Alpenweerman bestaat in 2023 negen jaar en sinds onze start in 2014 hebben we een mooie positie verworden in het digitale meteo-landschap. Met een team gepassioneerde en deskundige weermannen delen we onze kennis over het weer in de Alpen en de Benelux met een groeiend aantal trouwe lezers. Maar ook offline zijn we steeds meer actief. Met onze outdoor meteo-trainingen voor de NKBV, SNP Natuurreizen en Surviking.

Vanzelfsprekend worden onze meteorologen ook regelmatig geraadpleegd voor achtergrondinformatie bij weergerelateerde onderwerpen in de diverse media. Zo werden we gisterochtend benaderd door Nieuwsuur, het actualiteitenprogramma van NPO2, voor een bijdrage aan een item over de groene pistes in de Alpen van dit moment.

Weinig sneeuw in de Alpen. Foto: Edwin Hagenouw

Populaire skigebieden hebben te maken met te weinig sneeuw. Vooral in lagere gebieden zijn op veel plekken de groene weides nog volop zichtbaar. Komt er een einde aan de populaire skivakantie, is de grote vraag. En ze vroegen Alpenweerman-collega Sebastiaan om zijn mening.

Bekijk hier het Nieuwsuur item online.

(Visited 1.584 times, 3 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer