Montréal
Op de eerste echte dag in Canada hebben we gisteren flink rondgestruind door Montréal. We hebben in totaal zo’n 11 kilometer te voet afgelegd. Ze spreken hier niet alleen Frans, de stad doet ook denken aan Frankrijk. Oude bende, afgewisseld door moderne gebouwen en tussen dat alles gewoon een (tamme) eekhoorn in de grote stad. Het weer was prima met een mix van zon en wolken. Gelukkig stond er wat wind, want de temperatuur steeg weer naar waarden rond de 30°. Aan het begin van de avond passeerde een onweersbui met bijbehorende fraaie wolkenformaties.

Op de onderstaande foto’s de eekhoorn, basilique Notre-Dame du Montréal, Hotel de Ville, verschillen tussen oud en nieuw naast elkaar, een fraaie fontein in complex des Jardins en tot slot de fraaie wolkenformaties en uiteindelijk de regen.

mont03

mont09

mont06

mont05

mont10

mont07

mont04

 

mont02

mont01

Dag 3 was een reisdag. De reis ging van Montréal naar Rivière-du-Loup over een afstand van 460 km. In de ochtend met bewolking en een graad of 18 uit Montréal vertrokken, maar voordat we koers richting het noordoosten maakten, gingen we eerst naar de ‘huisberg’ van Montréal, de Mont Royal. Daar een fraai uitzicht over de stad. Vervolgens via een zeer fraaie kerk (oratoire Saint Joseph) uiteindelijk de stad uit. Er waren genoeg werkzaamheden en afsluitingen, dus het duurde even voordat we Montréal uit waren…Eenmaal op de snelweg ging het vlot richting Quebec en uiteindelijk Rivière-du-Loup. De eerste 400 km via de snelweg, de laatste 60 binnendoor langs de Saint Lawrence rivier. Onderweg klaarde het steeds meer op en uiteindelijk gaf de autothermometer 25° aan. In Rivière-du-Loup is het strakblauw en met 21° zeer aangenaam.

Vanavond ging de zon fraai onder over de Saint Lawrence rivier.

We blijven hier 2 nachten. Morgen staat er een cruise op het programma op de Saint Lawrence en hopelijk zien we dan walvissen (Beluga) en zeehonden en wie weet wat nog meer…

Ik zeg tot morgen.

Op de foto’s hieronder zie je het uitzicht vanaf de Mont Royal, oratoire Saint Joseph, de Saint Lawrence rivier en de zonsondergang bij de Saint Lawrence rivier.

ric4

ric3

ric2

ric1

 

Dag 4 Rivière-du-Loup.

Vanochtend om 9:30 uur eerst een cruise over de Saint Lawrence rivier. Het is een tocht van 3,5 uur op zoek naar walvissen. De zon is weer volop aanwezig met slechts wat cirrus (hoge bewolking). De temperatuur is aangenaam, maar op het water is een vest geen overbodige luxe. Onderweg naar het punt met de meeste kans, komen we al het één en ander tegen. Zeehonden en dwergvinvissen. Uiteindelijk na een anderhalf uur varen komen we de grote jongens tegen. Vinvissen van meer dan 20 meter groot. Ze duiken overal op, maar blijven op redelijke afstand van de boot. Uiteindelijk na een schitterende tocht waren we tegen 13 uur weer terug. Zie link en de foto’s. hieronder

https://www.facebook.com/rico.schroder.3/videos/1372980072716062/

Vanmiddag naar Parc de Chutes, met onder andere een fraaie waterval. Na een mooie route door het bos en via smalle paadjes naar boven met uitzicht over het stadje en de Saint Lawrence. Vanochtend nam de hoge bewolking toe, maar vanmiddag klaarde het weer flink op. De temperatuur steeg uiteindelijk naar een graad of 25. Kortom: het was weer een mooie dag hier in het schitterende Canada.

De Canadezen zijn supervriendelijk. Bijna bij het overdrevene af als je het vergelijkt met Nederland… Kijk je even op je plattegrond, dan willen ze je al helpen. Autorijden is een feest hier, alles gaat op het gemak. Moet wel wennen aan al die verplichte stopborden… Kruisingen met alle vier een stopbord. Om beurten gaat iedereen de kruising op, daar kunnen we nog wat van leren…

ric9

ric8

ric7

ric6

ric45

Morgen gaat we weer een flink stukkie rijden naar Bathurst. We verlaten dan de provincie Quebec en gaan naar New Brunswick. We komen dan weer een uurtje dichterbij Nederland (5 uur tijdsverschil).

Latersss.

Ook bloggen of schrijven voor Alpenweerman?
Zie jij je al bloggen bij een site die een groot publiek trekt en waar jij je ei bij kwijt kunt? Of  ben jij die weerman of weervrouw die via ons platform weerberichten wil gaan verzorgen of zich met het weer en de sociale media wil gaan bezig houden? Dan is wellicht het Alpenweerman platform voor jou de ideale opstap of uitlaatklep. Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wellicht mogen we JOU binnen ons team verwelkomen. Meer informatie zie – HIER –  of mail gewoon naar  info@alpenweerman.nl 

 

logoweermag


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

 


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK