Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tussen een groot hogedrukgebied boven Centraal-Europa en lagedruk nabij het Iberisch Schiereiland, komt de Benelux de komende dagen onder invloed van een warme zuidwestelijke stroming. Op het 850 hPa-vlak (1500 meter hoogte) stijgt het kwik naar 6-10 graden, waar bij zonnig weer in deze tijd van het jaar al gauw 14 graden bij opgeteld mag worden. Bovendien is de ondergrond op veel plaatsen vrij droog, wat verdere opwarming aan het oppervlak bevordert.

Vandaag dinsdag wordt de luchtaanvoer vanuit Frankrijk steeds droger en krijgt de zon flink wat ruimte. Hooguit trekken er nog enkele velden met sluierbewolking over. De temperatuur stijgt snel naar waarden rond 15-16 graden vlak aan zee tot al circa 21 graden in delen van Brabant en Limburg. In de Kempen in België zijn lokaal nog iets hogere maxima mogelijk. Er staat aanvankelijk nog een vlagerige west- tot zuidwestenwind, matig tot krachtig (4-6), maar deze neemt later op de dag langzaam af en draait meer naar zuidwest.

Met afstand de warmste dag van de week wordt woensdag. Opnieuw schijnt de zon vrijwel ongehinderd en het kwik loopt flink op: rond de middag is het regionaal al ongeveer 20 graden, uiteindelijk liggen de maxima tussen 22 en 24 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan plaatselijk zelfs de zomerse grens van 25 graden bereikt worden! ’s Middags steekt langs de gehele kuststrook waarschijnlijk wel een stevige zeewind op, waardoor de temperaturen daar dan flink onderuit gaan (12-15 graden). Elders blijft de wind zuidwestelijk en meest matig van kracht.

[/fusion_builder_container]

(Visited 461 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer