[Belangrijk] Winterdiscussie TOPIC (uitnodiging)  

  RSS

Johann
(@johann)
Super lid Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 207
23/09/2019 11:13 am  

Vandaag 23 september is de astronomische herfst van start gegaan en pünktlich daarmee is ook de atmosfeer op een meer herfstachtig (koeler en onbestendig) scenario overgeschakeld.

Uitgaande van langere termijn verwachtingen gaan oktober, november en ook december zacht verlopen met een positieve T2 anomalie van circa 0.5 tot 1.5 graden !

tanmo3mnd

Ook de komende winter lijkt in navolging van de zachte herfst zoals het er nu naar uitziet weer zacht te gaan verlopen ( 1 tot 2 graden boven het langjarig klimatologisch gemiddelde). 

seas debilt

Seizoen prognoses zijn voor onze contreien natuurlijk altijd tricky om af te geven en dienen dan ook met de nodige voorzichtigheid betracht en geïnterpreteerd te worden. Toch mogen en moeten we deze langere termijn prognose berekend door de steeds krachtiger wordende supercomputers van de grote weerinstituten niet zomaar wegvlakken. 

Discussieer mee
Binnen dit winterverwachting 2019-2020 TOPIC gaan we alle ontwikkelingen de komende maanden vervolgen en graag nodigen we een ieder, of nu weer-leek of weer-professional, uit om met ons mee te discussiëren! Tevens zullen de Alpenweerman meteorologen ook hun deel bijdragen met onder andere ook aandacht voor meer speciale zaken zoals onder andere de ontwikkelingen in de hogere atmosfeer! 

En natuurlijk zullen we, geheel in traditie met de voorgaande jaren, ook nu weer een eigen winterverwachting gaan maken.

Lees hier de winterverwachting 2018 -2019

Veel plezier en dat het een mooie en interessante winter moge gaan worden zowel in de Alpen als ook in de Benelux. 

20180122 164943

Moderatoren gezocht;
Mochten er nog personen zijn die tijd en interesse hebben om samen met ons het forum en de verschillende topics te modereren en naar een hoger "draagvlak" te tillen dan wel in goede banen te geleiden neem dan even contact op met Remco Mienis via remco@alpenweerman.nl

 

This topic was modified 2 maanden geleden 2 times by Johann

Maarten Minkman vond het leuk
Citaat
Daan van den Broek
(@daan_awm)
Actief lid Admin
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 13
18/10/2019 5:23 pm  

Lees nu de winterverwachting voor 2019/2020!

https://www.alpenweerman.nl/winterverwachting-2019-2020-eindelijk-weer-een-strenge-winter/

 


Ricardo, Maarten Minkman en Johann vonden het leuk
ReageerCitaat
Johann
(@johann)
Super lid Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 207
19/10/2019 11:33 am  

Mooie uiteenzetting mannen! Helaas voor de winterfreaks met een teleurstellend eind conclusie. Verbaast me overigens niet want deze warme scenario's voor Europa en de Alpen  worden al langere tijd unaniem door de diverse weermodellen berekend. Hieronder de laatste prognoses voor de Alpen (Oberwallis)

temenseason

season03

 

This post was modified 1 maand geleden 2 times by Johann

ReageerCitaat
Share:

Inloggen van Registreer aub