Sinds begin 2016 is Rico Schroder verbonden als weerman voor de Lage Landen bij Alpenweerman. Met een totaal van 951 weerberichten tot nu toe heeft hij bijna geen enkele dag gemist om voor jullie een zo betrouwbaar en makkelijk te begrijpen weerbericht te verzorgen voor Nederland en België. stipt om 07:00 kon je ervan uitgaan dat er een vers weerbericht in je mailbox zat of natuurlijk via de site en de social media.

Het begin bij AWM

Eind 2015 heeft AWM een vacature uitstaan voor een weerman voor de Benelux. Rico reageert om eens in de paar dagen een weerbericht te verzorgen voor ons kikkerlandje. Zeer gedreven ging hij aan de slag en vanaf dag 1 heeft hij, buiten zijn vakantie om, geen dag gemist. Buiten dat hij iedere avond en vroeg in de ochtend met een bericht bezig was, is hij ook fulltime buschauffeur in Amstelveen en brengt met zijn altijd vrolijke gelaat de mensen van A naar B.

Van je hobby je beroep maken.

Kort geleden kwam Weeronline met een vacature. Zij zochten een weerman welke een goed en gedegen weerbericht kon schrijven voor Nederland. Dat Alpenweerman een gedegen platform is met hoogstaande berichtgeving voor de Benelux als wel voor de Alpen blijkt mij maar uit het feit dat er inmiddels 3 van onze oud schrijvers een plek hebben gevonden bij de grote reuzen in het landschap van weersites. Wat ooit begon als hobby keert zich nu uit in een baan bij een groot mediabedrijf. Zo zie je maar dat dit weer eens het bewijs is dat hard werken loont en dat je opgemerkt wordt als je ergens in uitblinkt.

Vanaf morgen 1 mei zal Rico het weer gaan verzorgen bij Weeronline. Hij zal nog een 2-tal dagen de bus blijven rijden in Amstelveen. Wij willen hem ontzettend bedanken voor de afgelopen paar jaar welke hij bij ons heeft gezeten. Voor zijn waardevolle kennis, visie en input wat betreft Alpenweerman zijn wij dankbaar. Rico zal nog wel verbonden bijven bij AMW al is het in mindere maten.

Ben jij dé opvolger van Rico?  Zie jij jezelf als expert op het gebied van weer in Nederland en Belgie? Mail dan naar info@alpenweerman.nl en kijk hoe ver jij het kunt schoppen!

(Visited 353 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer