Gisteren en eergisteren beleefden wij zomerse dagen in het Salzburgerland. Op beide dagen werd het 29 graden in de schaduw. Deze dagen heb ik mij bezig gehouden met het vellen en opruimen van een Lariks en een stuk of 8 dennenbomen in mijn tuin. Dat heb ik dus geweten,……. wat was het warm in de zon! Gisteren namiddag dan de omslag, ingeluid door een stevig omweer, hoosbuien en hagel. Gelukkig geen grote hagelstenen ditmaal, maar hagelstenen van ongeveer 1,5 cm doorsnede. Dat hebben we uiteindelijk ook wel eens anders beleefd met hagelstenen zo groot als golfballen en veel schade aan de auto‘s van onze gasten. Het onweer heeft tot vanochtend vroeg aangehouden met de daarbij behorende hoosbuien. Het water in het riviertje vlak bij ons huis staat zomaar weer een meter hoger! Gelukkig is het aan het begin van de middag droog geworden en laat zelfs de zon zich af en toe even zien.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Loferer Alm – Nog even en dan kunnen de koeien weer naar de Alm!


Morgen lijkt de laatste van de 4 ijsheiligen toe te slaan, het dieptepunt van de week! Kou en regen staan er op het programma. Dit lijkt niet lang aan te houden, zaterdag zien we weer een lichte opwaartse tendens met betrekking tot de temperatuur en ook lijken we dan weer een aantal redelijk droge dagen te krijgen. Mooi weer om iets te ondernemen of lekker in de tuin te werken. Ik ga me voorbereiden op de worp van een van onze Berner Sennenhonden. Ook daar heeft een daling van de (lichaams-) temperatuur plaatsgevonden en dat betekent normaal gesproken dat de pups snel geboren zullen worden. Gruß aus Lofer![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelKoufront nadert Alpen- vrijdag Wettersturz
Volgend artikelVan de Zomer naar de Winter
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.