Vanwege de sterk oplopende coronacijfers gaat Oostenrijk voor de vierde keer in lockdown vanaf maandag. Eerder gold al een lockdown voor ongevaccineerde, maar nu komt deze er voor iedereen. Daarbovenop komt er ook een vaccinatieplicht vanaf februari 2022.

Vanochtend is tijdens een persconferentie toegelicht welke nieuwe maatregelen er gaan komen om de sterke toename van coronagevallen tegen te gaan. Meerdere ziekenhuizen meldden afgelopen dagen al dat ze de toestroom van coronapatiënten niet meer aankunnen. Daarom is besloten dat heel Oostenrijk vanaf maandag in lockdown gaat voor tenminste 10 en maximaal 20 dagen.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste maatregelen en regels:

 • Lockdown vanaf 22 t/m 12 december (voor ongevaccineerden langer, 20 dagen). Winkels, horeca, skigebieden etc. gaan dicht
 • Straatverbod (uitzonderingen zijn bv. noodzakelijke boodschappen, werk, beweging buiten en verzorging van andere personen)
 • Vaccinatieplicht komt er in februari 2022
 • 3de inenting na 4 maanden nu mogelijk voor Oostenrijkers
 • Geldigheid “Groene pas” met 7 maanden verkort en niet meer geldig zonder 3de inenting per februari 2022
 • Scholen blijven open, universiteiten naar online onderwijs
 • Mondmaskerplicht op scholen
 • FFP2-maskers verplicht in alle binnenruimten
 • Thuiswerken waar het kan
 • Controles en straffen worden verhoogd
Screenshot belangrijkste nieuwe maatregelen (bron: TT.com)

De reden voor de vaccinatieplicht is de lage vaccinatiegraad die Oostenrijk op dit moment heeft. Deze is veel lager in vergelijking met andere Europese landen. De bondskanselier van Oostenrijk noemde dat er van iedereen weer veel wordt verlangd en hij hoop dat de nieuwe maatregelen gaan helpen zodat de ziekenhuizen niet verder overspoelt raken.

Ook de skigebieden gaan naar verwachting dus sluiten en het is nog afwachten wat dit voor de rest van het winterseizoen gaat betekenen. Hopelijk gaan de strenge maatregelen helpen dat de wintersportvakanties later in het seizoen kunnen doorgaan. De winter moet tot slot nog beginnen.

Een overzicht van alle officiële regels van de Oostenrijkse overheid is hier te vinden (Duits):

https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus—Aktuelle-Maßnahmen.html
(Visited 55 times, 1 visits today)

één reactie op “+ BREAKING + Oostenrijk opnieuw in lockdown en vaccinatieplicht”

 • Johann
  19 november 2021 at 16:19

  Opvallend, in bijna alles ontlopen Zwitserland en Oostenrijk elkaar nauwelijks. Enkel de ziekenhuis en IC opnames zij in Oostenrijk veel hoger? In Zwitserland is ivg met Oostenrijk en ook Duitsland alles rustig en ook binnen het parlement is van een lockdown en al helemaal niet van 2G sprake. Het bijgevoegde artikel is uit de Oberwalliser krant Walliser Bote van 18-11

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer