“Vertrek” weermannen Lars en Rico

De diverse berichtgevingen met betrekking tot het weer in de Alpen, de Benelux als ook de diverse klimaat en achtergrond bijdragen worden vanuit het Alpenweerman team  aangestuurde en verzorgd door een team van 6 weermannen.

Weerman Lars van Galen vertrekt naar de Verenigde Staten

Onze weerman Lars van Galen die zich binnen ons team speciaal bezighield met de ontwikkelingen in hogere atmosfeer (stratosfeer) als ook andere klimaat en extreem weer thema’s gaat augustus dit jaar zijn werkplek verplaatsen naar de Verenigde Staten (Cornell University New York state / Ithaca) alwaar hij verder onderzoek gaat doen naar sudden stratospheric warming (SSWs ) in relatie daarvan met koude-uitbraken in de midlatitudes.

Rico Schröder vertrekt naar WeerOnline

Rico Schröder, onze vaste weerman, steun en toeverlaat voor de dagelijkse Lage Landen weerberichten gaat vanaf juni zijn werkplek verleggen naar de collega’s bij WeerOnline alwaar hij de landelijke weer- en nieuwsberichten zal gaan verzorgen.

Beide weermannen wensen wij heel veel succes met hun toekomstige nieuwe werkplek, werkzaamheden en carrière.

Versterking gezocht
Ofschoon Lars en Rico binnen het Alpenweerman team verbonden en actief zullen blijven moge het duidelijk zijn dat hun “vertrek” voor het Alpenweerman team een behoorlijke  aderlating betekent!

Om in de toekomst en vooral ook de aanstaande zomer en komende winter in de dagelijkse weerberichtgeving te kunnen blijven voorzien zijn we dan ook op zoek naar versterking! Dit geldt in het bijzonder voor de weerberichten voor de Lage Landen (Benelux) als ook voor de ondersteuning met betrekking tot meer algemene weer gerelateerde thema’s,  wintersport, blogs, sociale media of IT.

Ben jij diegene die al over enige weer kennis beschikt en eventueel geïnteresseerd is om deze kennis verder uit te breiden en beschik je daarnaast ook nog eens een vlotte en goede “pen” dan ben JIJ wellicht diegene die we zoeken en wellicht dat we ” Jou ” mogen gaan verwelkomen binnen ons Alpenweer-team!

Grijp deze kans en wie weet doet dan ook voor jou de mogelijkheid zich voor om vanuit Alpenweerman verder door te stromen in de mooie en interessante wereld van de meteorologie!

Voor aanvullende vragen of informatie

Benelux weer Rico Schröder –  rico@alpenweerman.nl

Alpen weer Johann Geers – johann@alpenweerman.nl 

 


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen – Lente heeft het zwaar, tijdelijk zachter. Komend weekend opnieuw winters
Volgend artikelBenelux weerman Rico Schröder met springplank naar Weeronline
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.

1 REACTIE

Comments are closed.