Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Afgelopen weekend gaven Alpenweermannen Maarten & Patrick op het zonovergoten landgoed Zonheuvel lezingen op het NKBV Trail en Hike event. Waar moet je op voorbereid zijn als je gaat wandelen in de bergen? Wat is een hoge- en lagedrukgebied, wat zijn fronten, hoe ontstaat een onweersbui, hoe herken ik die en waar moet je schuilen voor de bliksem?

Onweerverklikkers

In een lezing van een halfuur namen zij het publiek mee in een introductie in het bergweer. Een betrokken en geïnteresseerd publiek. Deze mensen kwamen om te leren. Ze wilden duidelijk niet meer, tijdens een van hun tochten, verrast worden door het bergweer. Bij de slide over de onweerverklikkers kwamen dikwijls de mobieltjes en aantekeningenboekjes tevoorschijn!

De onweerverklikkers passeerden de revue

Hoge- en lagedruk, fronten en wolkensoorten

Maar ook de interpretatie van een weerkaart, wolkherkenning en begrip van het type weer dat daarmee samenhangt zorgde voor een oplettend publiek. De lezingen werden dan ook goed bezocht en dan merk je hoe zo’n grote rol het weer speelt in de bergen, en gelukkig dat de mensen dit ook als zeer belangrijk bestempelen. Gaat het hier vandaag nog onweren of niet? Of blijft de bui ‘achter de berg hangen’. Niet alleen voor de wintersporters is een weerbericht en begrip van het weer ter plekke van belang maar des te meer voor de wandelaars, trailrunners, hikers en andere bergsportliefhebbers. 

Ook geïnteresseerd in een workshop of lezing van Alpenweerman op jou event? Neem contact op en wij denken graag met je mee!

(Visited 72 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier