Deel twee van onze vakantie in het Kleinwalsertal. Het eerste deel vind je hier! Na mooie dagen op de Walmerdingerhorn en Ifen, vervolgden we de week met een bezoek aan de indrukwekkende Breitachklamm, het Gemsetal en de Kanzelwand.

Breitachklamm

Voor de vrijdag hadden we twijfels wat we gingen doen. We wilden graag het Gemsedal rondwandelen – 4 jaar geleden waren we aan deze tocht begonnen, maar hebben we die niet afgemaakt omdat het begon te onweren – maar we hadden ook goede verhalen gehoord over de Breitachklamm. Na advies gevraagd te hebben aan Hans ter Braak, besloten we beiden te doen: volgens hem was dat prima te combineren op één dag.

Dat bleek inderdaad het geval en in de ochtend gingen we dan ook naar de Breitachklamm. Opnieuw was het regenachtig, maar dat maakte de Breitachklamm alleen maar mooier: de indrukwekkende rivier maakte zo veel herrie dat je nauwelijks met elkaar kon praten!

De Breitachklamm is niet eens een hele bekende plek onder de toeristen in het Kleinwalsertal. We zijn meermaals in het Kleinwalsertal geweest, maar dit is de eerste keer dat we van de Breitachklamm gehoord hadden. In die zin is het een ietwat ‘verborgen’ parel. Ook ligt de natuurlijke attractie niet in het zicht als je het Kleinwalsertal binnen rijdt. Het ligt echt verborgen tussen de bergen en bossen. Geniet mee van de plaatjes hieronder: een woeste rivier die zich in heeft gesneden in de bergen, een prachtige vallei en watervallen.

Breitachklamm, rivier, stroming
breitachklamm, waterval, kleinwalsertal
Breitachklamm
Breitachklamm, klif, kleinwalsertal

Tegen het eind van de middag maakten mijn zus en ik vervolgens nog de Rundwanderung Gemstel, oftwel een wandeling rond het Gemsetal. Een relatief eenvoudige, maar erg mooie tour in dit prachtige dal. Het bordje gaf aan dat de ronde anderhalf uur zou duren, maar wij waren hebben het binnen het uur gelopen: prima te doen dus!

Kanzelwand-Hirschegg

De zaterdag, onze laatste dag alweer, gingen we omhoog met de vrij bekende Kanzelwandbahn. Op de Kanzelwand gingen we een stukje omhoog, vervolgens liepen we nog rond het bergmeertje wat zich daar rond 1900 meter hoogte bevindt. Daarna begonnen we aan een vrij lange tocht richting Hirschegg. Dat is een stevig stukje afdalen langs rotsen, Alpenweides en bos. Het was de eerste dag met mooi en helder weer en daardoor een extra mooi uitzicht. De tocht leverde dan ook prachtige plaatjes op! Halverwege de afdaling zijn we gestopt voor lunch in een van de berghutten. Aan gezellige berghutten -waar je ook nog lekker kan eten- in het Kleinwalsertal geen gebrek.

Kanzelwandbahn
Uitzicht vanuit de Kanzelwandbaan over Riezlern.
Kanzelwand
Het pad dat we hebben afgelegd na ongeveer een half uur lopen.
Op de top zien we het bergstation van de Kanzelwandbahn, waar onze wandeling begon.
Mittelberg
Mittelberg, gezien nadat we aan de andere kant van de Kanzelwand terecht kwamen.
Reusachtige bergen om je heen, terwijl je door de bossen loopt. Prachtig uitzicht.
Het uitzicht nabij Hirschegg.

Naar huis, maar gelukkig is dat ‘dichtbij’!

Op de zondagochtend gingen we alweer naar huis. De strakblauwe lucht op de ochtend van vertrek maakte het er niet makkelijker op: de hele week was het nog niet zo mooi helder geweest! Daarom genoten we nog een keer van het uitzicht en was er één schrale troost: binnen 8 uur rijden waren we alweer thuis. We komen zeker nog eens terug in het Kleinwalsertal!

Het was strakblauw op de ochtend van vertrek. Wat een prachtig uitzicht!

Klik hier voor deel 1 en klik hier voor de website van het Kleinwalsertal.

(Visited 579 times, 1 visits today)

één reactie op “Breitachklamm, een ‘verborgen’ parel bij het Kleinwalsertal”

  • Johann
    1 augustus 2020 at 16:25

    Dank je Daan voor de mooie Blogs en plaatjes vanuit het Kleinwalsertal. Ook in de zomer ( en bij slechter weer) dus prima vertoeven in de bekende Schneeloch van de Alpen!

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer