Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gezien de nog altijd hoge Coronacijfers en de sterke stijgingen in buurlanden, ziet Oostenrijk zich opnieuw genoodzaakt in lockdown te gaan. De kerstdagen zullen zoals vooraf gepland plaatsvinden. Daarna vanaf 26 december gaat Oostenrijk in een derde lockdown tot en met 18 januariIn het weekend van 16 en 17 januari zullen er massatests zijn – degenen die niet getest worden, moeten nog een week langer in quarantaine blijven tot en met 24 januari. 

Het besluit van de opening van de skigebieden komt te liggen bij de deelstaten. De verwachting is dat deze open kunnen gaan, maar dat bijvoorbeeld het dragen van FFP2 mondmaskers in gondels verplicht wordt en er mogelijk nog andere strenge aanscherpingen komen. Daarover moet de komende dagen meer duidelijke worden.

Belangrijke factor wat ook meespeelt is het risico op toenemen van ongevallen. Hiervoor waarschuwt een chirurg van het Universitaire ziekenhuis van Innsbruck. Hij verwacht dat het openen van skigebieden zal leiden tot een toename van het aantal ongevallenpatiënten. Normaal zijn er meer plekken waar mensen uit kunnen rusten, kunnen opwarmen in hutten, etc. Deze ‘rustmomenten’ zijn er dit jaar niet en een verhoogd aantal ongevallen kan de zorg er op dit moment niet bij hebben.

Belangrijkste conclusies persconferentie van 18.00:

  • Vanaf morgen geldt een streng inreisverbod. Iedereen die Oostenrijk inkomt heeft een verklaring nodig en moet 10 dagen in quarantaine. Deze quarantie kan tot 5 dagen verkort worden met een negatieve test.
  • Kerstmis mag gevierd worden met maximaal 10 personen. Voorzichtigheid is uiteraard geboden.
  • Handel wordt per 27 december weer gesloten. Mogelijkheid tot afhaal en bestelling blijft bestaan.
  • Scholen gaan na de kerstvakantie, vanaf 7 januari, nog een week in ‘distance learning’.
  • Er gelden de hele dag beperkingen om het huis te verlaten. Er zijn slechts vier redenen om het huis te verlaten: 1.) werken, 2.) boodschappen voor levensmiddelen, 3.) zorgen voor mensen die ondersteuning nodig hebben of 4.) sporten.
  • In het weekend van 16/17 januari vinden er weer massatests plaats. Degenen die zich niet laten testen moeten nog een week langer in quarantaine blijven.
  • Wintersport moet vanaf 18.01 met een negatieve test weer mogelijk zijn.

Innsbruck, 18 december 2020. Een tamelijk verlaten stadscentrum. Normaal zijn hier rond deze tijd van het jaar de kerstmarkten te vinden. De kerstbomen en kerstversiering zijn er nog wel. 

(Visited 2.205 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer