Afgelopen weekend was het warm en waren er ook nog redelijk wat zonuren in het Salzburgerland. Zondag aan het eind van de dag was de overgang naar ander weer te bespeuren. De temperatuur daalde en de bewolking nam toe,…. een voorbode voor de komende regen! Met het onweer en de regen viel het bij ons in het Saalachtal  overigens in het weekend gelukkig mee, de atmosfeer was wat onrustig maar grote neerslagsommen zijn bij ons niet naar beneden gekomen. Plaatselijk heeft de regen echter wel tot overlast gezorgd in het Salzburgerland. In Niederösterreich, Steiermark en in Burgenland was het raak, zware onweer en hagel. In Niederösterreich kwamen hagelstenen met een doorsnede van 4 centimeter naar beneden,……

Gisteren dan volop regen in het Salzburgerland en ook vandaag zal er nog het nodige aan water naar beneden komen. Zoals Johann afgelopen zondag al schreef, nog even door de zure appel bijten. Vanaf morgen dan weer beter weer, het wordt droog en ook de zon zal zich weer laten zien. De temperatuur zal de aankomende dagen rond het 20 graden niveau liggen. Niet echt warm dus maar perfect om te gaan wandelen of te gaan biken. Houd er overigens rekening mee dat er donderdag en vrijdag toch weer wat regen kan vallen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Sonnwendfeuer Saalachtal (foto TVB Saalachtal)

Richting het weekend zijn de weerstations hier in de regio geen eenduidige mening toegedaan. En dat is jammer! Graag had ik ergens gelezen dat het zaterdag een mooie dag zou worden met een wolkenloze nacht,….

‚Zur Sommersonnenwende stehen vielerorts wieder die Berge in Flammen‘ 

Zaterdagavond is het weer zo ver. In veel plaatsen in het Salzburgerland worden de bergtoppen en bergkammen verlicht door fakkels en vuurpotten en is het Sonnenwendfest weer een feit. Een mooi schouwspel en leuk om een keer meer te maken omdat in de meeste dorpen gelijktijdig festiviteiten worden georganiseerd. Je kent het wel, muziek, lange biertafels, eten en drinken,…. Kortom, ben je in het Salzburgerland onderweg ga dan zaterdag niet te vroeg naar bed en focus je blik op de bergen. Enne,….. duim voor mooi droog helder weer zaterdagavond anders gaat het hele feest niet door! Gruß aus Lofer

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelStabiel zomerweer nog ver weg
Volgend artikelVanaf morgen weer meer zon
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.