Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gezien de nog altijd hoge Coronacijfers en de sterke stijgingen in buurlanden, ziet Oostenrijk zich opnieuw genoodzaakt in lockdown te gaan. De kerstdagen zullen zoals vooraf gepland plaatsvinden. Daarna vanaf 26 december gaat Oostenrijk in een derde lockdown tot en met 18 januariIn het weekend van 16 en 17 januari zullen er massatests zijn – degenen die niet getest worden, moeten nog een week langer in quarantaine blijven tot en met 24 januari. 

Het besluit van de opening van de skigebieden komt te liggen bij de deelstaten. De verwachting is dat deze open kunnen gaan, maar dat bijvoorbeeld het dragen van FFP2 mondmaskers in gondels verplicht wordt en er mogelijk nog andere strenge aanscherpingen komen. Daarover moet de komende dagen meer duidelijke worden.

Belangrijke factor wat ook meespeelt is het risico op toenemen van ongevallen. Hiervoor waarschuwt een chirurg van het Universitaire ziekenhuis van Innsbruck. Hij verwacht dat het openen van skigebieden zal leiden tot een toename van het aantal ongevallenpatiënten. Normaal zijn er meer plekken waar mensen uit kunnen rusten, kunnen opwarmen in hutten, etc. Deze ‘rustmomenten’ zijn er dit jaar niet en een verhoogd aantal ongevallen kan de zorg er op dit moment niet bij hebben.

Belangrijkste conclusies persconferentie van 18.00:

  • Vanaf morgen geldt een streng inreisverbod. Iedereen die Oostenrijk inkomt heeft een verklaring nodig en moet 10 dagen in quarantaine. Deze quarantie kan tot 5 dagen verkort worden met een negatieve test.
  • Kerstmis mag gevierd worden met maximaal 10 personen. Voorzichtigheid is uiteraard geboden.
  • Handel wordt per 27 december weer gesloten. Mogelijkheid tot afhaal en bestelling blijft bestaan.
  • Scholen gaan na de kerstvakantie, vanaf 7 januari, nog een week in ‘distance learning’.
  • Er gelden de hele dag beperkingen om het huis te verlaten. Er zijn slechts vier redenen om het huis te verlaten: 1.) werken, 2.) boodschappen voor levensmiddelen, 3.) zorgen voor mensen die ondersteuning nodig hebben of 4.) sporten.
  • In het weekend van 16/17 januari vinden er weer massatests plaats. Degenen die zich niet laten testen moeten nog een week langer in quarantaine blijven.
  • Wintersport moet vanaf 18.01 met een negatieve test weer mogelijk zijn.

Innsbruck, 18 december 2020. Een tamelijk verlaten stadscentrum. Normaal zijn hier rond deze tijd van het jaar de kerstmarkten te vinden. De kerstbomen en kerstversiering zijn er nog wel. 

(Visited 2.307 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier