klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Ondertussen, hoe vergaat het Rico Schröder in het mooie Canada

Reisblog Rico Schröder Canada

Dag 5 is een reisdag van Rivière-du-Loup naar Bathurst.

Terwijl in Nederland de zomer losbarst, begonnen wij de maandag met regen. Het was daarbij een graad of 17. Onderweg bleef het van tijd tot tijd licht regenen, maar met 20-21° was het niet koud.

We gingen van de provincie Quebec naar de provincie New Brunswick (andere tijdzone -5 met NL) en nagenoeg bij het binnenrijden verdween de regen en klaarde het steeds meer op. De autothermometer reageerde gelijk en gaf 24° aan. Bij aankomst in Bathurst scheen de zon flink en was het 27°. Het is een kustplaats, dus er stond ook een aangename wind.

We zijn hier maar 1 nacht en dat is maar goed ook, want er is maar weinig te beleven hier. Vrijwel alles is gesloten en ziet er een beetje verpauperd uit. Het hotel is echter uitstekend met een prachtig uitzicht op het water.

Op de foto’s wat kiekjes van onderweg van het riviertje de Salmon en van het plaatsje Bathurst. De laatste foto is ons uitzicht.

4a

4d


4c

4b

 

4e

Dag 6: reisdag van Bathurst naar Moncton. De afstand was ‘slechts’ 218 kilometer.

We vertrokken met volop zon en 18°. Gisteravond trok er nog een onweersbui langs, maar het bleef bij wat geflits met slechts af en toe wat gedonder. Vandaag dus weer volop zon en de koperen ploert bleef de hele dag schijnen. Onderweg kwamen we langs één van de velen Nationale parken van Canada (Kouchibouguac) en daar hebben we 2,5 uur rondgestruind. Dit park ligt aan de baai van St. Lawrence en heeft ook stranden. Via een fraai aangelegde trail kwam je op het strand. Met een heerlijk windje en een graad of 23 was het prima strandweer.

Vervolgens verder via de ‘first nations route’ naar het zuiden om uiteindelijk in Moncton aan te komen. Ook hier volop zon en inmiddels een graad of 25. Dat zijn toch betere temperaturen dan de 30 vandaag in Nederland…

20e

20c

20b

20a

Morgen gaan we naar de Hopewell Rocks in de Bay of Fundy. Hier vind je getijdenverschillen tussen de 10 en 14 meter. Het water stijgt/daalt 1,5 tot 2 meter per uur. Dat worden weer heel wat foto’s…

Dag 7:  Hopewell Rocks!

Dag 7 bracht ons bij de Hopewell Rocks. Hier vind je getijdenverschillen van gemiddeld 12 meter. We waren er om 11 uur en om 13:03 was het vloed. Het water stond bij vloed 12 meter hoog en de ingang naar de ‘bodem van de oceaan’ was op dat moment gesloten. Tot 12 uur kon je nog op het kleine stukje strand, maar het water kwam snel omhoog (1,5 tot 2 meter per uur…) en al snel werd het gesloten.

Het was een flink park en we hebben weer ook flink rondgestruind. In totaal hebben we 20 km gelopen. Vanaf 16 uur was het water dusdanig teruggetrokken dat je de bodem op mocht. Door en langs gigantische rotsformaties, wat een plaatjes, daar word je gewoon stil van… We konden uiteindelijk de hele kuststrook belopen. Er zijn heel wat foto’s gemaakt, uitzoeken is een hele kluif, maar toch hier een impressie.

21a
21d
21c
21b

Morgen is weer een reisdag naar St. John. De afstand valt met 160 km wel weer mee. Op weg daar naar toe gaan we nog naar Fundy National Park…

O ja, we hadden een mix van zon en wolken. De temperatuur was weer erg aangenaam met een graad of 25.

Dag 8 alweer, we zijn alweer een week in het zeer mooie en uitermate rustige Canada. Het was een reisdag van Moncton naar Saint John.

Vandaag verlieten we Moncton en inmiddels verblijven we dus in Saint John, de grootste stad van New Brunswick. Natuurlijk gingen we niet rechtstreeks over de snelweg, maar via allerlei binnendoor weggetjes. Onderweg kom je bijna niemand tegen, je voelt je zowat alleen op de wereld.

We reden naar een uitkijkpunt, genaamd Cape Enragé de Fundy. Hier een fraaie strandwandeling gemaakt en natuurlijk ook weer foto’s gemaakt. Wederom adembenemende rotspartijen gezien. Daarna door naar Fundy National Park. Hier hebben we een trail gelopen naar de Dickson falls. Ook dit was weer prachtig. Het is bijna niet vast te leggen hoe mooi het hier is…

Uiteindelijk aangekomen in Saint John. Het hotel staat middenin het gezellige stadje met allemaal terrasjes en restaurantjes rondom.

Het weer was vandaag perfect. De zon scheen volop en het was onderweg 30-31°. Hier in Saint John, kustplaats, staat een warme wind en was het met 26° iets minder warm.

r4

r3

r2

r1

To be continued……..

Ook bloggen of schrijven voor Alpenweerman?
Zie jij je al bloggen bij een site die een groot publiek trekt en waar jij je ei bij kwijt kunt? Of  ben jij die weerman of weervrouw die via ons platform weerberichten wil gaan verzorgen of zich met het weer en de sociale media wil gaan bezig houden? Dan is wellicht het Alpenweerman platform voor jou de ideale opstap of uitlaatklep. Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wellicht mogen we JOU binnen ons team verwelkomen. Meer informatie zie – HIER –  of mail gewoon naar  info@alpenweerman.nl 

logoweermag


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 44 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer