Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is geen uitzondering dat er sneeuw valt in augustus in de Alpen, over vijf dagen begint immers de meteorologische herfst. Maar toch zullen er mensen die daar op dit moment hun zomervakantie aan het genieten zijn raar van op kijken. Wees niet getreurd mensen deze speldenprik is van korte duur, na het weekend zomert de Alpen weer door. Maar daarover bericht Johann morgen in het reguliere Alpen weerbericht.

totale hoeveelheid gevallen sneeuw en regen in de afgelopen 24 uur bron: meteoexploration

De eerste sneeuw van dit seizoen hebben we te danken aan een Italiaans laag. Dit laag heeft aan kracht kunnen winnen, omdat de temperatuur van het water in de meren en zeeën die in en rondom Italië liggen op dit moment aan het eind van de zomer redelijk hoog zijn.

Dit kaartje geeft de zee oppervlakte temperatuur weer. Bron: Buienradar

De sneeuwval op dit moment heeft ook een keerzijde. Waarschijnlijk heeft iedereen wel de beelden uit Saalbach-hinterglemm gezien. Het laag zorgt natuurlijk in augustus niet alleen voor sneeuw maar ook voor veel water. Met die beelden in het achterhoofd is het goed te weten dat de Oostenrijkse waarschuwingsdienst “alarmstufe rot” hebben uitgevaardigd voor een stukje Karinthië. Maar ook andere delen van het land zijn niet vrij van oplettendheid!

Bron: wetteralarm.at

Wat mij rest is u op deze zondag ondanks de keerzijde, blij te maken met wat mooie plaatjes!

Morgenochtend is Johann er weer met een gedetailleerd Alpenweerbericht!

Alta badia bron: facebook
Astental/Burgstalleralm bron: foto-webcam.eu
Großglockner bron: foto-webcam.eu
Kolm-saigurn bron: foto-webcam.eu
Stubaier Gletscher bron: facebook

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen

Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW compleet verzorgde “Ski Safari‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatiegeregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 295 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer