Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In Niemandsland (link) neemt schrijver en historicus Adwin de Kluyver de lezer mee op een meeslepende literaire ontdekkingsreis richting de Zuidpool. Met aanstekelijk vertelplezier laat hij zien hoe de mens dit koude continent in de loop der eeuwen heeft gezocht, verkend, beschreven en benut. De Kluyver wekt hiervoor een bonte verzameling historische personages tot leven; mannen, vrouwen en zelfs dieren die een sleutelrol hebben gespeeld in de beeldvorming over Antarctica.

Het lege continent

Van de Vlaamse kanonnier die een doorgang tussen Amerika en het Grote Zuidland dacht te hebben ontdekt tot een walvisjagende schilder die als eerste Nederlander voet zette op het lege continent. En van de eerste vrouwen tussen de mannelijke avonturiers tot de nazi’s die er een kolonie trachtten te vestigen.

Meesterverteller De Kluyver vervlecht de verhalen over ontdekkers, antihelden, wetenschappers en charlatans met zijn eigen persoonlijke verlangen om het uiterste Zuiden te bereiken in de voetsporen van een vergeten Japanse poolheld. Als bemanningslid van een historische driemaster zeilt De Kuyver door de kustwateren van Antarctica.

Onderweg maakt hij aantekeningen over pinguïnsnelwegen, de meest zuidelijke pub op aarde en een stukje rood plastic. Niemandsland is een onweerstaanbaar leesavontuur over een vrijwel onbekend werelddeel waar niemand woont en dat van niemand is; een boek voor iedereen die zijn of haar uitzicht wil verbreden.

Foto © Tryntsje Nauta

Adwin de Kluyver (1968) is schrijver en historicus. In 2016 studeerde hij cum laude af op de cultuurgeschiedenis van poolreizen en heldendom met zijn boek Terug uit de Witte Hel, een biografie van een Nederlandse poolheld. In 2019 verscheen Het gedroomde Noorden, over het historische verlangen naar het Noorden. Niemandsland is de opvolger van dit lovend ontvangen boek, dat werd genomineerd voor de Jan Wolkers-prijs en opgenomen in de jaarlijst Beste Boeken van Trouw.

Sluit je aan bij Alpenweerman en win dit boek

Sinds september 2021 maakt Alpenweerman deel uit van Reisschrijvers Media, online uitgever van diverse reismagazines. Om dat te vieren verloten we in de komende weken een geweldig boek onder de lezers van Alpenweerman. Doe nu mee, doorloop de onderstaande twee stappen en maak kans op ‘Niemandsland‘.

Deze win-actie liep tot 15 oktober 2021. De winnares is Paulien Hoorn uit Haarlem. We wensen haar veel leesplezier!

(Visited 92 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier