval in het skigebied dit alles bij een temperatuur van -3 op 1300 meter. Bij ons in het skigebied viel 25 centimter nieuwe sneeuw! Zo als ik al eerder schreef liggen de pistes er bij ons in het skigebied nog super bij voor de tijd van het jaar. Alleen de dalafdaling bij ons heeft geen stand kunnen houden onder het de aanhoudende ‘plus’ temperaturen,… sinds gisteren is deze dan ook gesloten. Ook in andere gebieden zullen de lagere pistes het moeilijk hebben, kortom gewoon lekker in de wat hogere delen blijven skiën![/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

de Loferer Alm een paar uur later,….

Hoe ziet het weer er voor de komende dagen uit? Vanuit het westen begon het vanochtend langzaam op te klaren en rond 11.00 uur was het dan ook droog. Niet lang daarna maakten de vele wolken plaats voor de zon en is het in het dal in het zonnetje echt lekker op dit moment! Vannacht krijgen we te maken met een heldere hemel en zal het dus wat afkoelen. Morgenochtend begint de dag dan ook fris en zonnig,… (dus vroeg de piste op) in de loop van de dag zal de bewolking dan vanuit het westen gaan toenemen en krijgen we richting 2e paasdag te maken met onbestendiger weer. De temperatuur zal morgen en maandag voorjaarsachtig zijn daarna gaat deze richting normale waarden voor de tijd van het jaar. Zoals het er nu naar uitziet gaat donderdag een aardige dag worden met een redelijke kans op zon en wederom voorjaarsachtige temperaturen,… maar goed donderdag is nog ver weg en er kan in die tijd nog veel veranderen. Meer daarover begin volgende week. Allemaal fijne Paasdagen, niet te veel eieren eten en Gruß aus Lofer!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

11 REACTIES

 1. Hoi Rob, wij hebben dus vorig week met 4 dagen zon een erg mooie week erwischt. Toen kon de dalafdaling nog, hoewel het laatste deel toen ook al niet meer echt leuk was.
  Op naar het voorjaar zou ik zeggen, met zijn (of haar?) heel eigen mogelijkheden. De ontluikende bergnatuur heeft vele charmes. Wij verheugen ons op de zomer.
  Geniet van deze laatste wintersportweek.
  Frohe Ostern en eet niet te veel eieren.
  Liebe Grüße uit Denekamp,
  Karin

  • Ja Karin, Ik schreef het al, is de beste week van het seizoen 2015 / 2016 geweest,… daar gaat deze week geen verandering meer in brengen! Zo tegen het eind van de winter vind ik het ook weer heerlijk als het voorjaar weer voor de deur staat, al het frisse groen, het jonge wild spotten,… kortom wandelschoenen aan en de bergen weer in! Morgen wordt een mooie dag dus ga ik nog even lekker skien en wellicht deze week nog 1 of 2 keer en dan gaan de ski’s echt de zomerberging in 🙂 Fijne Paasdagen en LG aus Lofer

 2. Hoe anders dan het begin van het seizoen eindigt deze….. Het was een bijzondere winter met regelmatig momenten “billen knijpen”. Gelukkig voor zowel de wintersporters, maar ik denk nog belangrijker, voor de “locals” is het allemaal redelijk goed gekomen. Nu genieten van de rust en het voorjaar! Wij kunnen ons weer 9 maanden verheugen op de volgende wintersport, maar eerst misschien van de zomer nog een paar dagen op de Hintertuxer gletscher skiën. Manlief wil een opleiding voor skileraar gaan volgen, dus maken wij daar ook mooi gebruik van 😉.

  Goede paasdagen en geniet volgende week van de laatste afdalingen dit seizoen!

  • Ja Annemarie, een rare winter was het maar met een mooi einde. En door de vroege Pasen ook zakelijk gezien een prima afsluiting voor de ‘locals’. Maakt weer wat goed ten opzichte van de slechte start dit seizoen. Altijd leuk op de gletscher, zomer skien blijft apart,…. het is jammer dat steeds meer gletschers in de zomer gesloten zijn voor het skien,… die opwarming,… pfffff. Dat wordt dus 10 dagen Hintertux of heeft je man al een deel in NL gedaan. Als de taal geen probleem is (wordt hier in het Engels of Duits geexamineerd) dan moet het lukken, is wel pittig en er wordt streng beoordeeld tijdens de examens (met name de praktijk,… logisch natuurlijk) En dan in NL lesgeven of gaan jullie emigreren 🙂 (is leuk om te doen 😉 ) Jullie ook fijne paasdagen!

 3. De voorkeur gaat er naar uit om de opleiding 10 dagen in Oostenrijk te volgen. Kunnen we dan mooi combineren met de vakantie. Straks wel eerst naar de info-dag van Snowworld, ook om te kijken of het ski-niveau goed genoeg is. Eerst de opleiding maar halen en dan verder kijken. Het is iets wat hij al heel lang wil en er nu de tijd en gelegenheid voor heeft, of het komt nu op het juiste moment…… Verhuizen naar Oostenrijk is wel een wens, maar op dit moment nog niet haalbaar ben ik bang. We zijn ons aan het oriënteren en onderzoeken de mogelijkheden. Ik zie altijd veel beren op de weg…….. Je moet iets te dromen hebben, de kinderen proberen al volop Duits te praten, voor als we ooit naar Oostenrijk verhuizen……..

  • 10 daagse cursus in Oostenrijk is wel slim, je moet uiteindelijk je examen toch hier afleggen, kun je maar beter de hele cursus hier volgen,… uitgangspunt voor wat betreft het skien is Parallelschwung van een rode piste, cursus is vooral weer back to base maar dan hoge perfectie. ‘Don’t dream your life, live your dream’ Annemarie en zelfs dan blijven er dromen over,… Tja, die beren dat is bij de meeste mensen die er stiekem wel eens over na denken om te emigreren een lastige hobbel om te nemen! Vaste baan, eigen huis, familie, de kerktoren,… Bij ons heeft het ook een jaar of 2 geduurd voordat de knop omging, uiteindelijk is de mens er goed in te bedenken waarom je het vooral niet moet doen,… Toen de knop eenmaal omgezet was was het appeltje eitje en natuurlijk moet er hier ook gewerkt worden maar de levenskwaliteit is enorm toegenomen. Volgens mij gaat het bij jullie ook nog wel gebeuren, kinderen die Duits leren, man die skileraren opleiding gaat doen,…. 😉 nu alleen die beren nog 🙂

 4. Nou dat is ons idee ook, je moet in Oostenrijk het examen afleggen dus dan alles hier maar. Euh ik bedoel in Oostenrijk, t is net alsof ik er al woon 😉. Zelf vind je natuurlijk altijd dat je prima skiet, maar parallel de rode en zwarte pistes af is geen probleem. Alleen door de jaren heen en geen les meer wordt je techniek er niet beter op…… Maar anders is er nog tijd genoeg om op een borstelbaan nog wat lessen te volgen. Je moet natuurlijk wel goed beslagen ten ijs komen tussen al die “jonkies” die waarschijnlijk al hun hele leven skiën.

  De beren worden stukje bij beetje “afgeschoten” familie kan ons daar ook bezoeken en in plaats van met de caravan naar Oostenrijk kunnen we dat ook andersom doen natuurlijk. Ik heb gezien dat ze in Oostenrijk ook hele mooie kerktorens hebben, dus die kunnen we ook afstrepen. Vaste baan is ook niet zo’n probleem, mijn man heeft sinds begin dit jaar zijn baan vaarwel gezegd om het voor zichzelf te gaan proberen en ik spreek mijn talen, heb jaren in de horeca gewerkt en werk nu al 17 jaar als directiesecretaresse, met die combinatie moet er overal wel werk te vinden zijn. Tja dan het huis……..gekocht vlak voor de vrije val en ook nog aardig verbouwd…… En om nou met een schuld richting Oostenrijk te willen vertrekken…… Maar goed, we oriënteren ons, verzamelen informatie op internet, weten al waar we heen willen (wat het uiteindelijk wel weer moeilijker maakt) en gaan ons van de zomer te plekke maar weer eens oriënteren. Dus als je nog goede tips hebt of zaken waar we absoluut rekening mee moeten houden, dan houden we ons van harte aanbevolen.

  • Tja die huizenmarkt in NL is een ‘killer’,… ken meer mensen die wel weg zouden willen maar met een ‘te duur’ huis zitten,…Met betrekking tot de tips en trucs van een leven in Oostenrijk 🙂 ik stuur je in de loop van deze week een mail naar je prive account met zaken waar jullie wellicht iets aan hebben! kortom ‘check your mail’ 🙂

Comments are closed.