Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren bracht weervriend -collega Marko Prietzel een bezoek aan de Säntis en maakte daar unieke beelden van een diep winters “pool”berglandschap. In de koude lucht was het gisteren op de Säntis -14°, door de stevige “Bise” (noordoosten wind) voelde het echter aan als -25°. De sneeuwhoogte bedraagt 480cm. Duik mee in de ijzige wereld rondom deze berg in de Appenzeller Alpen in Zwitserland.

Algemeen Säntis
De Säntis ligt op een van de driekantonpunten van de kantons Appenzell Innerrhoden, Appenzell Ausserrhoden en Sankt Gallen. Het is de hoogste berg van het Vooralpenmassief Alpstein, een ondergroep van de Appenzeller Alpen. De berg is 2502 meter hoog en ligt vrij geïsoleerd zodat het een markante positie in het land inneemt. De Säntis was tijdens de Helvetische Republiek van 1798-1803 de naamgever van het kanton Säntis. De naam Säntis is tijdens de 9e eeuw het eerst opgedoken. Het is afgeleid van de Latijnse naam Sambutinus, die dan met Semptis of Sämptis werd vertaald in de Duitse taal.

Met dank aan Marko Prietzel

(Visited 447 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer