Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Tussen een groot hogedrukgebied boven Centraal-Europa en lagedruk nabij het Iberisch Schiereiland, komt de Benelux de komende dagen onder invloed van een warme zuidwestelijke stroming. Op het 850 hPa-vlak (1500 meter hoogte) stijgt het kwik naar 6-10 graden, waar bij zonnig weer in deze tijd van het jaar al gauw 14 graden bij opgeteld mag worden. Bovendien is de ondergrond op veel plaatsen vrij droog, wat verdere opwarming aan het oppervlak bevordert.

Vandaag dinsdag wordt de luchtaanvoer vanuit Frankrijk steeds droger en krijgt de zon flink wat ruimte. Hooguit trekken er nog enkele velden met sluierbewolking over. De temperatuur stijgt snel naar waarden rond 15-16 graden vlak aan zee tot al circa 21 graden in delen van Brabant en Limburg. In de Kempen in België zijn lokaal nog iets hogere maxima mogelijk. Er staat aanvankelijk nog een vlagerige west- tot zuidwestenwind, matig tot krachtig (4-6), maar deze neemt later op de dag langzaam af en draait meer naar zuidwest.

Met afstand de warmste dag van de week wordt woensdag. Opnieuw schijnt de zon vrijwel ongehinderd en het kwik loopt flink op: rond de middag is het regionaal al ongeveer 20 graden, uiteindelijk liggen de maxima tussen 22 en 24 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan plaatselijk zelfs de zomerse grens van 25 graden bereikt worden! ’s Middags steekt langs de gehele kuststrook waarschijnlijk wel een stevige zeewind op, waardoor de temperaturen daar dan flink onderuit gaan (12-15 graden). Elders blijft de wind zuidwestelijk en meest matig van kracht.

[/fusion_builder_container]