Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Midden tussen de bergen, ontdek je de culinaire pareltjes van de regio Innsbruck. Van verse vis tot een goed glas wijn of specialiteiten van het seizoen. Dit en meer is allemaal  te vinden in deze charmante, Oostenrijkse regio. Hoewel de zee op een behoorlijke afstand ligt, is er voldoende verse vis te proeven. Restaurant Schwarzfischer bijvoorbeeld dat een Gault&Millau onderscheiding heeft, staat bekend om heerlijke visgerechten. De vis wordt gevangen uit het koude Stamser bergwater.

Bovendien heb je als gast zelf ook de mogelijkheid om in de aangrenzende visvijver de vishengel uit te gooien. In restaurant Forellenhof eet je de lekkerste forellen uit eigen kwekerij die ook zelf gevangen kunnen worden. 

Wijn en schnapps

Met rijen aan wijnranken, die zich uitstrekken op de hellingen van de heuvels van Innsbruck doet de wijngaard Romasi een beetje Italiaans aan. De Tiroolse ‘Weinstadl’ daarentegen is typisch Oostenrijks waar je zelf geproduceerde wijn proeft. Voor wie van iets verfijnders houdt, zijn de Schnapsbranderijen van Friedrich Mair en de familie Draxl een aanrader.

Friedrich Mair beschildert zijn flessen zelf in Flaurling, en de familie Draxl in Inzing biedt interessante rondleidingen aan. Beide producenten verkopen hun Schnaps direct aan klanten. In Inzing krijg je een interessante kijk op het productieproces van deze gedistilleerde dranken, die vaak van fruit worden gemaakt.

Fairtrade en duurzaam

Een kop warme koffie is soms alles wat je nodig hebt. Een goede kop koffie drink je in het Brennpunkt, gevestigd in de Innsbrucker ‘Bogenmeile’. Deze onderneming brandt niet alleen biologisch gecertificeerde fairtrade koffie voor wereldwinkels, maar biedt daarnaast in het koffiehuis en winkel verschillende soorten aan. Ook Thomas Hofer onderhoudt een eigen branderij, waarvan de fair verhandelde en duurzame bio koffie, naast andere specialiteiten, in zijn delicatessenwinkel in Telfs te koop zijn. 

Producten van de boerderij en hippe cafés

Bezoek tijdens een bezoek aan de regio Innsbruck de boerenmarkt en proef het verse fruit, groente, vlees, vis, brood en nog veel meer producten uit de regio. In Innsbruck stad bieden lokale boeren elke maandag tot zaterdagochtend in de Markthalle hun delicatessen aan. Ook in veel dorpen in de regio zijn boerderijwinkels en zelfbedieningsautomaten te vinden met heerlijke producten van de boerderij. 

Tijdens een van de themarondleidingen en routes is het mogelijk om de delicatessen van de regio Innsbruck te proeven. Bij de Innsbruck Food Tours proef je gerechten met een verhaal. Tijdens de route probeer je Tiroolse specialiteiten en kom je leuke feiten en anekdotes te weten over deze specialiteiten.

Een andere soort rondleiding door de stad met Culinary Craft Tours, leidt langs de brouwerijen, hippe cocktailbars of veganistische cafés van Innsbruck onder begeleiding van een persoonlijke gids. Deze rondleiding is natuurlijk inclusief proeverijen.

Het Kofele’s Bienenlehrpfad (educatief bijennatuurpad) op de Patscherkofel is ideaal voor gezinnen met kinderen. Klein en groot leert hier alles over deze kleine insecten en de productie van honing die in diverse gerechten van het restaurant Das Kofel en de Hochmahdalm wordt gebruikt. Wil je ook naar Innsbruck deze zomer? Kijk dan op de Innsbruck-pagina voor meer informatie en inspiratie.


(Visited 146 times, 2 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer