Advertentie



 

Algemeen; tussen hogedruk die zich uitstrekt vanaf het oosten van Canada tot over Groenland, IJsland en het midden van Europa en Lagedruk boven noordwest Rusland, de Atlantische Oceaan tot over de Middellandse Zee verblijft de Benelux de komende dagen in een noordoostelijke stroming waarmee nog koudere arctische lucht wordt aangevoerd. In het weekend of begin volgende week schuift een Atlantische hoogterug binnen en met een maar zuidoost tot zuid draaiende hoogtestroming komt er dan mogelijk een einde aan de diepvries kou. Vooral in de hoogte gaan de temperaturen dan dagelijks in de lift.  Een verdere verzachting onder het regime van Atlantische fronten volgt mogelijk in de loop van de volgende week.

Genieten van ouderwets winterweer, ook Alpen vanaf morgen in de diepvries

Vanmorgen heeft Arjan een weer update voor de Benelux verzorgd en in aansluiting van al dat winterse geweld voorzichtig ook al laten doorschemeren dat we mogelijk vanaf volgende week te maken gaan krijgen met een verzachting.

Wat gebrekkige communicatie leidde ertoe dat ook ik vanuit de weerkamer in Termen tegelijkertijd een weerbericht heb gemaakt. Twee berichten in de ochtend is natuurlijk “to much” van het goede. Arjan was iets eerder met het publiceren dus de eere ging natuurlijk naar hem toe.  Onder het motto van beter 2 dan geen hierbij alsnog mijn versie als ook een blik op de nieuwe avondmodellen (GFS12) en ook een blik op het Alpenweer. 

Dieper in de diepvries kou

Korte terugblik

Gisteren begon de sneeuwval op in overtrekkende en wat slepen occlusiefront en in combinatie met een onderlangs doortrekkende hoogtelaagje vanuit het oosten weer te activeren en tot in de avond viel er weer zo’n 2 tot 10 cm sneeuw erbij en lokaal in het oosten en noordoosten 10 tot 20 cm. Na de sneeuw van de dag ervoor groeide het sneeuwdek lokaal aan tot. De Waddeneilanden kregen later op de avond te maken met sneeuwbuitjes die boven de Noordzee ontstonden.

Sneeuw Holten. Via Tom Peper

Meer zon, zeer koud

De winterliefhebbers kunnen de komende dagen nog volop genieten van de vorst en sneeuw en het belooft in de tweede helft van de week zelfs nog wat kouder te gaan worden. Sneeuwval van betekenis wordt niet meer verwacht en het zal meest droog blijven.

Met de drogere lucht en buien het bereik van storing gaat het op steeds meer plaatsen opklaren of is het al opgeklaard. Onder een heldere hemel ging het kwik afgelopen nacht al flink onderuit en vroor het op veel plaatsen matig tot streng en heel lokaal ook al zeer streng. Het koudst werd het in Hupsel met 15.2 graden vorst. Minder koud was het in het noorden en de kustgebieden met slecht licht vorst van -2 tot -4 graden.

Vandaag hadden we in Nederland te maken met een mix van zon en bewolking. Vooral in een strook over het midden van het land houd zich vanmorgen nog bewolking op waaruit wat lichte sneeuw dwarrelde. Verder scheen echter op steeds meer plaatsen de zon.

Radarbeeld vanmiddag 17h00

Het was koud en er volgt een op uitgebreide schaal een ijsdag met  maximumtemperaturen de uiteen lopen van even rond of net boven het vriespunt op de Wadden tot -4°C a -5 °C in het zuidoosten van het land. Bij dit alles staat een zwakke tot matige, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtige noordoostenwind.

Nederland vanmiddag gezien vanuit de ruimte en nu eens niet onder de wolken maar wit van het sneeuwdek!

Kustconvectie / Lake Snow Effect

De noordelijke kusstrook en Waddeneilanden hadden vandaag en ook morgen te maken met het optreden van zogenaamde kustconvectie. Door de aanvoer van de zeer koude arctische lucht over het relatief warme water van de Noordzee neemt de lucht tijdens het traject vocht op, er vormen zich wolken en aangekomen boven het land kunnen deze wolken dan gaan uitsneeuwen.

Dit uitsneeuwen kan een heel lokaal karakter hebben. Zit je echter net in de aanvoer richting of in zo’n  sneeuwbuien “straat” dan kunnen de sneeuwbuien ook behoorlijk wat sneeuw gaan produceren. Gisteren zagen we dat onder andere al gebeuren op de Duitse Wadden en het noord Duitse kustgebied en met name langs de oostkust van de Britse Eilanden.

“Beam me up Scotty”. Via Scott Duncan @ScottDuncanWX

Dit soort processen en sneeuwval zijn altijd lastig in kaart te brengen. Voor de Wadden wordt er 5 tot 10 cm sneeuw berekend, sommige modellen berekenen ook meer. In het best case scenario kan er echter ook zomaar 15 tot 30 cm gaan vallen of zelfs nog meer. Tot dusver viel het met de sneeuw(buien) en “fetch” mee en was het vooral het noorden van Duitsland dat ervan profiteerde. Of het ook op onze Wadden nog gaat lukken moeten we de komende twee dagen maar even verder vervolgen.

Nog kouder

In de tweede helft van de week lijkt de “koudegolf” (nog niet officieel) zijn hoogtepunt te gaan bereiken. Het wordt nog iets kouder met op uitgebreide schaal matig tot streng en in de nachten zeer strenge vorst. Neerslag van betekenis wordt er dan niet meer verwacht en onder een helder hemel en met een winters zonnetje belooft het dan heel mooi winterweer en schaatsweer te gaan worden.

De meest koude lucht zal Nederland in de tweede helft van de week bereiken en tot en met zaterdag is het knetters koud. Dat geldt mn voor de nachten en ochtenden met op uitgebreide schaal strenge en lokaal ook tot zeer strenge vorst. GFS T850 hPa voor Zaterdag 00h00

Mee pakken zou ik zeggen want vanaf het weekend en volgende week zijn er steeds meer aanwijzingen dat de vorst gaat verzwakken en er uiteindelijk na een dooifront ook helemaal uit zou gaan! De vraag is of dat natuurlijk lukt met dat enorme koude reservoir boven Europa. Laten we eerst nog eens kijken waarom de modellen (GFS en ECMWF met de verzachting) komen.

Deze week, het weekend en begin volgende week en mogelijk tot het einde van de week kan er daar waar de ijslaag dik genoeg is geworden volop genoten worden op de schaatsen. Foto via Twitter Jolanda Bakker @JolandaBakkker

Opdringende Atlantische depressie

De verzachting wordt veroorzaakt door een markante Atlantische depressie die momenteel in de kraamkamer van de Atlantische Oceaan ten oosten van Nova Scotia wordt geboren. Het systeem, trekt onder verder uitdieping (970 hPa) deze week verder naar de noordelijk Atlantische Oceaan in het zeegebied ten zuiden van Groenland. Aan de voorzijde van de depressie wordt door advectie van warmere lucht vanuit zuidelijke breedtegraden op hoogte een hoogterug gevormd.

EC00 met de hoogterug voor het weekend

Deze hoogterug schuift in het weekend het Europese continent op en zal zich helemaal tot het over Scandinavie gaan uitbreiden. Met een naar zuidoost tot zuid draaiende hoogtestroming gaat dan in eerste instantie op wat grotere hoogte het al “opwarmen”.  Aan de grond blijft het dan eerst nog koud en ook het weekend belooft dus nog winters te gaan verlopen met mogelijk ook dan nog ijsdagen.

Vanaf maandag zouden we volgens deze scenario’s dan vol aan de warme kant van de hoogterug geraken zitten en krijgen we te maken met frontale neerslag van het Atlantische laag. Op het 850 hPa vlak  zal het kwik maandag al duidelijk boven het vriespunt gaan komen.

Ook in de lagere atmosfeer zal de koude lucht dan worden opgeruimd. Dit zal gepaard gaan met mee bewolking en opkomende neerslag in de loop van de maandag. Aanvankelijk kan het met name landinwaarts met de invallende dooi(front) nog sneeuwen, later op de dag dan overal overgaand in regen.

In het verdere vervolg van de week gaat het met een west en later weer meer zuid tot zuidwestelijke stroming onbestendig verder en van winterweer zal geen spraken meer zin.

Het GFS van vanmiddag (GFS06) was alweer wat terughoudender met de verzachting en dooifront en berekende die een twee tot drietal dagen lager. Dus dan ook de eerste dagen van de komende week gewoon nog winterweer met mogelijk ook gewoon ijsdagen!

GFS12 

Ook de allernieuwste GFS12 operationele uitdraai laat het verzachtingsproces alweer wat opschuiven. Tot en met woensdag houden we een  ZO tot Z stroming waarmee in de wat lagere atmosfeer nog steeds koude continentale lucht wordt aangevoerd. Overdag komt het kwik landinwaarts ook dan niet of maar nauwelijks boven het vriespunt.

GFS1 T2m voor woensdag 12h00

Na woensdag zo de stroming dan toch wat verder naar het ZW moeten gaan ruimen en gaat het koude reservoir het zwaar krijgen. Dan nog is het maar de vraag op de Atlantische Oceaan en depressie(s) het opgebouwde koude reservoir weten op te ruimen.

Ook vrijdag 19 februari komt het GFS model nog gewoon met vorst in he oosten en midden van land, lokaal zelfs ook nog matig

De ervaring leert dat na een langere tijd van zeer koud winterweer en vooral ook een sneeuwdek en ijsvloer dit proces behoorlijk kunnen gaan frustreren. Het is in mijn optiek dus nog allerminst zeker dat dit inderdaad ook zal gaan lukken. Een beetje tegengas van eventueel nieuwe hogedruk impulsen doen dan de rest.

GFS12 ensembles T850 hPA en T2m prikpunt oost Nederland

Alpenweer, nieuwe sneeuw en stuk kouder

In de Alpen is vandaag van west naar oost op passage van een zwakke storing weer wat sneeuw gevallen. Geen grote hoeveelheden maar toch. Het gebied met wat sneeuw trok vannacht en vanmorgen over de westelijke Alpen en vanmiddag over het oosten weg. Een navolgende tussenhoog zorgde van west naar oost voor droge en ook weer zonnige condities.

De Alpen gezien vanuit de ruimte

In de niet al te koude maritiem polaire lucht steeg het kwik in de lagere delen van de westelijke Alpen tot 2 a 7 graden en tot een graad of 0 a 3 in het oosten. Sneeuwen deed het vanaf de wat hogere delen in het oosten en tot 600 a 800 meter in het westen. Op 2000 meter vroor het een graad of 6 en op 3000 meter een graad of 9.

Vanmorgen kwam de zon er weer bij. Beeld St. Moritz / Silvaplana – Corvatsch

In de loop van de middag begon in de westelijke Alpen het zwerk alweer te betrekken met hogere bewolking. Deze bewolking hangt samen met een koufront dat morgen over de Alpen zal trekken en weer sneeuw gaat brengen. De depressie zelf zal via het zuiden van de Alpen naar de Golf van Genua trekken en dan snel verder. Een uitgesproken Südstau fase zal het dus niet gaan geven.

Tot en met donderdagmiddag kan er 10 tot 30 en lokaal aan de zuidkant 30 tot 50 centimeteer gaan vallen. Heel lokaal met gunstige Stau langs de ZO Alpenhoofdkam ook nog meer.

Achter het koufront kan dan eindelijk ook de veel koudere arctische lucht tot over de Alpen gaan uitstromen en belooft het een aantal dagen zeer koud te gaan worden. We krijgen dan te maken met een markante Temperatursturz van 10 tot 15 graden. Sneeuw wordt er met de zeer koude maar ook zeer droge lucht niet meer verwacht. De Alpenzuidkant krijgt vanaf woensdagmiddag te maken met een zeer krachtige Nordföh.

Mogelijk dat vrijdag een volgend laagje in de (zuid)westelijke Alpen weer wat sneeuw gaat brengen. De laatste berekeningen laten het echter via een vrij zuidelijke koers richting zuid Italie trekken.

In het weekend en met de start van de volgende week gaat het koud verder, neerslag wordt met de hogedruk boven het continent en de Alpen niet berekend. Of dan vanaf woensdag het ook in de Alpen gaat verzachten staat ook nog in de sterren geschreven. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor Nederland. Wel lijkt het op hoogte dan zachter te gaan worden maar met -2 tot 0 graden op 850 hPa (1500 meter) voor de Alpen gewoon nog prima winterweer.

Tot zover voor dit moment, straks dan nog de het ECMWF model en de diverse ensembles en dan eens kijken hoelang de winter stand weet te houden tegen het Atlantische offensief. Fijne avond nog en ciao vanuit de weerkamer in Termen Oberwallis

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Tot zover voor nu, verdere updates afhankelijk van de situatie vandaag dan hieronder. Fijne dag. Ciao

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-202

(Visited 166 times, 1 visits today)

40 Reactie op “Benelux -Alpen | Winterweer houdt ons voorlopig nog in een ijzige greep”

  • Corne
    9 februari 2021 at 19:58

    Toch niet voor niks die 2e update voor vandaag, van dooi naar voorlopig even geen dooi😇

  • Arjan
    9 februari 2021 at 22:57

    Mooie uitgebreide aanvulling Johann 👌

  • Arjan
    9 februari 2021 at 23:03

    4 februari 2012. Foto genomen in Vleuten. Toen hadden we ook een koudegolf met in Lelystad -23 graden!

  • Casper
    10 februari 2021 at 09:01

    Oh jeej ik geloof dat men te druk buiten is voor discussie. Wil ik weten hoe de kaarten er vanochtend bij staan?

    • Daan
      10 februari 2021 at 09:31

      Dooi klapt erin vanaf maandag. Geniet er van zolang het kan is het motto. Het kan weer jaren duren eer we zulk winters weer krijgen.

      • Ief
        10 februari 2021 at 09:37

        Gfs heeft een andere mening en ook ec zijn er nog niet uit. Dus wat je zegt is iets te vóórbarig.

        • Daan
          10 februari 2021 at 10:03

          Ik helpt het je hopen. Wellicht dat de modellen moeite hebben met deze vrij bijzondere setting. We wachten het met belangstelling af wat er gaat gebeuren en hoop dat de kaarten “omklappen” naar een winters vervolg!

  • Erwin
    10 februari 2021 at 09:35

    Onze voorspelling mbt de Wadden is exact uitgekomen Johann! 20 cm bijna al op Ameland door Lake SNOW effect!!

  • Johann
    10 februari 2021 at 10:27

    Een koudeputje met zeer koude lucht op hoogte (-32 tot -36°C schampt het NO van het land en zorgt mn ook in het NO voor meer onstabiliteit in de atmosfeer #sneeuwbuien. In de kusstrook leeft daardoor ook de #kustconvergentie nogmaals op

  • Jishua
    10 februari 2021 at 11:04

    Weet iemand al of het definitief over en uit is met de winter?

    • Johann
      10 februari 2021 at 11:24

      Voorlopig nog niet. Zeker nog tot en met het weekend en mogelijk ook nog langer winterweer. Kleinere verschillen vanaf volgende week met positie hoog (hoogteas) zorgen voor veel onzekerheid. Bij meet ZO stroming in de onderste atmosfeer kan het rustig nog de gehele volgende week vriezen (GFS). Bij meer ZW dan eerder ook aan de grond temperaturen oplopen tot ruim boven nul. In het N en NO wrs kouder. GFS OPER komt uiteindelijk zelfs weer met een Scandihoog op de proppen!

      • Arjan
        10 februari 2021 at 11:47

        Inderdaad Johann, GFS laat de stroming steeds meer continentaal. Wel tijdelijk afname vorst, maar daarna gewoon weer verscherping en transportkoude weer “keurig” onderweg. Zolang er geen regen (neerslag) komt bij een dooiaanval is er ook een grotere kans op voortzetting van het winterse weertype.

  • Johann
    10 februari 2021 at 11:49

    Zie ook Tweet voor verschillen (kaarten). Geen Twitter account dan gewoon even maken en AWM volgen voor de diverse highlights, kaarten etc etc

  • Johann
    10 februari 2021 at 12:14

    Kleine verschillen, grote gevolgen. De verzachting op hoogte is gegeven, aan de grond geenszins. Daarbij ook EC00 verre van overtuigend, ook niet voor de langere termijn. Typische subsidentie-inversie situatie en het koude reservoir is hardnekkig en wordt niet zomaar opgeruimd!

  • Johann
    10 februari 2021 at 17:39

    GFS12

  • Annemarie Peters
    10 februari 2021 at 19:02

    Als we niet naar Oostenrijk kunnen halen we Oostenrijk naar ons toe! Onze eigen “afdaling”!

  • Tim
    10 februari 2021 at 19:30

    Is rustig de laatste tijd. Op alpen weerman. Met berichten van de Alpen weerman uit oberwalis. Wintersportweerman heeft het stokje over genomen.

    • Johann
      10 februari 2021 at 19:44

      Ach ja, gunnen we Hajo toch ook weer wat mooie berichten! 😉

    • Ief
      10 februari 2021 at 19:46

      Het enige verschil is dat winrersportweerman het niet heel vaak goed heeft. Dus geef mij toch maar AWM

  • Tom Peper
    10 februari 2021 at 20:00

    Haha precies!!

    • Johann
      10 februari 2021 at 20:02

      Nog bedankt voor de mooie foto’s Tom! Lekker verwend daar bij jullie met de sneeuw.

  • Tom Peper
    10 februari 2021 at 20:04

    En hier wordt je niet dood gegooid met donatie acties , vind ik toch een stuk prettiger.

  • Tom Peper
    10 februari 2021 at 20:06

    Geen dank hoor en ga zo door met deze fijne, duidelijke en vooral realistische berichten!
    Nu hopen dat we volgende week toch nog een beetje in de kou blijven.
    Wat is jou laatste kijk hierop?

    • Johann
      10 februari 2021 at 20:13

      Doen we. 😉
      Koude winterweer met vorst houdt aan tot minsten eind volgende week in mijn optiek. Met deze setting en stromingspatroon blijft het koudereservoir in de onderste lagen van de atmosfeer intact resp. kan niet opgeruimd worden.

  • Johann
    10 februari 2021 at 20:10

    ECMWF rommelt nog steeds wat aan met als eindresultaat een mooi warmbloedig hoog met koude pootjes en noflow-stat -> #subsidentie #inversie. Geen doorzettende verzachting dus!

    • Arjan
      10 februari 2021 at 20:47

      Morgen door mij, later op de ochtend nieuw weerbericht, met een nieuwe kijk op de weermodellen. Hopelijk EC meer richting GFS.

  • Johann
    10 februari 2021 at 21:13

    EC12 ensembles prikpunt Eelde. Op hoogte de geleidelijke verzachting. Ook in de lagere atmosfeer komt het model vanavond weer met een duidelijke verzachting. Eerst door meer ZW (trogvoorzijde) medio volgende week dan tijdelijk west door overschuiven kortgolvige hoogtetrog op hoogte weer enige afkoeling en aan de grond juist verzachting door invloed Atlantische Oceaan. Let wel, onzekerheid is en blijft groot dus kan nog alle kanten op!

  • Corne
    10 februari 2021 at 21:43

    Het mooiste zou zijn, winter tot half maart en dan zo het voorjaar in😁. Wilde zaterdag gaan schaatsen in de alblasserwaard daar lag tot een uur geleden prachtig zwart ijs, alleen half uur geleden trekt er zo’n ellendig sneeuwbuitje over, denk je dat dit funest is? Is ongeveer één cm!

    • Ronald van der Lee
      10 februari 2021 at 22:18

      Als het vriest is het poedersneeuw en heeft die ene cm nauwelijks invloed. Morgen door sublimeren al snel verdwenen.

      • Corne
        10 februari 2021 at 23:32

        Dankje Ronald, ik hoop het!

  • Erwin
    10 februari 2021 at 22:22

    Wat betreft EC ben ik vooral geinteresseerd in de ontwikkeling van de OPER en CONTROL. Die hebben de hoogste rekenkracht en zijn flink kouder geworden vanaf donderdag 18-2.
    Ik houd rekening met tijdelijke verzachting en dan mogelijk opnieuw kouder. We blijven het volgen. Nog niets beslist! Ik houd voorlopig GFS aan en verwacht dat we langer kunnen blijven schaatsen dan gemiddelde in EC nu laat zien.

    • Bart (Amsterdam)
      10 februari 2021 at 22:51

      Erwin, ook interessant dat de EC OPER in Oost-NL veel minder gevoelig is voor de verzachting dan West/Midden. Dat biedt perspectief dat het wel kan meevallen.

  • Erwin
    10 februari 2021 at 23:54

    Ook in de gfs 18u zien we dat het begin volgende week wel zachter gaat worden met lichte plus temperaturen na het passeren van en dooi frontje met wat regen, sneeuw en mogelijk ijzel in de nacht van volgende week dinsdag naar woensdag maar de dooi zet de dagen erna niet echt krachtig door. Dauwpunten blijven voldoende laag om tot woensdag te kunnen blijven schaatsen in deze oper. In het Oosten en Noordoosten mogelijk nog wat langer. Pas in het weekend erop lijkt de dooi krachtiger te worden met temperturen van ruim 5 graden in deze oper. Toch blijft de luchtdruk hoog tn Noorden van ons op termijn en lijkt de wind ook aflandig te blijven. Ik moet nog zien dat deze dooiaanval echt gaat doorzetten. Heb er zo mijn twijfels over zeker omdat de lange termijnmodellen (zoals de EC46) grofweg de 3e decade februari en 1e decade maart temperaturen berekenen die onder het langjarig gemiddelde uitkomen. Zou zomaar kunnen dat we volgende week lichte dooi krijgen die niet krachtig doorzet waarna het opnieuw weer kouder wordt op lange termijn Daar lijkt de gfs een beetje op te zinspelen vandaag en ook ik houd serieus rekening met dit scenario. Wordt vervolgd morgen!

  • Erwin
    10 februari 2021 at 23:54

    Ook in de gfs 18u zien we dat het begin volgende week wel zachter gaat worden met lichte plus temperaturen na het passeren van en dooi frontje met wat regen, sneeuw en mogelijk ijzel in de nacht van volgende week dinsdag naar woensdag maar de dooi zet de dagen erna niet echt krachtig door. Dauwpunten blijven voldoende laag om tot woensdag te kunnen blijven schaatsen in deze oper. In het Oosten en Noordoosten mogelijk nog wat langer. Pas in het weekend erop lijkt de dooi krachtiger te worden met temperturen van ruim 5 graden in deze oper. Toch blijft de luchtdruk hoog tn Noorden van ons op termijn en lijkt de wind ook aflandig te blijven. Ik moet nog zien dat deze dooiaanval echt gaat doorzetten. Heb er zo mijn twijfels over zeker omdat de lange termijnmodellen (zoals de EC46) grofweg de 3e decade februari en 1e decade maart temperaturen berekenen die onder het langjarig gemiddelde uitkomen. Zou zomaar kunnen dat we volgende week lichte dooi krijgen die niet krachtig doorzet waarna het opnieuw weer kouder wordt op lange termijn Daar lijkt de gfs een beetje op te zinspelen vandaag en ook ik houd serieus rekening met dit scenario. Wordt vervolgd morgen!

    • Erwin
      10 februari 2021 at 23:56

      1 keer weghalen aub . bericht bleef ‘hangen’.

      Goodnight!

  • Erwin
    11 februari 2021 at 08:38

    EC oper 00 bevestigt bovenstaand beeld in grote lijnen!

  • JanF
    11 februari 2021 at 09:43

    De koude temperaturen zijn ideaal om zelf wat sneeuw bij te spuiten met m’n homemade sneeuwkanon (mix van perslucht en water op 6 bar) . Op 3 uur 2.5cm sneeuw in de zone voor het kanon; bijna meer dan dat er op natuurlijke wijze is gevallen.

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier