Breitachklamm, een 'verborgen' parel bij het Kleinwalsertal
Deel twee van onze vakantie in het Kleinwalsertal. Het eerste deel vind je hier! Na mooie dagen op de Walmerdingerhorn en Ifen, vervolgden we de week met een bezoek aan de indrukwekkende Breitachklamm, het Gemsetal en de Kanzelwand.
Breitachklamm
Voor de vrijdag hadden we twijfels wat we gingen doen. We wilden graag het Gemsedal rondwandelen – 4 jaar geleden waren we aan deze tocht begonnen, maar hebben we die niet afgemaakt omdat het begon te onweren – maar we hadden ook goede verhalen gehoord over de Breitachklamm. Na advies gevraagd te hebben aan Hans ter Braak, besloten we beiden te doen: volgens hem was dat prima te combineren op één dag.
Dat bleek inderdaad het geval en in de ochtend gingen we dan ook naar de Breitachklamm. Opnieuw was het regenachtig, maar dat maakte de Breitachklamm alleen maar mooier: de indrukwekkende rivier maakte zo veel herrie dat je nauwelijks met elkaar kon praten!
De Breitachklamm is niet eens een hele bekende plek onder de toeristen in het Kleinwalsertal. We zijn meermaals in het Kleinwalsertal geweest, maar dit is de eerste keer dat we van de Breitachklamm gehoord hadden. In die zin is het een ietwat ‘verborgen’ parel. Ook ligt de natuurlijke attractie niet in het zicht als je het Kleinwalsertal binnen rijdt. Het ligt echt verborgen tussen de bergen en bossen. Geniet mee van de plaatjes hieronder: een woeste rivier die zich in heeft gesneden in de bergen, een prachtige vallei en watervallen.
Tegen het eind van de middag maakten mijn zus en ik vervolgens nog de Rundwanderung Gemstel, oftwel een wandeling rond het Gemsetal. Een relatief eenvoudige, maar erg mooie tour in dit prachtige dal. Het bordje gaf aan dat de ronde anderhalf uur zou duren, maar wij waren hebben het binnen het uur gelopen: prima te doen dus!
Kanzelwand-Hirschegg
De zaterdag, onze laatste dag alweer, gingen we omhoog met de vrij bekende Kanzelwandbahn. Op de Kanzelwand gingen we een stukje omhoog, vervolgens liepen we nog rond het bergmeertje wat zich daar rond 1900 meter hoogte bevindt. Daarna begonnen we aan een vrij lange tocht richting Hirschegg. Dat is een stevig stukje afdalen langs rotsen, Alpenweides en bos. Het was de eerste dag met mooi en helder weer en daardoor een extra mooi uitzicht. De tocht leverde dan ook prachtige plaatjes op! Halverwege de afdaling zijn we gestopt voor lunch in een van de berghutten. Aan gezellige berghutten -waar je ook nog lekker kan eten- in het Kleinwalsertal geen gebrek.
Naar huis, maar gelukkig is dat ‘dichtbij’!
Op de zondagochtend gingen we alweer naar huis. De strakblauwe lucht op de ochtend van vertrek maakte het er niet makkelijker op: de hele week was het nog niet zo mooi helder geweest! Daarom genoten we nog een keer van het uitzicht en was er één schrale troost: binnen 8 uur rijden waren we alweer thuis. We komen zeker nog eens terug in het Kleinwalsertal!
Klik hier voor deel 1 en klik hier voor de website van het Kleinwalsertal.
Daan is van kleins af aan al erg geïnteresseerd in het weer. Met name extreem weer als onweer en winterweer vindt hij erg interessant. Hij studeert dan ook Bodem, Water & Atmosfeer aan de Universiteit van Wageningen. Ook heeft hij vier maanden boven de poolcirkel in Spitsbergen gestudeerd.
één reactie op “Breitachklamm, een ‘verborgen’ parel bij het Kleinwalsertal”
Comments are closed.
Dank je Daan voor de mooie Blogs en plaatjes vanuit het Kleinwalsertal. Ook in de zomer ( en bij slechter weer) dus prima vertoeven in de bekende Schneeloch van de Alpen!