Warme hogedruk / ij...
 

Warme hogedruk / ijskoude nachten  

  RSS

Johann
(@johann)
Volwaardig actief Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 161
06/02/2019 10:43 am  

Vooral op grotere hoogte stroomt markant zachtere lucht over zuidwestt Europa en de Alpen uit. Zo zien we dat een uitloper van het subtropenhoog een warme tong tot over de Alpen uitsteekt waardoor het 500 hPa vlak is gestegen naar maar liefst zo'n 5800 meter. Op deze hoogte is het momenteel dan ook relatief "warm" met temperaturen van slechts -20 graden!

geopiotwt

Onderin de atmosfeer zit echter veel koudere lucht opgesloten die vooral in de wat hoger gelegen Alpen dalen boven sneeuw zeer sterk kan afkoelen tijdens de nog lange nachten. Ook vannacht hadden we weer te maken met zeer lage minima. Lokaal vroor het meer 20 tot 25 graden en was het dus kouder dan op 5800 meter hoogte!

Hieronder de actuele laagste temperaturen van 10h30 in Zwitserland

brrr0602

De komende dagen blijft het met een meanderende jet nog relatief zacht, in het verdere verloopt staat echter weer veel koudere polaire lucht op het weermenu. Maandag en dinsdag weer sneeuw van betekenis #hoogtetrog

This topic was modified 5 maanden geleden 2 times by Johann

Citaat
Remco
(@remco)
Activever lid Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 38
06/02/2019 7:09 pm  

Men kan in ieder geval hun hart ophalen voor de Krokusvakantie. Er ligt bijna overal sneeuw zat om met het gezin doorheen te denderen.


ReageerCitaat
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub