klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De laatste dagen begonnen over het algemeen overal met een bak sneeuw. Zelfs het dal van Mayrhofen wat op een hoogte ligt van 630 hoogte kleurde eindelijk eens wit. De tweede foto is wel de mooiste van afgelopen week. La Plagne in Frankrijk dik in de sneeuw. En hoe is het momenteel? Zie hier. een record wat we helaas hebben verbroken. Onderin bericht vind je nog het weerbericht voor morgen in Frankrijk. Schrik niet!

Gister en vandaag waren echt van die dagen waar je op hoopt wanneer je op wintersport bent, al was het wel wat aan de warme kant. In de zon werd er in St Martin 16 graden genoteerd. Nou dan spreek je toch wel van temperaturen die we graag in de maand maart terug zien met een flinke zon erbij. Onze live reporter waarvan we alle beelden binnen gehad hebben, vanuit Frankrijk genaamd Jasper verteld het volgende:

Afgelopen nacht en vanochtend heeft het in het dal van les Menuires wat op 1850 meter hoogte ligt wat gemotregend. Iets omhoog met de lift was de neerslag in vast vorm gevallen. YES! Wel was het wat bewolkt, maar eenmaal boven aangekomen was het overheerlijk. Moet je toch eens zien zeg! WOW.

Zoals je op bovenste plaat ziet hier er wel wat lage bewolking in Méribel. Het was op de toppen hier 1 tot 4 graden. In het dal was het wel wat warmer, rond de 8 graden en zoals ik zei in St. Martin zelfs nog hoger. Laag op de bergen was de sneeuw vrij papperig maar eenmaal hogerop was de piste heerlijk grippig. Nog even 2 doen? Vooruit, hier Courchevel!

En het begon allemaal met deze dump waar je bijna de game kon spelen ‘Ienemienemutte waar is mijn auto’.

Nou, niet schrikken voor dit weekend, Ik heb even snel een weerman ingeschakeld om jullie nog een beetje te voorzien van een kleine update:

“Het is een wisselvallige zaterdag in Frankrijk. In de ochtend trekt een gebied met regen (van west naar oost) over het land. Daarna wordt het even rustiger, maar al snel komt de volgende storing met bewolking eraan. Deze brengt helaas wel een bak regen en wind met zich mee. Sneeuwval grens zal waarschijnlijk op 2500 meter liggen”.

Als ik het kon, had ik het mooier gemaakt, maar dit komt toch wel hard aan. Fingers crossed voor beter weer.

ps. Jasper is te volgen met een wonderschone feed van zijn ski avonturen op zijn Instagram account. Ik zou zeggen. Volg die gozer!

Discussieer mee op ons Forum
Mocht je overigens vragen hebben of gezellig mee willen kletsen over het weer en klimaat of de polar vortex kijk dan ook eens op ons Forum!

(Visited 734 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer