Cesana torinese, een prachtig dorp in de Alpen

Vorig jaar maakten we al eens een roadtrip doorheen Italië, die bracht ons ook in Sestrière, dat onderdeel is van Via Lattea. Dit jaar nemen we in diezelfde regio (Piemonte) een kijkje in Cesana Torinese. Een skigebied waar je ook prachtig kan wandelen en dat vlakbij de Franse grens ligt. Makkelijker te bereiken vind je de Italiaanse bergen amper.

Cesana Torinese, onderdeel van het prachtige Via Lattea

Cesana Torinese wordt onterecht wel eens bekeken als het minst aantrekkelijke dorp van Via Lattea. Het zou de slechtste uitvalsbasis zijn, maar het leuke aan dit dorp is dat je via 2 liften kan kiezen welke kant je op gaat. Je kan richting Sestrière of Oulx, maar ook de Colle Bercia op. Wij kozen ervoor om deze trouwens op te wandelen. Wil je een grotere stad met meer toeristische opties, maar ook meer mensen, dan is Oulx meer iets voor jou. Het kleinere Cesana Torinese is in mijn ogen prachtig om tijdens de zomermaanden te ontdekken. Je hebt hier nog leuke authentieke gebouwen, maar ook een prachtig uitzicht wanneer je helemaal naar boven wandelt. Je maakt daarna zelf wel uit of je hier in de winter nog wil wintersporten. Wij waren beide positief hierover ;-).

Hieronder zie je een schattig straatje in Cesana Torinese.Het plaatje hieronder is vlakbij de start van onze wandeling.

Een van de leuke paadjes tijdens onze wandeling in Cesana Torinese

Iets later merken krijgen we al een prachtig uitzicht over de stad.

wandelen in cesana torinese

En wat hoger nemen we natuurlijk nog iets mooiere foto’s.

Heerlijk genieten tijdens een intensieve wandeling

De camperplaats bevindt zich vlakbij de liften, je kan je dus inbeelden dat wij dit wel ideaal vinden. Nu deze periode werken de liften nog niet, dus we kiezen ervoor om de Colle Bercia op te wandelen. Het is een tocht van ongeveer 9,5 kilometer omhoog, we doen zo’n 750 hoogtemeters, maar vooral het uitzicht tijdens de wandeling is adembenemend. Eénmaal boven is er een klein barretje open. Hier genieten we van een panini, prosecco en een momentje rust. Heerlijk. Wat had ik dit gemist.

Hieronder zie je het tentje, daar hebben we genoten van onze rust. Wij met nog een stel wandelaars, totaal nog geen toeristen in Italië dus.

Wat zijn we blij om dit leuke plekje te ontdekken, prachtig vinden we Cesana Torinese

Ook hier volgt iedereen trouwens netjes de regels ivm de mondmaskers. Wanneer je een zaak binnengaat draag je jouw masker. En natuurlijk ontsmet je jouw handen. Afstand houden is nergens een probleem.

In de verte zie je nog de lift, deze gaat helemaal naar boven, in de winter kan je op de Colle Bercia omlaag via een leuke blauwe afdaling of kiezen voor uitdagendere zwarte pistes. Na die wandeling genieten wij graag op het terrasje in het dorp bij een zaakje genaamd Griacaffé, echt het vermelden waard, heerlijke wijn en hapjes hebben ze hier.

Wanneer ik reviews lees op andere website kan ik amper geloven dat ik in hetzelfde gebied zat. Wij hadden het hier enorm naar onze zin, zeker voor een paar dagen. Maar dat is het leuke aan een camper, je reist verder. Lees hier nog even de review van onze vorige haltes in Valgrisenche en Pian del Re.


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

2 REACTIES

  1. Tsja, wat kan ik zeggen zonder in herhaling te vallen? Prachtige foto’s weer! Deze hoek van de alpen ben ik nog nooit geweest, mag ook gewoon weer op het lijstje erbij 🙂

Comments are closed.