Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen weekend gaven Alpenweermannen Maarten & Patrick op het zonovergoten landgoed Zonheuvel lezingen op het NKBV Trail en Hike event. Waar moet je op voorbereid zijn als je gaat wandelen in de bergen? Wat is een hoge- en lagedrukgebied, wat zijn fronten, hoe ontstaat een onweersbui, hoe herken ik die en waar moet je schuilen voor de bliksem?

Onweerverklikkers

In een lezing van een halfuur namen zij het publiek mee in een introductie in het bergweer. Een betrokken en geïnteresseerd publiek. Deze mensen kwamen om te leren. Ze wilden duidelijk niet meer, tijdens een van hun tochten, verrast worden door het bergweer. Bij de slide over de onweerverklikkers kwamen dikwijls de mobieltjes en aantekeningenboekjes tevoorschijn!

De onweerverklikkers passeerden de revue

Hoge- en lagedruk, fronten en wolkensoorten

Maar ook de interpretatie van een weerkaart, wolkherkenning en begrip van het type weer dat daarmee samenhangt zorgde voor een oplettend publiek. De lezingen werden dan ook goed bezocht en dan merk je hoe zo’n grote rol het weer speelt in de bergen, en gelukkig dat de mensen dit ook als zeer belangrijk bestempelen. Gaat het hier vandaag nog onweren of niet? Of blijft de bui ‘achter de berg hangen’. Niet alleen voor de wintersporters is een weerbericht en begrip van het weer ter plekke van belang maar des te meer voor de wandelaars, trailrunners, hikers en andere bergsportliefhebbers. 

Ook geïnteresseerd in een workshop of lezing van Alpenweerman op jou event? Neem contact op en wij denken graag met je mee!

(Visited 51 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer