klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De Mentelity Games is een driedaags ski- en snowboardevenement voor mensen met een handicap, samen met hun familie en vrienden van over de hele wereld. Het vindt plaats op de hellingen van de bergen in Saas Grund, Zwitserland.

Tijdens dit evenement zullen de deelnemers samen skien en snowboarden, maar vooral samen plezier hebben! Het evenement duurt 3 dagen, met elke dag nieuwe activiteiten. Dit varieert van clinics voor beginners tot een selectiedag voor potentiële toppers. Van leren hoe te zitten-skiën tot racen met de nieuwste apparatuur. Klinieken worden gegeven op alle niveaus, vanaf beginners, door trainers, coaches en ook door Paralympische atleten in alle verschillende wintersporten. Er zal een “Knowledge Street” zijn waar specialisten u zullen helpen om het beste uit u en uw sport te halen. Dit evenement is ook voor NPC’s om kennis uit te wisselen met hun collega’s uit verschillende landen en om te leren hoe een professioneel programma op te zetten.

Bibian Mentel, oprichter van de Mentelity Foundation, zal dit evenement organiseren. Bibian Mentel was een succesvolle snowboarder in de Nederlandse en Europese scène en won meer dan 128 gouden medailles. Ze lobbyde jarenlang om snowboarden op de Paralympische agenda te zetten. Ze won 3 gouden medailles in de Paralympics. Alle Nederlandse snowboardatleten, die deelnamen aan de Paralympische spelen in Sochi en Pyeongchang, kwamen uit haar stichting. Bibian wil nu haar tijd besteden om Paralympic Snowboarding te helpen groeien en met name meisjes over de hele wereld inspireren om snowboarden op te pakken en deel te nemen aan haar passie.

Misschien klinkt dit een beetje oneerlijk, maar er zal extra aandacht zijn voor vrouwelijke atleten. Een paar “Woman Only” -klinieken gegeven door Bibian Mentel. Er is extra promotie en iedereen die een vrouwelijke deelnemer binnenhaalt, krijgt een beloning.

Waarom de Mentelity Games?

Zij organiseren dit evenement om ervaren gehandicapte (pro) sporters en gehandicapte wintersporters van alle andere niveaus bij elkaar te brengen om van elkaar te leren. Om te zien wat hun potentieel is, maar belangrijker om samen met Paralympische sporters en hun coaches de wintersport maximaal te ervaren. Denkbeeldige grenzen die door henzelf of door degenen die betrokken zijn bij de zorgverlening worden afgebroken. Ze gaan ze laten zien dat NIETS ONMOGELIJK IS. Om deze mooie sport te laten groeien, laten ze de wereld zien waarom ze een Paralympisch Wintersportprogramma moeten gaan aanbieden. Ze moeten kinderen en jonge volwassenen laten zien dat ze ongeacht hun handicap kunnen genieten van de wintersport! We hebben paralympische helden nodig! Recreatieve sporten hebben Helden nodig! Paralympische sporten kunnen alleen overleven met een grote recreatieve ruggengraat.

Voorafgaand aan de Mentelitygames zal er ook een fundraiser plaats vinden in Hoh Saas

Het doel van de knock-out race van 12 uur is om een fundraiser te worden voor de Mentelity Games.
De race begint om 04:00 uur op 30 maart 2019. Met andere woorden, je start de race in het donker en de eerste paar uren racen zullen in het donker zijn, de zon zien opkomen in de prachtige omgeving van Saas Grund met alle 4.000 meter hoge bergtoppen om je heen.

De finish van de race is om 04.00 uur. Na de race is er een slotfeest.

Er zullen maximaal 100 teams deelnemen aan de race. Teams met professionele skiërs, bestaan uit 3 deelnemers. Tijdens de race is er altijd één teamlid dat racet op basis van een rotatieschema dat u zelf met uw team kunt bepalen. Mee doen? ga dan snel naar: https://mentelitygames.com/hoh-saas-12-hours/ en schrijf je als team in. Check wel even de spelregels, aangezien je wel op niveau moet kunnen skien of snowboarden.

Je kunt alles vinden via de site van de Mentelity Games via: https://mentelitygames.com

Alpenweerman zal dit fantastische evenement ondersteunen met weerberichten voor de deelnemers voorafgaand aan de spelen en wij zullen ook aanwezig zijn op de dagen zelf in april. Voor wintersporters is het zeer belangrijk welke wax zij moeten gebruiken bij welke temperatuur, de luchtvochtigheid, en natuurlijk de sneeuw zelf.

Wil jij nu al de Mentelity Foundation steunen met een donatie, om op deze manier de sporters te ondersteunen met een handicap?

De bergen zullen in de komende periode gelukkig wit kleuren.

(Visited 92 times, 2 visits today)

2 Reactie op “Alpenweerman trotse sponsor van Bibian Mentels Mentelitygames.”

 • Edwin
  19 oktober 2018 at 17:16

  Mooi event Alpenweerman, super dat jullie dit sponsoren!

  • Remco Mienis
   19 oktober 2018 at 21:15

   Hi Edwin,

   Wij zijn er ook blij mee dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan de gehandicapte wintersporters. 😀

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer