Laat de herfst maar komen, met verse paddenstoelen, pompoenen, appels, peren, pruimen en bessen; met wild, vis en nog veel meer. De liefdevol verzorgde kruidentuin van hotel Held is vlak na de zomer bijna altijd op zijn mooist. De aroma’s ruik je al van ver. Hier plukken de keukenchefs verse kruiden die hun culinaire creaties pit geven. Wat heerlijk ruikt in de tuin, wordt verwerkt in het ontbijtsap. En zelfs in de sauna van het hotel maken de waardevolle kruiden hun opwachting.

Lokale producten

Het liefst veredelen de vakantieHELDen lokale producten. Zo komen de eieren van boerderij Gartnerhof in Uderns. Kaasmakerij Fügen levert aan hotel Held de beste hooimelk, afkomstig van de almen en boerderijen in de bergen van het Zillertal. Familie Wurm verkoopt zelfgemaakte Zillertaler honing. ’s Morgens genieten de hotelgasten van vers brood van de dorpsbakkerij, en aan de sapbar bedienen ze zich à volonté van fruit en groenten.

De ham is heerlijk sappig, en de verschillende soorten jam en broodbeleg zijn met liefde zelfgemaakt. Als erkenning voor het feit dat het Sport- en wellnesshotel Held overwegend gezonde, plaatselijke producten gebruikt, kreeg het van de organisatie Agrarmarketing de onderscheiding “Bewusst Tirol”.

Als de eerste gedachte aan de herfst zijn intrede doet in de bergen van het Zillertal is dat voor het creatieve keukenteam van het Sport- en wellnesshotel HELD****s  het startsein om de vele schatten die de natuur in de nazomer zo goed laat gedijen, te verzamelen in de keuken. Terwijl de wandelaars en fietsers de mooie wandel- en fietsroutes in het bedwingen, pruttelt, borrelt en geurt het in de HELDenkeuken. Chef-kok Martin en zijn keukenploeg stelen met hun kookkunsten het hart van de gasten.

Geheimen van de wijnen

Wijnliefhebbers weten de wijnkelder van hotel Held te waarderen. Het is een waar genoegen om te zien met welke toewijding hier een uitgebreid assortiment voornamelijk Oostenrijkse topwijnenwerd verzameld. Juniorchef en wijnliefhebber Andi gaat graag persoonlijk op zoek naar de geheimen van de wijnen. Hij bezoekt wijnbouwgebieden en wijnboeren en wat lekker smaakt, brengt hij mee naar huis. Naast Oostenrijkse parels vind je hier edel vocht uit Italië, Frankrijk en Spanje, evenals bijzondere wijnen uit Australië en de rest van de wereld. In combinatie met lekker eten wordt dat subliem genieten. 

Hotel Held is een hotel voor actievelingen. De nieuwe fitnesszone is van topniveau en er wordt een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden. Zeker nu de zomerhitte voorbij is, lokt de natuur je naar buiten – voor nordic walking, wandeltochten, fiets- en mountainbiketochten of om te kneippen in de biologische zwemvijver. In het wellnesslandschap van Held Hotel & Spa kun je je als hotelgast door en door ontspannen.

Aanbiedingen

Oktoberspecial (9–27.10.22)
Bij een verblijf vanaf 4 nachten 1 nacht gratis – prijs p.p.: vanaf 480 euro

Actief in de bergen (te boeken tot 1.11.22)
3 nachten, 1 dag huur van e-bike, 1 lunchpakket, gevarieerd activiteitenprogramma met begeleide wandelingen – prijs p.p.: vanaf 521 euro


Kleinbodenerstraße 6, 6263 Fügen, Oostenijk | 0043 (0)5288 62386  | info@held.at | www.held.at

(Visited 174 times, 1 visits today)