Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het Kleinwalsertal, welke van de 4 bergen kies jij?

De meest gekende berg van het Kleinwalsertal is ongetwijfeld de Kanzelwand, daarnaast heb je hier echter nog 3 andere bergen, de Walmendingerhorn, Ifen en Heuberg. Als je het groots gaat bekijken kan je ook Oberstdorf hier nog even bijnemen. In deze post heb ik het echter over de 4 diverse bergen van het Kleinwalsertal zelf. Benieuwd wat de kenmerken zijn van elke berg, blijf dan zeker lezen. 

De Kanzelwand, de meest gekende

De Kanzelwand maakt het mogelijk om te wintersporten in 2 landen, Oostenrijk en Duitsland. Je hebt hier 2 prachtige dalafdalingen en 30 kilometer aan pistes. De pistes zijn hier enorm breed en je hebt hier moderne liften. Daarnaast is ook dit een ideaal gebied voor beginnende wintersporters. Geen moeilijke situaties hier, vooral rode en blauwe pistes. Het leuke aan de Kanzelwand is dat het de eerste berg is die je tegenkomt wanneer je het Kleinwalsertal binnenrijdt. De afdaling richting Duitsland zorgt ervoor dat je wel even onderweg bent (vooral met terugkeren).

De Kanzelwand 1 van de 4 bergen in het Kleinwalsertal

De Walmendingerhorn, de freeride hotspot

Wil je mijn favoriet weten? Dan zeg ik resoluut de Walmendingerhorn, met slechts 15 kilometer aan pistes mag je deze zeker niet onderschatten. Je vindt de Walmendingerhorn in Mittelberg. Een grote gondel brengt je vanuit het dorp tot op een hoogte van 2000 meter. Neem zeker de tijd om te genieten van de het prachtige uitzicht op het geoplatform. Je ziet hier trouwens Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

Uitzicht vanop het Geoplatform op de Walmendingerhorn

Ik ben enorm fan van de prachtige dalafdaling op de Walmendingerhorn. Hieronder even een mooi plaatje daarvan. Het is zo’n 4,5 kilometer aan prachtig uitzicht. Op die dalafdaling heb je een enorm gezellig hutje. Hou hier zeker even halt en geniet van een lekkere koffie.

Het leuke is ook dat je die Walmendingerhorn perfect kan combineren met de Heuberg.

De Heuberg, gezellig en familiaal

Via de Walmendingerhorn kan je richting de Heuberg, maar je kan ook de gondels nemen in Hirschegg. Dit gebied bevindt zich tussen 1070 en 1480 meter hoogte en telt 30 kilometer aan pistes (in combinatie met de Walmendingerhorn). Het mag het laagste gelegen gebied van de 4 bergen zijn, het is er ook wel super gezellig. Ga je met kinderen dan is het Burmi-land een echte aanrader. Ook kan je hier op donderdagavond skiën tot 22 uur. Wil je een dag de drukte van Ifen ontsnappen, dan raad ik zeker de combinatie van Walmendingerhorn en Heuberg aan.

Hieronder zie je het uitzicht vanop de pistes van de Heuberg.

Het prachtig uitzicht vanop de Heuberg, 1 van de 4 bergen van het Kleinwalsertal

Ifen, de modernste van de 4 bergen

Het skigebied van Ifen bevindt zich tussen 1280 en 2030 meter hoogte en je hebt hier zo’n 20 kilometer aan pistes. De nieuwste gondels van het Kleinwalsertal maken dat het gebied ook enorm geliefd is bij de wintersporters. De skibus richting Ifen zat tijdens onze vakantie vaak goed vol. Het grootste deel van de pistes zijn blauw, wat het gebied enorm geliefd maakt bij families. Via de leuke dalafdaling kom je terecht in een gezellige hut, de ideale plek om even halt te houden. Naast skiën is dit ook de plek waar je kan wandelen.

Heb je interesse gekregen in een vakantie richting het Kleinwalsertal? Klik dan even hier en boek gewoon jouw verblijf.

(Visited 696 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier