Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

de leukste berghutten in het kleinwalsertal

Indien je op vakantie gaat in het Kleinwalsertal moet je zeker even halt houden in 1 van onderstaande berghutten. Je eet hier namelijk lekkere Kaisersmarren, apfelstrüdel of een andere lekkernij. Het leuke is dat deze plekjes ook een heerlijk terras hebben om te genieten van de prachtige omgeving, zowel in de wintermaanden als tijdens de zomer is het hier aangenaam vertoeven. Ben jij klaar om de leukste 3 berghutten van het Kleinwalsertal te ontdekken? 

De 3 leukste berghutten van het Kleinwalsertal

De Max Hütte op de Walmendingerhorn

Dit kleine hutje ontdek je wanneer je de dalafdaling doet op de Walmendingerhorn. Het is héél klein, dus je moet hopen op goed weer. Dan kan je genieten van een lekkere apfelstrudel op het terras. Je hebt hier huisgemaakte zoetigheden, maar ook hartige snackjes. Houdt er rekening mee dat de Max Hütte gesloten is op maandag en dinsdag.

De Max Hütte één van de leuke berghutten in het Kleinwalsertal

De BärguntHütte als wandelbestemming

Of het nu zomer of winter is wat je zeker eens moet doen is een wandeling in Baad richting de BärguntHütte. Je kan hier richting de indrukwekkende Widderstein wandelen. Ga je tot aan de BärguntHütte dan is het een leuke wandeling van maar 4 kilometer (heen en terug), goed haalbaar voor het ganse gezin. De weg richting de BärguntHütte is goed bereikbaar en je gaat echt genieten van de mooie natuur. Op het leuke terras van de hut kan je dan even rusten en gewoon genieten van de omgeving.

de Bargünt Hutte nog ene leuke berghut int Het kleinwalsertal

Ik voeg hier nog een foto toe van de omgeving in de zomer. Heerlijk relaxen hier. Wij hielden het hier enkel bij een heerlijk pilsje in de zon. Je komt hier ook echt om te genieten van de omgeving. Hou rekening dat de menukaart hier nogal beperkt is.

De Sonna Alpe richting de Heuberg

Van deze laatste berghut heb ik helaas geen foto tijdens de wintermaanden. Ik ben hier wel gestopt om te genieten van de kaisersmarren die ze hier serveren. Je zal het snel merken deze berghut is enorm populair, dus je moet er vroeg bij zijn om een plaatsje te hebben op het terras. Toch als je wil genieten van het uitzicht over Mittelberg. Van alle berghutten in dit artikel heb je hier het uitgebreidste menu.

Natuurlijk is dit maar een beperkte lijst, je vindt op deze pagina een volledig overzicht van alle leuke plekjes waar je heerlijk kan eten en genieten in het Kleinwalsertal.

(Visited 962 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier