Stormdepressie  

  RSS

Johann
(@johann)
Volwaardig actief Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 187
27/07/2019 7:18 pm  

Op de Atlantische Oceaan zien we de ontwikkeling van een venijnige (storm)depressie -Wolfgang- die de komende 36H verder uitdiept (tot 988 hPa). Het systeem gaat voor zeer onstuimig weer zorgen in de regio vd Keltische Zee, het Engelse Kanaal tot over de N Biskaje en Bretonse kust.

Vermoedelijke koers (verschilt nog per model) richting het zuiden van Engeland, het kou -occlusie front trekt in de loop van de dinsdag van ZW naar NO over de Benelux. Zeker iets om de komende tijd even in de gaten te houden! 

Overigens zien we tegelijkertijd ook de ontwikkeling van een hoogtelaag (vanuit de Atlantische hoogtetrog) Dit hoogtelaag zal woensdag boven Nederland aankomen

wolfgang

This topic was modified 3 maanden geleden by Johann

Citaat
Johann
(@johann)
Volwaardig actief Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 187
28/07/2019 10:39 am  

De koers van het systeem is nog altijd niet geheel duidelijk en in hoeverre de Benelux er nog mee te maken gaat krijgen is dus nog onzeker. Zo berekent bv ICON het systeem met koers via het Engelse Kanaal naar Nederland alwaar het woensdag dan snel zal afzwakken. Het zuidwesten en zuiden van Nederland als ook België zouden dan tijdelijk te maken kunnen gaan krijgen met het (afgezwakte) windveld en de neerslag. Doordat er aan de voorzijde warmere lucht wordt aangezogen gaan de temperaturen tijdelijk weer even flink in de lift.

Wolfgangzond


ReageerCitaat
Johann
(@johann)
Volwaardig actief Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 187
29/07/2019 1:56 pm  

Inmiddels is (storm)depressie #Wolfgang ook mooi waar te nemen op de satellietbeelden. Op deze zgn water vapour opname zijn goed de vochtige (wit) en droge (donker) luchtmassa's te onderscheiden. De donkere strepen verraden tevens het verloop vd polaire jetstream #dryintrusion

anim wv


ReageerCitaat
Share:

Inloggen van Registreer aub