Advertentie 

Het is geen uitzondering dat er sneeuw valt in augustus in de Alpen, over vijf dagen begint immers de meteorologische herfst. Maar toch zullen er mensen die daar op dit moment hun zomervakantie aan het genieten zijn raar van op kijken. Wees niet getreurd mensen deze speldenprik is van korte duur, na het weekend zomert de Alpen weer door. Maar daarover bericht Johann morgen in het reguliere Alpen weerbericht.

totale hoeveelheid gevallen sneeuw en regen in de afgelopen 24 uur bron: meteoexploration

De eerste sneeuw van dit seizoen hebben we te danken aan een Italiaans laag. Dit laag heeft aan kracht kunnen winnen, omdat de temperatuur van het water in de meren en zeeën die in en rondom Italië liggen op dit moment aan het eind van de zomer redelijk hoog zijn.

Dit kaartje geeft de zee oppervlakte temperatuur weer. Bron: Buienradar

De sneeuwval op dit moment heeft ook een keerzijde. Waarschijnlijk heeft iedereen wel de beelden uit Saalbach-hinterglemm gezien. Het laag zorgt natuurlijk in augustus niet alleen voor sneeuw maar ook voor veel water. Met die beelden in het achterhoofd is het goed te weten dat de Oostenrijkse waarschuwingsdienst “alarmstufe rot” hebben uitgevaardigd voor een stukje Karinthië. Maar ook andere delen van het land zijn niet vrij van oplettendheid!

Bron: wetteralarm.at

Wat mij rest is u op deze zondag ondanks de keerzijde, blij te maken met wat mooie plaatjes!

Morgenochtend is Johann er weer met een gedetailleerd Alpenweerbericht!

Alta badia bron: facebook
Astental/Burgstalleralm bron: foto-webcam.eu
Großglockner bron: foto-webcam.eu
Kolm-saigurn bron: foto-webcam.eu
Stubaier Gletscher bron: facebook

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen

Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW compleet verzorgde “Ski Safari‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatiegeregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 294 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier