Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Advertentie

Saas-Fee

Saas-Fee/Saastal – De avontuurlijke bestemming

Aan de voet van de 4.545 meter hoge Dom, de hoogste berg op Zwitserse bodem, ligt de hoogalpiene vakantieregio Saas-Fee/Saastal. Er zijn talloze wandelpaden met uitzicht op 18 indrukwekkende vierduizenders en een fascinerende gletsjerwereld. Ga deze zomer op avontuur in dit Zwitserse paradijsje! Lees meer

Advertentie

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

Advertentie

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer


Al sinds 2001 toert de European Outdoor Film Tour (EOFT) door Europa, en het is niet zomaar een rondje cinema. Het is het grootste outdoor filmfestival van het continent, waarbij je je twee uur lang waant in de meest extreme en adembenemende avonturen. Van bergbeklimmen tot paragliden: EOFT toont alleen de absolute top van avontuurlijke films.

Dit jaar strijkt de EOFT in oktober en begin november neer in Nederland en België. Dit zijn de zes (korte) films die op het festival worden getoond, samen goed goed een avondvullend programma. 

Bekijk de trailer met korte fragmenten uit elke film

Film 1 – The Great Traverse

Reis mee met Sophie Planque en Jérémy Vaugeois op hun epische fietsavontuur waarin ze de majestueuze landschappen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika doorkruisen. Gedurende deze tweeënhalf jaar durende odyssee leggen ze niet alleen immense afstanden af, maar leggen ze ook boeiende verhalen en foto’s vast van de diverse culturen en mensen op hun pad. Deze reis is niet alleen een ontdekking van de wereld, maar ook een ontdekking van zichzelf.

Lengte: 31 min

Film 2 – Triple Edge

Hoog in de lucht, tegen de steile hellingen van de Salbitschijen, testen de doorgewinterde alpinisten Michi Wohlleben en Lukas Hinterberger hun vaardigheden en moed. Ze beklimmen voor het eerst de drie uitdagende toppen in de winter, wat een spannend avontuur op bijna 3.000 meter hoogte belooft.

Lengte: 15 min

Triple Edge. Foto: ALPSOLUTpictures

Film 3 – 972 Breakdowns

Wat krijg je als een groep pas afgestudeerde kunstenaars besluit de wereld te verkennen op oude en onbetrouwbare Russische motorfietsen? Een spannend avontuur vol ups en downs, dwars door intrigerende landschappen en culturen, van Halle naar New York! Hun reis kent vele uitdagingen, vooral wanneer hun oude motoren kuren vertonen.

Lengte: 37 min

Film 4 – The Nine Wheels

De jonge mountainbikebroers Emric en Raoul Schneeberger leven op wielen en verkennen de beste bike-parken van Europa. Maar achter hun avontuurlijke leven schuilt een dieper verhaal, als ze samen met hun ouders de strijd aangaan tegen de ziekte van hun moeder. Ze kiezen ze ervoor om in het moment te leven en het beste uit elke dag te halen en dat is een fantastische inspiratie voor ons allemaal.

Lengte: 20 min

The Nine Wheels. Foto: Juan Pablo Rasore

Film 5 – Summits in the Sky

Waag je in de hemelse hoogten van de Karakorum met het team rondom paraglider Antoine Girard. Ze navigeren tussen de torenhoge pieken, op zoek naar nieuwe records ondanks de uitdagingen van het zuurstofarme hoogtegebied. Een avontuur dat de grenzen van moed en doorzettingsvermogen test. En bijzonder mooie beelden oplever!

Lengte: 11 min

Film 6 – Shifting

In de koude, besneeuwde hellingen van Chamonix en de Noorse Lyngenalpen schittert de snowboarder Camille Armand met zijn verbluffende stunts en behendigheid. Hij staat bekend om zijn unieke stijl, en op het grote scherm komt zijn passie en talent echt tot leven. 

Lengte: 7 min

Shifting. Foto: Soren Rickards

Meer informatie en tickets voor de European Outdoor Film Tour (EOFT)

Het European Outdoor Film Tour (EOFT) is zonder twijfel een must voor iedere outdoorliefhebber. Of je nu woont in Nederland of België, er zijn meerdere locaties waar je deze inspirerende films kunt bekijken. 

Voor specifieke data, tijden en locaties kun je terecht op de officiële website, waar je ook nog meer informatie vindt over dit unieke filmfestival. Je kunt daar ook direct je tickets kopen om zeker te zijn van een plekje. Wacht dus niet langer en bezoek de website voor een avontuurlijke ervaring die je niet wilt missen.

Bekijk meer en koop je kaartjes voor EOFT

Hoofdfoto: Antoine Girard


(Visited 256 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier