Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Jura, een prachtig middelgebergte gelegen op de Frans/Zwitserse grens in de regio Franche-Comté. Bij veel mensen niet zo heel bekend en dat is eigenlijk best jammer. Dit is werkelijk een prachtig gebied. Een beetje verstopt en een beetje een ‘vergeten’.  De Jura is één van de oudste gebergtes van Europa. Het stamt uit het Mesozoïcum tijdperk en is ca. 150-200 miljoen jaar oud. Het hoogste punt van de Jura is de  Crêt de la Neige gelegen aan de Franse kant van de Jura met een hoogte van 1720m. Aan de zuidoostkant grenst het gebied met een steile begrenzing aan het Zwitserse hoogplateau dat langzaam overgaat in de Alpen.

Jura

Het gebied bestaat voornamelijk uit bos dat zich vult met eiken en beuken op de wat lagere hoogtes en sparren boven de 1000m. De Jura kenmerkt zich door diepe groeven in het plateau met steile wanden, ook wel Reculées genoemd. Het gebied kent tevens een rijke aanwezigheid van Fauna. Ondanks de ‘geringe’ hoogtes komen hier veel Gemzen voor en is hier 40 jaar geleden zijn natuurlijke vijand de Lynx succesvol geherintroduceerd. De wolf wordt weleens gezien maar is geen vaste ‘klant’ van de Jura.

[/fusion_builder_container]

(Visited 405 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer