Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Deel twee van onze vakantie in het Kleinwalsertal. Het eerste deel vind je hier! Na mooie dagen op de Walmerdingerhorn en Ifen, vervolgden we de week met een bezoek aan de indrukwekkende Breitachklamm, het Gemsetal en de Kanzelwand.

Breitachklamm

Voor de vrijdag hadden we twijfels wat we gingen doen. We wilden graag het Gemsedal rondwandelen – 4 jaar geleden waren we aan deze tocht begonnen, maar hebben we die niet afgemaakt omdat het begon te onweren – maar we hadden ook goede verhalen gehoord over de Breitachklamm. Na advies gevraagd te hebben aan Hans ter Braak, besloten we beiden te doen: volgens hem was dat prima te combineren op één dag.

Dat bleek inderdaad het geval en in de ochtend gingen we dan ook naar de Breitachklamm. Opnieuw was het regenachtig, maar dat maakte de Breitachklamm alleen maar mooier: de indrukwekkende rivier maakte zo veel herrie dat je nauwelijks met elkaar kon praten!

De Breitachklamm is niet eens een hele bekende plek onder de toeristen in het Kleinwalsertal. We zijn meermaals in het Kleinwalsertal geweest, maar dit is de eerste keer dat we van de Breitachklamm gehoord hadden. In die zin is het een ietwat ‘verborgen’ parel. Ook ligt de natuurlijke attractie niet in het zicht als je het Kleinwalsertal binnen rijdt. Het ligt echt verborgen tussen de bergen en bossen. Geniet mee van de plaatjes hieronder: een woeste rivier die zich in heeft gesneden in de bergen, een prachtige vallei en watervallen.

Breitachklamm, rivier, stroming
breitachklamm, waterval, kleinwalsertal
Breitachklamm
Breitachklamm, klif, kleinwalsertal

Tegen het eind van de middag maakten mijn zus en ik vervolgens nog de Rundwanderung Gemstel, oftwel een wandeling rond het Gemsetal. Een relatief eenvoudige, maar erg mooie tour in dit prachtige dal. Het bordje gaf aan dat de ronde anderhalf uur zou duren, maar wij waren hebben het binnen het uur gelopen: prima te doen dus!

Kanzelwand-Hirschegg

De zaterdag, onze laatste dag alweer, gingen we omhoog met de vrij bekende Kanzelwandbahn. Op de Kanzelwand gingen we een stukje omhoog, vervolgens liepen we nog rond het bergmeertje wat zich daar rond 1900 meter hoogte bevindt. Daarna begonnen we aan een vrij lange tocht richting Hirschegg. Dat is een stevig stukje afdalen langs rotsen, Alpenweides en bos. Het was de eerste dag met mooi en helder weer en daardoor een extra mooi uitzicht. De tocht leverde dan ook prachtige plaatjes op! Halverwege de afdaling zijn we gestopt voor lunch in een van de berghutten. Aan gezellige berghutten -waar je ook nog lekker kan eten- in het Kleinwalsertal geen gebrek.

Kanzelwandbahn
Uitzicht vanuit de Kanzelwandbaan over Riezlern.
Kanzelwand
Het pad dat we hebben afgelegd na ongeveer een half uur lopen.
Op de top zien we het bergstation van de Kanzelwandbahn, waar onze wandeling begon.
Mittelberg
Mittelberg, gezien nadat we aan de andere kant van de Kanzelwand terecht kwamen.
Reusachtige bergen om je heen, terwijl je door de bossen loopt. Prachtig uitzicht.
Het uitzicht nabij Hirschegg.

Naar huis, maar gelukkig is dat ‘dichtbij’!

Op de zondagochtend gingen we alweer naar huis. De strakblauwe lucht op de ochtend van vertrek maakte het er niet makkelijker op: de hele week was het nog niet zo mooi helder geweest! Daarom genoten we nog een keer van het uitzicht en was er één schrale troost: binnen 8 uur rijden waren we alweer thuis. We komen zeker nog eens terug in het Kleinwalsertal!

Het was strakblauw op de ochtend van vertrek. Wat een prachtig uitzicht!

Klik hier voor deel 1 en klik hier voor de website van het Kleinwalsertal.

(Visited 547 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Breitachklamm, een ‘verborgen’ parel bij het Kleinwalsertal”

  • Johann
    1 augustus 2020 at 16:25

    Dank je Daan voor de mooie Blogs en plaatjes vanuit het Kleinwalsertal. Ook in de zomer ( en bij slechter weer) dus prima vertoeven in de bekende Schneeloch van de Alpen!

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer