We willen graag met je in contact komen. Discusieer je mee? 😀

Veel wintersporters...
 
Meldingen
Clear all

 Om dit forum te lezen hoef je geen lid te zijn. Maar hoe leuk is het om met ons mee te praten? 😀 Join US!

 

MELD JE NU GRATIS AAN EN PRAAT LEKKER MEE!

 

Veel wintersporters zonder sneeuwkettingen op pad. Hoge boetes!  

  RSS
Johann
(@johann)
Super lid Admin

Een op de zeven Nederlandse automobilisten die op wintersport gaan, neemt geen sneeuwkettingen mee in de auto. Zes procent van de wintersporters gaat zelfs met zomerbanden  richting de sneeuw. Automobilisten riskeren volgens brancheorganisatie Bovag hiermee boetes tot 5000 euro.

an de vakantiegangers die wel sneeuwkettingen meenemen, weet 21 procent niet of het wel de juiste maat is, blijkt uit onderzoek dat Bovag liet uitvoeren onder 1002 wintersporters die met de auto op vakantie gaan.

Gemiddeld gaan jaarlijks zo'n 1 miljoen Nederlanders op wintersportvakantie, van wie 85 procent met de auto. Dat betekent dat bijna 120.000 Nederlandse wintersporters zonder sneeuwkettingen afreizen. Zo'n 160.000 wintersporters nemen kettingen mee waarvan ze helemaal niet weten of die wel passen. Ruim 50.000 gaan met zomerbanden op reis.

Boete van 5000 euro

Iets minder dan de helft (49 procent) van de ondervraagden zegt volledig voorbereid op pad te gaan. In gebieden waar dat met een (blauw) bord staat aangegeven, is het verplicht om sneeuwkettingen te monteren.

1779 verkehrsschild schneeketten

Overtreding leidt in Oostenrijk tot een boete van maximaal 5.000 euro. Die boete geldt ook bij het in gevaar brengen van het overige verkeer door gebruik van zomerbanden.

De brancheorganisatie adviseert wintersporters de banden te controleren op voldoende profiel. Daarnaast moet gecontroleerd worden of de sneeuwkettingen passen en is het geen overbodige luxe om te oefenen met het monteren van de kettingen. De komende weken gaan veel Nederlanders tijdens de krokusvakantie op wintersport, te beginnen vanaf 16 februari in de regio Noord.

Bron: Bovag / AD

Citaat
Geplaatst : 12/02/2019 9:20 am

Reageer


 
Preview 0 Revisions Saved
Share:

Benelux

Alpen

Achtergrond