Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is 4 uur in de nacht op 27 november 2018. Het grootste deel van Nederland ligt nog te slapen, maar Roy, Sander, Maarten en ik staan al helemaal klaar om te vertrekken naar de Wettergipfel! De navigatie gaat ons leiden naar Ischgl, Oostenrijk, waar dit – na afloop blijkt – unieke wintersportevenement plaats zou gaan vinden. In deze blog meer over de Wettergipfel, onze belevenissen daar, en we kijken ook vooruit op de video-items die gaan komen over o.a. kunstneeuw en een kijkje naar komende winter!

Het klinkt misschien een beetje apart – een ski-evenement zo vroeg in het seizoen. En het werd ook even ‘billenknijpen’, want begin november was het nog ongewoon zacht voor de tijd van het jaar. En ondanks dat ze in Ischgl genoeg sneeuwkanonnen hebben om zonder veel sneeuw toch ski-geschikte pistes te maken, maakte de warmte begin november het onmogelijk om de sneeuwkanonnen te gebruiken. Gelukkig werd het op tijd koud en konden de sneeuwkanonnen gelukkig toch ‘gewoon’. hun werk doen. Resultaat: vooral hogerop prima pistes, waardoor we op de Wettergipfel gelukkig ook prima konden skiën!

Weergala voor weerpresentatoren

Nu zul je je misschien afvragen, wat is de Wettergipfel precies? De Wettergipfel is een ‘weergala’, waarbij TV-presentatoren en meteorologen van weerwebsites vanuit verschillende landen in Europa naar de Alpen komen (in dit geval Ischgl). Zo waren er presentatoren en meteorologen uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Roemenië, en natuurlijk ook Nederland.

Bij de Wettergipfel worden door de verschillende TV-stations weer-items gemaakt over verschillende onderwerpen. Namens Alpenweerman hebben wij ook een aantal items gemaakt, daarover later meer. Verder is de Wettergipfel natuurlijk ook een mooi evenement om iedereen wat beter te leren kennen.

De Wettergipfel is een internationaal evenement voor zowel weerpresentatoren als weerwebsites

Sneeuw in zicht op reis

Voor ons begon de Wettergipfel dus op een vroege woensdagochtend. Met redelijke vooruitzichten op sneeuw zetten wij koers richting de Alpen. De reis door Duitsland bracht eerst nog weinig wat op winter leek. Maar in de buurt van Zuid-Duitsland kwamen de eerste witte toppen in zicht! Aangekomen op de Fernpas werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op een besneeuwde Zugspitze. Dat maakte de stemming meer dan goed!

Prachtige sneeuwrijke omstandigheden op weg naar Ischgl – uitzicht op de Fernpas met de Zugspitze in de achtergrond.

Op weg naar het Inndal werden de omstandigheden wel iets minder ‘wit’. En ook in Ischgl was het dal nog gewoon ‘groen’. Maar gelukkig lag hogerop dus genoeg sneeuw om te kunnen skiën!

Skiën, filmen, interviewen en genieten

Op de ski-dagen zelf waren we vooral druk bezig met het maken van interessante weer- en wintersport items. We hadden drie volledige dagen daar, die we ook optimaal hebben kunnen benutten!

De eerste dag was het weer vooral in de ochtend heel mooi, perfect dus voor het maken van mooie ski-beelden! Die dag stond dus in het teken van genieten en mooie opnames maken.

De tweede dag was de meest volle. Die dag stond vooral in het teken van interviews en het maken van de items. Helaas was het die dag vrij grijs, wat het voor de beleving iets minder mooi maakte. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Die dag mochten we namelijk extra vroeg de piste op voor onze eerste items. Dus de lift stond al vroeg voor ons klaar om ons naar boven te brengen. Eenmaal daar aangekomen werden we met sneeuwscooters naar boven gebracht waarna we een rondleiding kregen langs verschillende faciliteiten voor kunstsneeuw. En… we hadden de pistes voor onszelf, een uniek gevoel! Daarnaast hadden we ook nog wat interviews voor de verschillende items. En – niet te vergeten – een opname op de professionele live-set van het skigebied! Zie hier de resultaten daarvan.

Roy en Sander tijdens de professionele live-set opnames

In de nacht naar zaterdag – de laatste dag – trok een koufront over, wat zou moeten zorgen voor wat sneeuw. En inderdaad, de dag erop waren de meeste hellingen, die eerst bruin waren, bedekt onder een mooi laagje van het witte goud. Met bijna strakblauwe luchten erbij was het echt een perfecte ski- en filmdag!

Een kijkje naar de beelden van deze prachtige skidag en de skicondities zelf zie je hier!

Zondag was helaas alweer de dag van de terugreis. We reden toen van de besneeuwde bergtoppen in Ischgl weer terug naar de typische regen en ‘warmte’ in Nederland. In ieder geval konden we terugkijken op een mooie reis!

More coming up…

De komende dagen komen er nog een aantal interessante items op onze site. Zo nemen we je mee in de wereld van kunstsneeuw. Daarin zie je onder andere wat er allemaal komt kijken bij het produceren van kunstsneeuw. Daarnaast kijken we of de extreem warme en droge zomer invloed had op de kunstsneeuwproductie. En we laten je zien dat de sneeuwhoogtes lokaal veel sterker verschillen dan je misschien zou denken.

De sneeuwkanonnen deden hun werk goed tijdens de Wettergipfel in Ischgl. Binnenkort meer over kunstsneeuw in een video-item over kunstsneeuw!

Verder komt er ook een interessant interview met de CEO van het skigebied in Ischgl. Daarin onder andere meer over hoe de officiële opening van het skiseizoen in Ischgl in gevaar kwam door een veel te warme aanloop. Daarnaast kijken we ook even naar het skigebied en de vernieuwingen die dit jaar zijn doorgevoerd.

En tot slot kijken we ook nog even kort naar de komende winter. Daarin laten we onder andere zien dat er een belangrijke verandering heeft plaatsgevonden in de Middellandse Zee. Deze verandering is dan weer van groot belang voor komende winter.

Geslaagde reis

Al met al was het dus een meer dan mooie reis! En de reis heeft ook veel mooie beelden opgeleverd. De beelden en interviews over kunstsneeuw en komende winter vind je binnenkort natuurlijk ook op onze website. Blijf dus op de hoogte via Facebook, Twiter, Instagram en onze site!

De Wettergipfel was meer dan genieten! Op naar een mooi winterseizoen 2018-2019

(Visited 527 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier