Vrijdag was het dan een feit. De eerste 30-er in Pinzgau dit jaar officieel gemeten in Maria Alm. Het was dan ook bijzonder warm de afgelopen dagen in het Salzburgerland. Bij mij wees de thermometer gisteren 34 graden in de schaduw aan. Ja, ja en dan hebben we toch altijd nog dappere gasten in huis die gewoon een pittige fietstocht plannen of een stevige bergwandeling. Voor dit soort dagen zijn natuurlijk het Salzbergwerk Berchtesgaden of de Eisriesenwelt in Werfen ‚the Places to be‘ als je in het Salzburgerland op vakantie bent. Veel gasten bezoeken deze attracties op regenachtige dagen, op dit soort dagen is het echter in het hoogseizoen heel erg druk! Kortom mijn tip, kies er een mooie zomerse dag voor uit, lekker rustig, lekker koel en leuk om te doen. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker bij een riviertje gaan liggen of aan de rand van één van de vele zwembaden die het Salzburgerland rijk is. Zelf heb ik een paar uurtjes in onze ‘hangmattenhut’ doorgebracht, in de schaduw van de bergwand, een koel briesje, lekker chillen……..! De zomer kan mij niet lang genoeg duren, alhoewel,…. In november moet het natuurlijk wel weer gaan sneeuwen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Regio Hochkönig vanmorgen.

Afgelopen nacht voor het eerst serieus onweer boven de Loferer Steinberge tijdens deze warme periode. Echt veel neerslag is er overigens niet gevallen. Anders was dat in de regio Krimml, Mittersill en Uttendorf. Daar zware regenval met tal van overstromingen. Vanochtend dan weer een strak blauwe lucht en een lekkere temperatuur, niet zo drukkend als de afgelopen dagen. Toch moet ook vandaag opnieuw rekening gehouden worden met onweer en lokaal zware regenval. Vandaag zal de temperatuur zich nog rond de 27 graden bewegen. Morgen en dinsdag wordt het koeler en kunnen we zelfs onder de 20 graden uitkomen. Ook de zon zal naar verwachting maandag en dinsdag niet veel te zien zijn. Daarna ziet het er allemaal weer wat beter uit, wordt het warmer en ook de zon laat zich weer zien. Gruß aus Lofer![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK