Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een overvolle zaal met enthousiaste bergliefhebbers. Onze universitair geschoolde meteoroloog Lars van Galen was er duidelijk mee in zijn nopjes! Afgelopen zondag stond Alpenweerman met een stand op de Bergsportersdag van het NKBV in de Jaarbeurs. Al vroeg in de morgen is  het team van Alpenweerman afgereisd naar de Jaarbeurs om daar het merk Alpenweerman te promoten.

Een zeer enthousiast en luisterend publiek waren aan de lippen van Lars gekluisterd.

We werden hartelijk ontvangen door het team van NKBV en na het inrichten van de stand was het een komen en gaan van mensen die de link met bergsport en weer konden waarderen. Onze meteoroloog Lars van Galen gaf een lezing in één van de zalen. Deze werd heel druk bezocht en dan merk je hoe zo’n grote rol het weer speelt in de bergen, en gelukkig dat de mensen dit ook als zeer belangrijk bestempelen. Niet alleen voor de wintersporters is een weerbericht van belang maar des te meer voor de wandelaar en hikers. Deze hebben veelal niet veel tijd om snel ergens te bivakeren als het weer omslaat.

Rico en Lars informeren de bezoekers.

Bergsport en het weer

Natuurlijk is een goede uitrusting en kleding van groot belang als je de bergen ingaat, maar wat als ineens het weer omslaat? Of je wilt een tocht wandelen en het is helemaal bewolkt als je wilt vertrekken. Blijf je thuis of ga je alsnog? Immers, het kan een aantal kilometer verderop wel een geheel ander weerbeeld zijn in deze microklimaten die de Alpen meer dan rijk is. We kregen vele vragen over het weer, wolkenherkenning, hoe te handelen in bepaalde situaties en of wij weerberichten op maat voor een specifiek gebied leveren.

Veel vraag was er ook naar weerberichten op maat. Voor groepen mensen die de bergen in gaan en willen weten wat het weer voor de komende dag wordt op hun specifieke bestemming. Alpenweerman kan in deze behoefte voorzien met een weer op maat pakket.

Er is zoveel te vertellen en te leren over het weer. Lars heeft slechts in een notendop een inkijk kunnen geven in de materie. Maar, er is goed nieuws voor de weerliefhebber!

Trainingen.

Alpenweerman zal op diverse locaties in Nederland trainingen geven over bepaalde onderwerpen aangaande het weer, herkennen van weersituaties, lezen van weerkaarten, wolkenherkenning, winden, hoe om te gaan met een weerstation en alles wat daarbij komt kijken!

Wil je meer informatie over de trainingen van Alpenweerman, laat dan hieronder je gegevens achter.

Ik wil graag meer weten over de cursussen en trainingen.
(Visited 337 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer