Deze herfst een 'go...
 

Deze herfst een 'goede basis' voor de winter?  

  RSS

Maarten Minkman
(@maarten)
Activever lid Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 28
04/10/2019 9:53 pm  

Er valt weer sneeuw boven de 2000 meter in de Alpen! Johann schreef in het weerbericht al dat diverse storingen ervoor zullen zorgen dat de Alpen de nodige neerslag en sneeuw zullen krijgen. De winter komt steeds dichterbij en halverwege oktober zullen we de jaarlijkse winterverwachting weer plaatsen! Maar hoe verloopt de herfst tot nu toe? De komende dagen is de Noordelijke zijde van de Alpen aan de beurt:

 

afbeelding

En is de eerste sneeuw te zien op de webcambeelden zoals hier op de Nebelhorn:

nebelhorn 191004 1320 hd

Wordt er nu al een goede basis gelegd voor hoger gelegen skigebieden? Of krijgen we alsnog een drogere en warmere periode? Praat de komende tijd vooral mee over dit onderwerp en op naar een mooie winter!

This topic was modified 2 maanden geleden by Maarten Minkman

Johann en Ricardo vonden het leuk
Citaat
Johann
(@johann)
Super lid Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 217
06/10/2019 12:32 am  

Na wat winterse schermutselingen lijken we vanaf de tweede helft van de week af te steven op de hegemonie van een "warm" Balkanhoog. Dat betekent dat vooral in de bergen de temperaturen weer flink in de lift gaan, vorstgrens stijgend tot 3500 meter of hoger, en de gevallen sneeuw mn in de lagere delen weer gaat verdwijnen. In het hooggebergte kan de sneeuw mn aan de beschutten noordzijde echter al goed overleven bij dit soort "stralings" hogedrukweer (lage dauwpunten).  

Overigens verder perfecte condities om nog lekker de bergen in te trekken en te genieten van de Goldener Oktober met zijn mooie contrasten!

balkanhggfs

 


ReageerCitaat
Maarten Minkman
(@maarten)
Activever lid Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 28
06/10/2019 2:46 pm  

Het ziet er inderdaad naar uit dat de winterse opleving vanaf komend weekend weer even ten einde komt. Toch wel even volop winters waarbij de sneeuwvalgrens soms goed te zien is:

afbeelding

afbeelding


Johann vond het leuk
ReageerCitaat
Remco
(@remco)
Super lid Admin
Lid geworden: 5 jaar geleden
Berichten: 45
08/10/2019 10:33 pm  

Mooie beelden. Ik zie van de hogergelegen gebieden ook weer witte platen voorbij komen. We gaan de winter in. Zojuist een filmpje gekregen van een vriend van mij in Finland. Die melde dat het ook al is gestart aldaar.


ReageerCitaat
Share:

Inloggen van Registreer aub