Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Mountainreporter Christianne houdt van uitdagingen en spannende bestemmingen. Eerder schreef ze al over haar gletsjertocht in Patagonië en nu neemt ze je mee op een mountainbiketocht op El Camino de la Muerte.

De gevaarlijkste weg ter wereld, ook wel El Camino de la Muerte genoemd, ligt verscholen in het Amazoneregenwoud van Bolivia. Deze onverharde weg met een breedte van drie meter heeft zijn naam te danken aan de diepe afgronden, vallende rotsen, watervallen, ontelbare haarspeldbochten en aanwezige mist. Een weg om eigenlijk te vermijden, maar die razend populair is onder de mountainbikers. Ga jij?

Death Road in Bolivia
Death Road in Bolivia. Eigen foto: Christianne Bongertman

Geschiedenis

De bijnaam is niet alleen te danken aan het hoge aantal verkeersdoden. De weg is in de jaren ‘30 aangelegd door Paraguayaanse krijgsgevangenen, die in groten getale hun levensgevaarlijke werkzaamheden met de dood moesten bekopen. De route voert langs honderden metersdiepe ravijnen en tot de opening van een alternatieve weg liep het aantal verkeersdoden zelfs op tot 300 per jaar. Met recht heeft het de bijnaam Death Road gekregen.

De route voert langs honderden metersdiepe ravijnen en het aantal verkeersdoden liep op tot 300 per jaar

In 2006 is ter vervanging van deze gevaarlijke weg een nieuwe weg geopend tussen de hoogste stad van de wereld, La Paz, en Coroico. Inmiddels is de Death Road – die van oorsprong een tweerichtingsweg was – gesloten voor auto’s en kun je het gevreesde ravijn gelukkig vermijden.

Het gevreesde ravijn van de Death Road
Het gevreesde ravijn van de Death Road. Eigen foto: Christianne Bongertman

Rammen of remmen

Om de (schijn)veiligheid enigszins af te kopen boeken wij onze mountainbiketour bij een op het oog betrouwbare organisatie. Van de weg zelf moet je het namelijk niet hebben, is ons vermoeden. Dat de remmen van de mountainbike hun werk doen is in Bolivia evenmin vanzelfsprekend. Wij letten daarom vooral op de kwaliteit van de mountainbikes.

De volgende dag worden we vroeg in de ochtend opgehaald. Het is op sommige plekken erg mistig op de weg, waardoor we vanuit de bus niet goed kunnen zien hoe de omgeving eruit ziet. Op maar liefst 4.700 meter hoogte worden we afgezet bij het startpunt La Cumbre.

Belangrijk: Omdat wij al een paar dagen in La Paz op 3.600 meter hoogte verblijven, hebben wij geen last van de hoogte. Let hier dus wel goed op als je gaat boeken.

Startpunt op het asfalt. Eigen foto: Christianne Bongertman

Voordat we aan de tocht beginnen krijgen we een arsenaal aan beschermende accessoires toegereikt: een helm, elleboog- en kniebeschermers, een waterdicht pak en handschoenen. Een Vietnamese jongen in onze groep houdt ons voornamelijk op de foto en in de bus gezelschap, want op de mountainbike vertrouwt hij het niet. Wij vragen ons af wat spannender is: met het busje over de Death Road, die op enkele stukken echt heel smal is, of toch gewoon mountainbiken? Afijn, de banden worden waar nodig nog opgepompt, de remmen worden getest en alle bescherming gaat aan.

Team Blauw is er klaar voor
Team Blauw is er klaar voor. Eigen foto: Christianne Bongertman
Eerste afdaling op het asfalt. Eigen foto: Christianne Bongertman

De afdaling kan beginnen!

Met moordend tempo kunnen we van start gaan met het eerste gedeelte, dat bestaat uit downhill over het asfalt. Het is wel duidelijk dat ik iets te enthousiast ben, want op het asfalt moet je al goed opletten dat je niet door de talloze haarspeldbochten vliegt. Tegelijkertijd moet je ook het (tegemoetkomend) verkeer in de gaten houden. We nemen nog een korte zijweg over een onverhard deel voordat het echt serieus wordt. Lees verder op Mountainreporters.com

(Visited 77 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer