Advertentie 

Gezien de nog altijd hoge Coronacijfers en de sterke stijgingen in buurlanden, ziet Oostenrijk zich opnieuw genoodzaakt in lockdown te gaan. De kerstdagen zullen zoals vooraf gepland plaatsvinden. Daarna vanaf 26 december gaat Oostenrijk in een derde lockdown tot en met 18 januariIn het weekend van 16 en 17 januari zullen er massatests zijn – degenen die niet getest worden, moeten nog een week langer in quarantaine blijven tot en met 24 januari. 

Het besluit van de opening van de skigebieden komt te liggen bij de deelstaten. De verwachting is dat deze open kunnen gaan, maar dat bijvoorbeeld het dragen van FFP2 mondmaskers in gondels verplicht wordt en er mogelijk nog andere strenge aanscherpingen komen. Daarover moet de komende dagen meer duidelijke worden.

Belangrijke factor wat ook meespeelt is het risico op toenemen van ongevallen. Hiervoor waarschuwt een chirurg van het Universitaire ziekenhuis van Innsbruck. Hij verwacht dat het openen van skigebieden zal leiden tot een toename van het aantal ongevallenpatiënten. Normaal zijn er meer plekken waar mensen uit kunnen rusten, kunnen opwarmen in hutten, etc. Deze ‘rustmomenten’ zijn er dit jaar niet en een verhoogd aantal ongevallen kan de zorg er op dit moment niet bij hebben.

Belangrijkste conclusies persconferentie van 18.00:

  • Vanaf morgen geldt een streng inreisverbod. Iedereen die Oostenrijk inkomt heeft een verklaring nodig en moet 10 dagen in quarantaine. Deze quarantie kan tot 5 dagen verkort worden met een negatieve test.
  • Kerstmis mag gevierd worden met maximaal 10 personen. Voorzichtigheid is uiteraard geboden.
  • Handel wordt per 27 december weer gesloten. Mogelijkheid tot afhaal en bestelling blijft bestaan.
  • Scholen gaan na de kerstvakantie, vanaf 7 januari, nog een week in ‘distance learning’.
  • Er gelden de hele dag beperkingen om het huis te verlaten. Er zijn slechts vier redenen om het huis te verlaten: 1.) werken, 2.) boodschappen voor levensmiddelen, 3.) zorgen voor mensen die ondersteuning nodig hebben of 4.) sporten.
  • In het weekend van 16/17 januari vinden er weer massatests plaats. Degenen die zich niet laten testen moeten nog een week langer in quarantaine blijven.
  • Wintersport moet vanaf 18.01 met een negatieve test weer mogelijk zijn.

Innsbruck, 18 december 2020. Een tamelijk verlaten stadscentrum. Normaal zijn hier rond deze tijd van het jaar de kerstmarkten te vinden. De kerstbomen en kerstversiering zijn er nog wel. 

(Visited 2.284 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

Winter in Morzine

Winter in Morzine 

Ga deze winter naar Morzine. Een traditioneel gezellig dorp in het hart van 600 km skipistes in de Portes du Soleil. Levendig nachtleven, gevarieerde pistes en activiteiten om iedereen te vermaken!. Lees meer