We willen graag met je in contact komen. Discusieer je mee? 😀

Meldingen
Clear all

 Om dit forum te lezen hoef je geen lid te zijn. Maar hoe leuk is het om met ons mee te praten? 😀 Join US!

 

MELD JE NU GRATIS AAN EN PRAAT LEKKER MEE!

 

Stormdepressie  

  RSS
Johann
(@johann)
Super lid Admin

Op de Atlantische Oceaan zien we de ontwikkeling van een venijnige (storm)depressie -Wolfgang- die de komende 36H verder uitdiept (tot 988 hPa). Het systeem gaat voor zeer onstuimig weer zorgen in de regio vd Keltische Zee, het Engelse Kanaal tot over de N Biskaje en Bretonse kust.

Vermoedelijke koers (verschilt nog per model) richting het zuiden van Engeland, het kou -occlusie front trekt in de loop van de dinsdag van ZW naar NO over de Benelux. Zeker iets om de komende tijd even in de gaten te houden! 

Overigens zien we tegelijkertijd ook de ontwikkeling van een hoogtelaag (vanuit de Atlantische hoogtetrog) Dit hoogtelaag zal woensdag boven Nederland aankomen

wolfgang
Citaat
Geplaatst : 27/07/2019 7:18 pm
Johann
(@johann)
Super lid Admin

De koers van het systeem is nog altijd niet geheel duidelijk en in hoeverre de Benelux er nog mee te maken gaat krijgen is dus nog onzeker. Zo berekent bv ICON het systeem met koers via het Engelse Kanaal naar Nederland alwaar het woensdag dan snel zal afzwakken. Het zuidwesten en zuiden van Nederland als ook België zouden dan tijdelijk te maken kunnen gaan krijgen met het (afgezwakte) windveld en de neerslag. Doordat er aan de voorzijde warmere lucht wordt aangezogen gaan de temperaturen tijdelijk weer even flink in de lift.

Wolfgangzond
ReageerCitaat
Geplaatst : 28/07/2019 10:39 am
Johann
(@johann)
Super lid Admin

Inmiddels is (storm)depressie #Wolfgang ook mooi waar te nemen op de satellietbeelden. Op deze zgn water vapour opname zijn goed de vochtige (wit) en droge (donker) luchtmassa's te onderscheiden. De donkere strepen verraden tevens het verloop vd polaire jetstream #dryintrusion

anim wv
ReageerCitaat
Geplaatst : 29/07/2019 1:56 pm

Reageer


 
Preview 0 Revisions Saved
Share:

Benelux

Alpen

Achtergrond