klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Tussen een groot hogedrukgebied boven Centraal-Europa en lagedruk nabij het Iberisch Schiereiland, komt de Benelux de komende dagen onder invloed van een warme zuidwestelijke stroming. Op het 850 hPa-vlak (1500 meter hoogte) stijgt het kwik naar 6-10 graden, waar bij zonnig weer in deze tijd van het jaar al gauw 14 graden bij opgeteld mag worden. Bovendien is de ondergrond op veel plaatsen vrij droog, wat verdere opwarming aan het oppervlak bevordert.

Vandaag dinsdag wordt de luchtaanvoer vanuit Frankrijk steeds droger en krijgt de zon flink wat ruimte. Hooguit trekken er nog enkele velden met sluierbewolking over. De temperatuur stijgt snel naar waarden rond 15-16 graden vlak aan zee tot al circa 21 graden in delen van Brabant en Limburg. In de Kempen in België zijn lokaal nog iets hogere maxima mogelijk. Er staat aanvankelijk nog een vlagerige west- tot zuidwestenwind, matig tot krachtig (4-6), maar deze neemt later op de dag langzaam af en draait meer naar zuidwest.

Met afstand de warmste dag van de week wordt woensdag. Opnieuw schijnt de zon vrijwel ongehinderd en het kwik loopt flink op: rond de middag is het regionaal al ongeveer 20 graden, uiteindelijk liggen de maxima tussen 22 en 24 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan plaatselijk zelfs de zomerse grens van 25 graden bereikt worden! ’s Middags steekt langs de gehele kuststrook waarschijnlijk wel een stevige zeewind op, waardoor de temperaturen daar dan flink onderuit gaan (12-15 graden). Elders blijft de wind zuidwestelijk en meest matig van kracht.

[/fusion_builder_container]

(Visited 468 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer