Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Gisteren bracht weervriend -collega Marko Prietzel een bezoek aan de Säntis en maakte daar unieke beelden van een diep winters “pool”berglandschap. In de koude lucht was het gisteren op de Säntis -14°, door de stevige “Bise” (noordoosten wind) voelde het echter aan als -25°. De sneeuwhoogte bedraagt 480cm. Duik mee in de ijzige wereld rondom deze berg in de Appenzeller Alpen in Zwitserland.

Algemeen Säntis
De Säntis ligt op een van de driekantonpunten van de kantons Appenzell Innerrhoden, Appenzell Ausserrhoden en Sankt Gallen. Het is de hoogste berg van het Vooralpenmassief Alpstein, een ondergroep van de Appenzeller Alpen. De berg is 2502 meter hoog en ligt vrij geïsoleerd zodat het een markante positie in het land inneemt. De Säntis was tijdens de Helvetische Republiek van 1798-1803 de naamgever van het kanton Säntis. De naam Säntis is tijdens de 9e eeuw het eerst opgedoken. Het is afgeleid van de Latijnse naam Sambutinus, die dan met Semptis of Sämptis werd vertaald in de Duitse taal.

Met dank aan Marko Prietzel

(Visited 460 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer