De Jura, een prachtig middelgebergte gelegen op de Frans/Zwitserse grens in de regio Franche-Comté. Bij veel mensen niet zo heel bekend en dat is eigenlijk best jammer. Dit is werkelijk een prachtig gebied. Een beetje verstopt en een beetje een ‘vergeten’.  De Jura is één van de oudste gebergtes van Europa. Het stamt uit het Mesozoïcum tijdperk en is ca. 150-200 miljoen jaar oud. Het hoogste punt van de Jura is de  Crêt de la Neige gelegen aan de Franse kant van de Jura met een hoogte van 1720m. Aan de zuidoostkant grenst het gebied met een steile begrenzing aan het Zwitserse hoogplateau dat langzaam overgaat in de Alpen.

Jura

Het gebied bestaat voornamelijk uit bos dat zich vult met eiken en beuken op de wat lagere hoogtes en sparren boven de 1000m. De Jura kenmerkt zich door diepe groeven in het plateau met steile wanden, ook wel Reculées genoemd. Het gebied kent tevens een rijke aanwezigheid van Fauna. Ondanks de ‘geringe’ hoogtes komen hier veel Gemzen voor en is hier 40 jaar geleden zijn natuurlijke vijand de Lynx succesvol geherintroduceerd. De wolf wordt weleens gezien maar is geen vaste ‘klant’ van de Jura.

[/fusion_builder_container]

(Visited 417 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer