Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De laatste dagen begonnen over het algemeen overal met een bak sneeuw. Zelfs het dal van Mayrhofen wat op een hoogte ligt van 630 hoogte kleurde eindelijk eens wit. De tweede foto is wel de mooiste van afgelopen week. La Plagne in Frankrijk dik in de sneeuw. En hoe is het momenteel? Zie hier. een record wat we helaas hebben verbroken. Onderin bericht vind je nog het weerbericht voor morgen in Frankrijk. Schrik niet!

Gister en vandaag waren echt van die dagen waar je op hoopt wanneer je op wintersport bent, al was het wel wat aan de warme kant. In de zon werd er in St Martin 16 graden genoteerd. Nou dan spreek je toch wel van temperaturen die we graag in de maand maart terug zien met een flinke zon erbij. Onze live reporter waarvan we alle beelden binnen gehad hebben, vanuit Frankrijk genaamd Jasper verteld het volgende:

Afgelopen nacht en vanochtend heeft het in het dal van les Menuires wat op 1850 meter hoogte ligt wat gemotregend. Iets omhoog met de lift was de neerslag in vast vorm gevallen. YES! Wel was het wat bewolkt, maar eenmaal boven aangekomen was het overheerlijk. Moet je toch eens zien zeg! WOW.

Zoals je op bovenste plaat ziet hier er wel wat lage bewolking in Méribel. Het was op de toppen hier 1 tot 4 graden. In het dal was het wel wat warmer, rond de 8 graden en zoals ik zei in St. Martin zelfs nog hoger. Laag op de bergen was de sneeuw vrij papperig maar eenmaal hogerop was de piste heerlijk grippig. Nog even 2 doen? Vooruit, hier Courchevel!

En het begon allemaal met deze dump waar je bijna de game kon spelen ‘Ienemienemutte waar is mijn auto’.

Nou, niet schrikken voor dit weekend, Ik heb even snel een weerman ingeschakeld om jullie nog een beetje te voorzien van een kleine update:

“Het is een wisselvallige zaterdag in Frankrijk. In de ochtend trekt een gebied met regen (van west naar oost) over het land. Daarna wordt het even rustiger, maar al snel komt de volgende storing met bewolking eraan. Deze brengt helaas wel een bak regen en wind met zich mee. Sneeuwval grens zal waarschijnlijk op 2500 meter liggen”.

Als ik het kon, had ik het mooier gemaakt, maar dit komt toch wel hard aan. Fingers crossed voor beter weer.

ps. Jasper is te volgen met een wonderschone feed van zijn ski avonturen op zijn Instagram account. Ik zou zeggen. Volg die gozer!

Discussieer mee op ons Forum
Mocht je overigens vragen hebben of gezellig mee willen kletsen over het weer en klimaat of de polar vortex kijk dan ook eens op ons Forum!

(Visited 750 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier