klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Afgelopen weekend gaven Alpenweermannen Maarten & Patrick op het zonovergoten landgoed Zonheuvel lezingen op het NKBV Trail en Hike event. Waar moet je op voorbereid zijn als je gaat wandelen in de bergen? Wat is een hoge- en lagedrukgebied, wat zijn fronten, hoe ontstaat een onweersbui, hoe herken ik die en waar moet je schuilen voor de bliksem?

Onweerverklikkers

In een lezing van een halfuur namen zij het publiek mee in een introductie in het bergweer. Een betrokken en geïnteresseerd publiek. Deze mensen kwamen om te leren. Ze wilden duidelijk niet meer, tijdens een van hun tochten, verrast worden door het bergweer. Bij de slide over de onweerverklikkers kwamen dikwijls de mobieltjes en aantekeningenboekjes tevoorschijn!

De onweerverklikkers passeerden de revue

Hoge- en lagedruk, fronten en wolkensoorten

Maar ook de interpretatie van een weerkaart, wolkherkenning en begrip van het type weer dat daarmee samenhangt zorgde voor een oplettend publiek. De lezingen werden dan ook goed bezocht en dan merk je hoe zo’n grote rol het weer speelt in de bergen, en gelukkig dat de mensen dit ook als zeer belangrijk bestempelen. Gaat het hier vandaag nog onweren of niet? Of blijft de bui ‘achter de berg hangen’. Niet alleen voor de wintersporters is een weerbericht en begrip van het weer ter plekke van belang maar des te meer voor de wandelaars, trailrunners, hikers en andere bergsportliefhebbers. 

Ook geïnteresseerd in een workshop of lezing van Alpenweerman op jou event? Neem contact op en wij denken graag met je mee!

(Visited 90 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer