Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het chaletdorp Naturdorf Oberkühnreit ligt aan de voet van de Wildkogel aan de zonnige kant van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern. Als je ‘s avonds thuiskomt na je herfstwandeling, werpt de zon haar laatste stralen op de hoogste bergtoppen en knettert het hout al in de kachel. Prachtige uitzichten op de Großvenediger en de Großglockner: nu de herfst zijn mooiste kleuren toont in Naturdorf Oberkühnreit, begint voor gasten van de Wildkogel-Arena het ideale wandel- en fietsseizoen.

Het is heerlijk wandelen op de huisberg, de Wildkogel, in de zonnige zijdalen rondom, in de Hohe Tauern en de mythische valleien van de Tauern aan de overzijde van het dal. Een diepblauwe hemel, warm, zacht licht en eindeloze vergezichten zorgen voor bergavonturen die zich voor altijd in je herinnering nestelen.

In vele hutten en herbergen op de bergweiden kunnen natuurliefhebbers nog eens genieten van verse almboter, kaas, spek, boerenbrood, paddenstoelen, kaas, wild en schapenvlees. Rond de tijd van de Almabtriebe, wanneer de koeien feestelijk van de bergweide worden gehaald, vieren ze in het dal ook het Salzburger Bauernherbst en het oogstfeest. 

Het zonnebalkon van de Wildkogel

De acht chalets van Naturdorf Oberkühnreit liggen boven Neukirchen am Großvenediger op het zonnebalkon van de Wildkogel. Op het zuidelijk gerichte terras van je chalet geniet je ’s avonds bij je thuiskomst van de milde herfstzon. En als de zon achter de bergen verdwijnt, doet de saunahut van alpenden met natuurlijke zwemvijver en rust- en yogaplaatsen de temperatuur weer stijgen. In de gezellige houten chalets van 55 tot 120 mbrengen tot acht personen een mooie herfstvakantie door.

Houten en ecologische meubels creëren in de keuken, woonkamer, maximaal vier slaapkamers en twee badkamers een onovertroffen gezellige sfeer. Wat is het heerlijk om je op de divan of rond de gezellige hoekbank te nestelen terwijl het hout knettert in de tegelkachel! Geen zin om zelf aan het fornuis te staan? Laat gastvrouw Anika Ensmann-Heim voor je koken. In de Naturdorfkeuken maakt ze de lekkerste Kaspressknödel, Kasnockn, Bauernbratl, wienerschnitzel of spareribs klaar en levert ze af in het chalet. Een goede vruchtenschnaps van de Naturdorfstokerij is een smakelijke afsluiter.

En dan staat niets meer een verkwikkende slaap in de knusse houten bedden in de weg. De volgende ochtend hangt een mand aan de deur met gebak, boter, gekookte eieren, theemelanges, jam en imkerhoning uit de Naturdorfwinkel. In 2020 behaalde Naturdorf Oberkühnreit al voor de vierde keer de Top-Of-The-Mountains-Award. Op holidaycheck.at krijgt het 99 procent aanbevelingen en op booking.com met 9,2 punten de vermelding ‘uitstekend’.

Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op www.naturdorf.at

(Visited 108 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier