Advertentie 

Een overvolle zaal met enthousiaste bergliefhebbers. Onze universitair geschoolde meteoroloog Lars van Galen was er duidelijk mee in zijn nopjes! Afgelopen zondag stond Alpenweerman met een stand op de Bergsportersdag van het NKBV in de Jaarbeurs. Al vroeg in de morgen is  het team van Alpenweerman afgereisd naar de Jaarbeurs om daar het merk Alpenweerman te promoten.

Een zeer enthousiast en luisterend publiek waren aan de lippen van Lars gekluisterd.

We werden hartelijk ontvangen door het team van NKBV en na het inrichten van de stand was het een komen en gaan van mensen die de link met bergsport en weer konden waarderen. Onze meteoroloog Lars van Galen gaf een lezing in één van de zalen. Deze werd heel druk bezocht en dan merk je hoe zo’n grote rol het weer speelt in de bergen, en gelukkig dat de mensen dit ook als zeer belangrijk bestempelen. Niet alleen voor de wintersporters is een weerbericht van belang maar des te meer voor de wandelaar en hikers. Deze hebben veelal niet veel tijd om snel ergens te bivakeren als het weer omslaat.

Rico en Lars informeren de bezoekers.

Bergsport en het weer

Natuurlijk is een goede uitrusting en kleding van groot belang als je de bergen ingaat, maar wat als ineens het weer omslaat? Of je wilt een tocht wandelen en het is helemaal bewolkt als je wilt vertrekken. Blijf je thuis of ga je alsnog? Immers, het kan een aantal kilometer verderop wel een geheel ander weerbeeld zijn in deze microklimaten die de Alpen meer dan rijk is. We kregen vele vragen over het weer, wolkenherkenning, hoe te handelen in bepaalde situaties en of wij weerberichten op maat voor een specifiek gebied leveren.

Veel vraag was er ook naar weerberichten op maat. Voor groepen mensen die de bergen in gaan en willen weten wat het weer voor de komende dag wordt op hun specifieke bestemming. Alpenweerman kan in deze behoefte voorzien met een weer op maat pakket.

Er is zoveel te vertellen en te leren over het weer. Lars heeft slechts in een notendop een inkijk kunnen geven in de materie. Maar, er is goed nieuws voor de weerliefhebber!

Trainingen.

Alpenweerman zal op diverse locaties in Nederland trainingen geven over bepaalde onderwerpen aangaande het weer, herkennen van weersituaties, lezen van weerkaarten, wolkenherkenning, winden, hoe om te gaan met een weerstation en alles wat daarbij komt kijken!

Wil je meer informatie over de trainingen van Alpenweerman, laat dan hieronder je gegevens achter.

Ik wil graag meer weten over de cursussen en trainingen.
(Visited 301 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier