Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Gezien de nog altijd hoge Coronacijfers en de sterke stijgingen in buurlanden, ziet Oostenrijk zich opnieuw genoodzaakt in lockdown te gaan. De kerstdagen zullen zoals vooraf gepland plaatsvinden. Daarna vanaf 26 december gaat Oostenrijk in een derde lockdown tot en met 18 januariIn het weekend van 16 en 17 januari zullen er massatests zijn – degenen die niet getest worden, moeten nog een week langer in quarantaine blijven tot en met 24 januari. 

Het besluit van de opening van de skigebieden komt te liggen bij de deelstaten. De verwachting is dat deze open kunnen gaan, maar dat bijvoorbeeld het dragen van FFP2 mondmaskers in gondels verplicht wordt en er mogelijk nog andere strenge aanscherpingen komen. Daarover moet de komende dagen meer duidelijke worden.

Belangrijke factor wat ook meespeelt is het risico op toenemen van ongevallen. Hiervoor waarschuwt een chirurg van het Universitaire ziekenhuis van Innsbruck. Hij verwacht dat het openen van skigebieden zal leiden tot een toename van het aantal ongevallenpatiënten. Normaal zijn er meer plekken waar mensen uit kunnen rusten, kunnen opwarmen in hutten, etc. Deze ‘rustmomenten’ zijn er dit jaar niet en een verhoogd aantal ongevallen kan de zorg er op dit moment niet bij hebben.

Belangrijkste conclusies persconferentie van 18.00:

  • Vanaf morgen geldt een streng inreisverbod. Iedereen die Oostenrijk inkomt heeft een verklaring nodig en moet 10 dagen in quarantaine. Deze quarantie kan tot 5 dagen verkort worden met een negatieve test.
  • Kerstmis mag gevierd worden met maximaal 10 personen. Voorzichtigheid is uiteraard geboden.
  • Handel wordt per 27 december weer gesloten. Mogelijkheid tot afhaal en bestelling blijft bestaan.
  • Scholen gaan na de kerstvakantie, vanaf 7 januari, nog een week in ‘distance learning’.
  • Er gelden de hele dag beperkingen om het huis te verlaten. Er zijn slechts vier redenen om het huis te verlaten: 1.) werken, 2.) boodschappen voor levensmiddelen, 3.) zorgen voor mensen die ondersteuning nodig hebben of 4.) sporten.
  • In het weekend van 16/17 januari vinden er weer massatests plaats. Degenen die zich niet laten testen moeten nog een week langer in quarantaine blijven.
  • Wintersport moet vanaf 18.01 met een negatieve test weer mogelijk zijn.

Innsbruck, 18 december 2020. Een tamelijk verlaten stadscentrum. Normaal zijn hier rond deze tijd van het jaar de kerstmarkten te vinden. De kerstbomen en kerstversiering zijn er nog wel. 

(Visited 2.217 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer