Sport is gezond en maakt je gelukkig, dat is geen geheim. Mensen die graag een actieve levensstijl aanhouden, zijn enthousiaste bezoekers van het Zillertal. Want daar wekt het Sport- en Wellnesshotel HELD het plezier van het bewegen. In dit hotel voor actievelingen stellen professionele wandel- en activiteitstrainers dagelijks een programma samen voor natuurliefhebbers. 

Zomer is outdoor-time. De trainers organiseren de sportactiviteiten zoveel mogelijk buiten. Nordic walking in de frisse lucht, wandelen op verschillende hoogtes, ontspannen of pittige fietstochten maken om de streek te verkennen, gezond kneippen bij de ecologische vijver: elke dag zit vol bewegingsplezier en highlights voor elk fitnessniveau. Yogasessies hebben een vaste plek in de vakantieweek, evenals trainingen in de fitnessruimte.

Voor yoga en begeleide wandelingen wordt een vergoeding gevraagd. 

Fitness

De nieuwe fitnessruimte beslaat 150 m² en is uitgerust volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De trainingstoestellen zijn van marktleider Technogym. Er zijn loopbanden, ergometers, steppers, een halterbank, toestellen voor krachttraining voor het hele lichaam en twee Kinesis-trainingstoestellen. De cardiotoestellen zijn uitgerust met internet, muziek, spelletjes en een geïntegreerd tv-systeem. De Kinesis-toestellen maken “vrije” kracht- en bewegingstraining mogelijk en stimuleren het uithoudingsvermogen, het evenwicht, de kracht en de mobiliteit. Het uitzicht tijdens de trainingen is indrukwekkend, zoals dat alleen in de bergen kan zijn. 

Verlaag je stressniveau

Regeneratie en ontspanning zijn natuurlijk ook aan de orde. In het wellnesslandschap van sport- en wellnesshotel HELD kun je je als hotelgast door en door ontspannen. Relaxen en het bergpanorama bewonderen, een goed boek lezen, de geur van hooibloemen opsnuiven, een weldadige massage: allemaal mogelijkheden in hotel HELD om je stressniveau te verlagen en jezelf een dienst te bewijzen.

Een zomerse zwempartij in de natuurlijke zwemvijver is puur genieten. De prachtige tuin van 3.000 m2 heeft een ligweide, day beds, een kruidentuin, zonneterras en nog veel meer. Het buitenzwembad en de panorama-whirlpool zijn heerlijk warm. Binnenzwembad, zoutwaterstoombad, alpenden-sauna, biosauna, huttenpanorama-buitensauna, diverse rustzones, beauty- en wellnessbehandelingen: niets doen en niets hoeven te doen, dat is vakantie. 

Culinaire hoogstandjes

Net zoals hotel HELD graag dat beetje extra biedt op het gebied van actief zijn en wellness, laat ook de keuken zich van zijn ambitieuze kant zien. Chef-kok Martin creëert culinaire hoogstandjes tussen streekgebondenheid en innovatie. Lokale kwaliteitsproducten en verse kruiden uit de hoteltuin hebben voorrang in zijn potten en pannen. Regionale lekkernijen uit het Zillertal combineert hij geraffineerd met internationale culinaire hoogstandjes.

Als je wilt, kun je je vakantiedag beginnen met een ontbijt met sekt. Het ¾ wellness-verwenpension omvat een uitgebreid ontbijtbuffet, een lunchbuffet, gebak ‘s middags en een zesgangen-avondmenu. De wijnkelder van hotel Held is een schatkamer voor kenners en liefhebbers. Hij herbergt liefdevol geselecteerde, voornamelijk Oostenrijkse wijnen. 

De familie Held vertelt over hun filosofie: “Het gevoel van welzijn dat gepaard gaat met een actieve levensstijl is onbeschrijflijk. Het maakt niet uit of je rustig wilt bewegen of een sportieve prestatie wilt neerzetten. Daarom bieden we in ons huis talloze mogelijkheden om je lichaam en geest in beweging te zetten.”

AANBIEDING

Actief in de bergen (17.05–05.11.23): 3 nachten, 1 dag huur van e-bike, 1 lunchpakket, gevarieerd activiteitenprogramma met begeleide wandelingen. Prijs p.p.: vanaf 548 euro

Voor meer informatie en beschikbaarheid ga je naar www.held.at

(Visited 69 times, 1 visits today)