15:40 uur
Zojuist is bekend gemaakt door het Skigebied Livigno dat alle liften gestopt zijn, de pistes zijn CLOSED tot in ieder geval 3 april.

Tientallen dorpen zijn de afgelopen weken in quarantaine gezet in Italië. Er waren al veel skiërs in het noorden van het land. 2 weken geleden merkte de VVV van de skidorpen direct al de impact van het virus.

Het skidorp Livigno zag direct toeristen de koffers pakken. zo’n 40% van de wintersporters die daar al waren vluchtte direct het dorp uit. Niet dat ze bang waren voor het virus zelf, maar meer de onzekerheid van wat er gebeurd bij terugkomst bij woonplaats. Moet ik in quarantaine, kan ik wel werken, kunnen mijn kinderen dan wel naar school.

De annuleringen liepen op tot 55% afgelopen week. Hotel boekingen dor het hele land liepen terug van 30 tot wel 70%.

Informeer je familie, vrienden die eventueel al die kant op zijn tegen beter weten in. Ze moeten terug! Voor meer info volg je het Twitter account van Livignno of de FB-pagina.

Update: 18:00uur
Zojuist is naar buiten gebracht dat ook Valle d’Aosta haar deuren sluit voor dit gehele seizoen. De skigebieden die onder Valle d’Aosta vallen zijn: Courmayeur – La Thuile – Pila – Monte Rosa en Breuil Cervinia/Valtournenche.

Update maandag 9 maart 21:00 uur
Vandaag is bekendgemaakt dat het skigebied Dolomiti Superski morgen (10 maart) dicht gaat. Het betreft de gebieden:
Alta Badia, Gröden/Seiser Alm, Val di Fassa/Carezza, Arabba/Marmolada, Val di Fiemme/Obereggen, San Martino di Castrozza/Rollepass, Gitschberg Jochtal-Brixen, Alpe Lusia/San Pellegrino en Civetta.
Voor een update lees hier.

Update dinsdag 10 maart 12:00 uur.
In navolging van de strenge maatregelen in Italië vanwege het coronavirus heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor het land aangepast. Voor heel Italië geldt nu code oranje. Dit betekent dat mensen alleen naar het land moeten reizen als het noodzakelijk is. (bron Telegraaf)

Het Coronavirus in Europa
Op onderstaande link het huidige aantal besmette personen per land. Deze kaart wordt automatisch bijgewerkt via data van Johns Hopkins. Klik HIER


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.


 

3 Reactie op “Breaking: Livigno CLOSED”

 • Johann
  8 maart 2020 at 18:48

  De “rode quarantaine zone” . Deze zal de komende dagen wrs nog uitgebreid gaan worden. Binnen dit gebied zijn o.a. diverse uitgang en reis beperkingen (verbod) van kracht die streng worden gehandhaafd. Naast Livigno zijn of zullen dus ook andere ski regionen gesloten zijn of nog worden!

 • Marco
  8 maart 2020 at 19:36

  Onder Valle d’Aosta vallen de volgende skigebieden:
  -Courmayeur
  -La Thuile
  -Pila
  -Monte Rosa
  -Breuil Cervinia/Valtournenche.

 • Johann
  9 maart 2020 at 13:08

  Lege pistes en stilstaande liften in Aosta Italië. Beeld vanuit Courmayeur

  https://youtu.be/aMOUt1DKzgE

Comments are closed.